Va panel mi ips panel mi?

İps oyun içinde gayet yeterli bence video filme dememe gerek yok zaten mükemmel.

Neye gore kime gore? Ne yaptıgına, nasıl bir işle uğraştığına bakar bu iş. Ne için kullanılacaksa modele göre belirtilir. İps monitörlerin va monitörlerde üstün olduğu modeller olduğu gibi, va monitörlerin ips monitörlerden üstün olduğu modeller vardır. Monitör işi ciddi bir seçim gerektirir. Yıl 2021 olmuş hala ghostinge çözüm bulabilmiş bi monitöre rastlamadım bilenler beni bilgilendirsin:)

Kullanım amacına bağlı

İki panel tipi arasında kaldım sizce hangisi daha iyi amacım oyun film video va panelde ghosting sorunu oluyor dediler.
Renk yönünden IPS panel genel olarak daha iyi, profosyonel oyuncu değilsen oyundan IPS panel alman daha iyi olur. Ancak VA panelin çok aşağı kalır bir yönü yok.

IPS ama model de önemli hocam.

Va panelin kontrastı(siyahları) ve IPS glow olmaması iyi, IPS panelin renkleri ve görüş açısı iyi. Senin için hangisi önemliyse ona göre karar ver.

ips panel monitörler biraz pahalıdır. va daha bütçe dostudur denilebilir. ben va kullanıyorum ama imkanım olsa ips alırdım. ips renkleri biraz daha va ya göre doğru gösteriyor diye biliyorum.

Kaliteli bir VA IPS'i aratmaz. Kendim kalitelisini kullanıyorum çoğu IPS'den daha iyi renk kalitesi var.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,177,163
Üyeler
186,854
Son üye
apeiron1903
Geri