Ekran kartı fan sesi.

Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar merhaba ben 2 gün önce bios ayarlarından ramimin mhz yükselttim ama ekran kartım başlangıç ekranında daha hızlı ve sesli çalışmaya başladı yani demek istediğim eskisinden daha hızlı ve gürültülü çalıştı sonra windows ekranında sesi kesildi normal çalışma şekline geri döndü. Bunu nasıl eski haline getirebilirim yani eskisi gibi başlangıçta sessiz çalışmasını nasıl sağlayabilirim.

Arkadaşlar merhaba ben 2 gün önce bios ayarlarından ramimin mhz yükselttim ama ekran kartım başlangıç ekranında daha hızlı ve sesli çalışmaya başladı yani demek istediğim eskisinden daha hızlı ve gürültülü çalıştı sonra windows ekranında sesi kesildi normal çalışma şekline geri döndü. Bunu nasıl eski haline getirebilirim yani eskisi gibi başlangıçta sessiz çalışmasını nasıl sağlayabilirim.
Hocam benşim bildiğim zaten sistem açılırken kasadaki tüm fanlar döner ama sistem açıldığında sadece kasadaki fanlar döner. Yani onu ayarlayamazsınız sanırım ama bu konuda çokta bilgim yok

Ekran kartı bios ayarlarını oynarken fan hızını müdahale etmiş olabilirsin. Ayarları sıfırlaman gerek

Siz ayarları tekrar kontrol edin. Sıcaklık artmadan fan hızı yükselmez ama ses hızdan mı kaynaklı. Yoksa fanınızın yağlanmaya mı ihtiyacı var

BIOS'ta ekran kartı fan hızı mı ayarlanıyormuş?
Ekran kartının bios undan bahsediyorum Benim ekran kartına kendim bios bile yazabiliyor muşum. Fan hızı ayarını incelerken sıcaklıga göre deviri değiştirebiliyordum.
Rx 580 e daha serin çalışsın diye Rx 590 biosu modlayanlar var.

Ekran kartı bios ayarlarını oynarken fan hızını müdahale etmiş olabilirsin. Ayarları sıfırlaman gerek
Ben fanları hiç yağlamadım ama bu modellerde yağlanmıyor heralde ama yani eskiden bu kadar ses çıkmıyordu bıos ayarlarını yeniden sıfırladım ama değişen bişey olmadı söküp taksam çentiklerini temizlesem bir faydası olurmu?

Afterburner'da yapmak varken gidip niye BIOS yazayım ki? :D Sizin dediğiniz Silent mod herhalde.
Ekran kartımı oc icin arastirken bulmustum aklima geldi yaziyim dedim.
Arkadaşın sorunu, bende de var herhalde power tusuna basınca 5 sn de olsa ekran kartı fanı full çalışıyor.Sonra normale biniyor

Arkadaşın sorunu, bende de var herhalde power tusuna basınca 5 sn de olsa ekran kartı fanı full çalışıyor.Sonra normale biniyor
O herkeste öyle ya, bir sorun değil bu. POST esnasında fanların tam hızda çalışması normal.

Geri