Macbook mu windows mu

Mbb6

80+
Reaksiyon skoru
55
Bütçe
10000
Arkadaşım ve ben yazılım işine girmek istiyoruz. Arkadaşımda windows pc var bende pc alacağım ama arada kaldım. Amacımız mobil uygulama geliştirmek. Macbooktan yani ios sistem üzerinemi çalışmalıyım yoksa windowstan android üstünemi yoğunlaşmalıyım? Hangisini seçmeliyim? (Bu arada çok oyun oynayan birisi değilim ama üniversiteye gideceğim ders içinde kullanacağım)
Macbook air m1 - hp ryzen5 5500u rtx3050

Arkadaşım ve ben yazılım işine girmek istiyoruz. Arkadaşımda windows pc var bende pc alacağım ama arada kaldım. Amacımız mobil uygulama geliştirmek. Macbooktan yani ios sistem üzerinemi çalışmalıyım yoksa windowstan android üstünemi yoğunlaşmalıyım? Hangisini seçmeliyim? (Bu arada çok oyun oynayan birisi değilim ama üniversiteye gideceğim ders içinde kullanacağım)
Oyun oynamayacaksan Macbook al.

iş laptopu seçmemişsin ki gaming laptop o bildiğin

macbook air m1 al

• Beğen
Reaksiyonlar: Mbb6
HP olan oyuncu pcsi. M1 almalısın

• Beğen
normalde iş için mac daha iyi olur ama siz daha yeni başladığınız için windows tercih edin. işleri büyüttüğünüzde mac de kullanırsınız

Kullanacağın uygulamaya bağlı. Scade gibi bir uygulama kullanacaksan zaten tek şansın Macbook.

• Beğen
Crossplatform çalışılacaksa kesinlikle mac, şayet sadece android çalışılacaksa Windows.

Önce bi dilleri öğrenmeye çalışın. Belkide sizlik bi iş değil, sevmeyeceksiniz. İlk yatırımı her zaman önce kendinize yapın.
Bu arada öyle 30 serisi 20 serisi bir cihaza gereksinim yok mobil yazılım için. Çok bilgisiz davranıp boşuna paralar dökmeye çalışıyorsunuz. Bilginiz olsun.

Crossplatform çalışılacaksa kesinlikle mac, şayet sadece android çalışılacaksa Windows.

Önce bi dilleri öğrenmeye çalışın. Belkide sizlik bi iş değil, sevmeyeceksiniz. İlk yatırımı her zaman önce kendinize yapın.
Bu arada öyle 30 serisi 20 serisi bir cihaza gereksinim yok mobil yazılım için. Çok bilgisiz davranıp boşuna paralar dökmeye çalışıyorsunuz. Bilginiz olsun
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tanıdığım yazılımcılarda büyük paralar dökmene gerek yok dedi ama ben ileriye dönük 3-5 sene sonra çöp olmayacak bir şey istiyorum.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tanıdığım yazılımcılarda büyük paralar dökmene gerek yok dedi ama ben ileriye dönük 3-5 sene sonra çöp olmayacak bir şey istiyorum.
Sen 30 serisi bir cihaz alınca 3-5 senede çöp olmayacağı ne malum? Zaten o derece bir yükün altına girmeye ne gerek var? Normal bir ofis cihazı hatta masaüstü bir bilgisayar bile yeterli. Editörler açılsın yeter. Görüntü işlemeyeceksin ne de olsa.

Geri