Macbook air mı almalıyım yoksa windows bir laptop mu?

yazılım işlerinden anlamıyorum keyif almak istiyorsan windows tarafından alabilirsin oyun da oynarım dersen. Air sorun yaratmaz m1 pro yuda alabilirsin çok fazla m4 m5 işlemcilere takılma fazla. öğrenci belgesi ile 32bine m2 air 16gb ram 256 alabilirsin sıfır veya siteye bak başka modellerde var belki kafana yatar pro alırsın. öğrenci belgesi bulursun e devletten çıkartman lazım sadece. İş bulunca sana vereceklerinide bilmediğin için pek takılma keyif almaya bak içinden ne geliyorsa o şekilde ilerle. Ne yazılımı yapacaksın ? web site php aspx vs. windows Mac tabanlı yazılımlar mı mobil uygulama vs.
mobil yazılım yapıyorum

İş yerinde MAC kullanıldığını ben görmedim. İş için de olsun diyorsan MAC'i kafandan sil. Kullanan vardır mutlaka, ama çok nadir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

İphone veya İpad iş amaçlı kullanılıyor mu? Veya Appstore'da iş uygulamaları var mı?

İş yerinde MAC kullanıldığını ben görmedim. İş için de olsun diyorsan MAC'i kafandan sil. Kullanan vardır mutlaka, ama çok nadir.

İphone veya İpad iş amaçlı kullanılıyor mu? Veya Appstore'da iş uygulamaları var mı?
Sektöre göre değişir, yazılım konusunda Mac en çok tercih edilen cihaz olabilir TR de bile firmalar sık kullanır yani.

iosa uygulama geliştirmek için macbook şart işte. windows laptop alırsam iosa uygulama geliştiremeyeceğim ama bunun dışındaki alanları yapabiliyorum. elimdeki tek bilgisayar olacağı için kararsız kaldım biraz.

iosa uygulama geliştirmek için macbook şart işte. windows laptop alırsam iosa uygulama geliştiremeyeceğim ama bunun dışındaki alanları yapabiliyorum. elimdeki tek bilgisayar olacağı için kararsız kaldım biraz.
Beklentine bağlı tamamen. Ben Mac kullanıyorum tek eksiği olan şey oyun falan oynatmaması bence, öyle şeyleri boş zamanlarda yaparım dersen Windows alınabilir ama genel olarak Mac güzel cihaz günlük kullanımda falan. Yazılımda zaten pek eksiği yok hatta fazlası var.

Beklentine bağlı tamamen. Ben Mac kullanıyorum tek eksiği olan şey oyun falan oynatmaması bence, öyle şeyleri boş zamanlarda yaparım dersen Windows alınabilir ama genel olarak Mac güzel cihaz günlük kullanımda falan. Yazılımda zaten pek eksiği yok hatta fazlası var.
256gb yeter mi sizce yoksa almışken 512gb a mı yükseltilmeli

kanka kusura bakma da vasfın ne? son 2 şirketimde de mac verdiler. yazılımcıyım.

256gb yeter mi sizce yoksa almışken 512gb a mı yükseltilmeli
video render yapmayacaksan gerek yok.256 yetecektir.

Biraz daha güçlüsünü al. MAC Book vardı önceden. Halâ varsa ve fiyatı fazla kaçmıyorsa onu al. 256 GB depolama alanı gerçekten çok düşük.

Geçen hafta 39 bindi ptde diğer sitelerde 41-42 civarına bulunuyordu. Trendyolda 46 hala. Bence kasım indirimlerinde yine inecek

M chipli cihaza nasıl Windows kuracaksın
Parallels desktop gibi alternatifler var. normal windows gibi kullanırsın. işini de görür.

Mba m4 16/256 kullanıyorum sorun varsa alırım
Ama normal laptop alırsan windows ile kullanmanı önermem

depolama yetiyor mu? bir de bu kısmı anlamadım tam olarak: "Ama normal laptop alırsan windows ile kullanmanı önermem"
Şu an Unity gibi birkaç uygulama dahil baya bir uygulama var ve 80gb boş (garageband ve pluginleri de 30gb var galiba)
Oyunları harici ssd de tutuyorum bunu hesaba katarak düşün

Windows ağır ve hantal bir işletim sistemi ltsc falan kurup hafifletmeye çalışanlar var ama ben yazılım geliştiricilerine linux öneririm çok daha verimli çalışırsın alıştıktan sonra

Geri