Laptop mu kasa mı?

Reaksiyon skoru
8
Bütçe
70000
Arkadaşlar merhabalar, üniversite matematik 1.sınıf öğrencisiyim, şuan python öğreniyorum yazın da SQL öğreneceğim, hedefim data science a yönelmek diyebilirim, üniversitemde 2.sınıfta matlab dersleri, python dersleri vs olucak bunlar normaldekinden farklı olarak yüz yüze olacak olan dersler, yazılımla veya direkt data science, ML, DL ile içli dışlı olanlar varsa tavsiyelere açığım, kafamı karıştıran şey bir laptop mu alsam yoksa kasa mı toplasam sorusu oldu, açıkçası günümüz kuruyla 60-75k arası bütçem var, sizce kasa toplasam bana büyük bir eksisi olur mu, ya da laptop alsam (aklımda macbooklar var) performans yetersizliği ve fiyatına oranla vereceği performans üzer mi? tek korkum okulda lazım olup olmayacağı, elimde halihazırda 8gb ramli bir huawei matebook var, sizin naçizane tavsiyelerinize açığım, aklımda olan macbook modellerini aşağı bırakıcam siz de önereceğiniz kasa/laptop önerilerini duruma göre belirtirsiniz, asıl sorum kasa alsam üzer mi veya eksikliğini çeker miyim, uzun yıllar götürür mü denebilir, tavsiyelerinizi bekliyorum, iyi günler dilerim.

16gb ramli Macbook Pro M4: https://www.pt.com.tr/macbook-pro-14-inc-m4-10cpu-10gpu-16gb-512gb-uzay-siyahi-mw2u3tu-a
24gb ramli Macbook Air M4: https://www.pt.com.tr/macbook-air-15-inc-m4-10cpu-10gpu-24gb-512gb-gece-yarisi-mc6l4tu-a
İnternette çok araştırmadan beğendiğim bir kasa: https://www.itopya.com/frekans-a9-i...-5070-12gb-32gb-ddr5-1tb-nvme-m2-ssd-g_h30609

Linux, Chromium gibi devasa yazılımları en baştan derleyerek debugging yapmadığın sürece ve devasa veri setleri oluşturup AI Modeli eğitmekle falan uğraşmadığın sürece elindeki makine lisans için de yüksek lisans için de fazla fazla yeter, istediğin python/matlab programını yazar derler çalıştırırsın. Amacın oyun oynamaksa o zaman seyahat ya da taşıma durumuna göre laptop mu masaüstü mü olacağına sen karar ver.

Linux, Chromium gibi devasa yazılımları en baştan derleyerek debugging yapmadığın sürece ve devasa veri setleri oluşturup AI Modeli eğitmekle falan uğraşmadığın sürece elindeki makine lisans için de yüksek lisans için de fazla fazla yeter, istediğin python/matlab programını yazar derler çalıştırırsın. Amacın oyun oynamaksa o zaman seyahat ya da taşıma durumuna göre laptop mu masaüstü mü olacağına sen karar ver.
İşte açıkçası bunun için sordum, yanıtın için öncelikle çok teşekkür ederim. Gaming laptop direkt aklımda yok, bu cihazı daha büyük veri setleriyle uğraşmak ve açıkçası birkaç sene sonra açılacak olan Machine Learning derslerimde kullanmak için almayı düşünüyorum (derslerin %90 ı online), bir tek seneye işte matlab dersleri python dersleri yüz yüze olcak ama hoca sıkıntı olmayacağını belirtti. Aslında o yüzden bu seçenekler arasında kaldım biraz da kafam karıştı ne yapacağımı bilemedim yani.

Elindeki para nakit paraysa ve aylık olarak 3700tl ödeyecek bütçen varsa elindeki parayı fona koyup gelen para+3700tl ile bunu 9 taksit alabilirsin 34k civarına gelir ve sonunda 75k cebinde kalır
ya da fonda biriktirip ilerisi için saklayabilirsin

Elindeki de yeter ama iyisi her zaman daha iyi yani

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,550
Üyeler
183,851
Son üye
brtk
Geri