Öneri MacBook Air M3 vs M4

Attığın Air 58K değil mi ben mi yanlış görüyorum? Nasıl 10K fark oluyor 6K var işte. M3 olanı diğer linki değerlendirmeye almadım ısınma sorunlu o çip, sen ona göre kıyas yapıyorsundur belki.
Değerlendirmeye almadığın m4 mü? Benim aldığım m3 24GB bana 54 bine geldi, aynı şekilde m4 pro alsaydım bana 63’e gelecekti o yüzden 10k var diyorum sen hangilerine bakıyorsun?

Değerlendirmeye almadığın m4 mü? Benim aldığım m3 24GB bana 54 bine geldi, aynı şekilde m4 pro alsaydım bana 63’e gelecekti o yüzden 10k var diyorum sen hangilerine bakıyorsun?
M3 olanı değerlendirmeye almadım 35K falan anca verilir M3 cihazlara, üstünde direkt M4 bakılır isterse 1TB hafızası olsun. Diğer yorumlarda da açıklamışlar farklarını.

Hocam adama yükseldiğiniz gibi bana da yükselmeyin de Macbook gibi taşınabilirliğe sahip bir cihazı 15 inç tercih etmenizin sebebini öğrenebilir miyim? 13 inç M4 Air kullanıcısıyım. Aklınıza takılan bir şey olursa cevaplayabilirim.
Hocam gittim test ettim, ilk başta bende 13 inç alacaktım malum daha ucuz fakat 15 inç MacBook’larda ses kalitesi daha iyi hoparlör farkı var o yüzden 15 inç tercih ettim birde ekran harbiden küçük duruyor 13 inç de.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

M3 olanı değerlendirmeye almadım 35K falan anca verilir M3 cihazlara, üstünde direkt M4 bakılır isterse 1TB hafızası olsun. Diğer yorumlarda da açıklamışlar farklarını.
Isınan cihaz m4 bu arada.

Yani biri resim atmıştı başka bir yerde adam 16gb MacBook’u var 13gb kullanılıyor 3gb neredeyse boş bu da beni 24gb’a yönlendirdi açıkçası.

Hocam gittim test ettim, ilk başta bende 13 inç alacaktım malum daha ucuz fakat 15 inç MacBook’larda ses kalitesi daha iyi hoparlör farkı var o yüzden 15 inç tercih ettim birde ekran harbiden küçük duruyor 13 inç de.

Isınan cihaz m4 bu arada.

Yani biri resim atmıştı başka bir yerde adam 16gb MacBook’u var 13gb kullanılıyor 3gb neredeyse boş bu da beni 24gb’a yönlendirdi açıkçası.
M4 de çok serin değil Pro daha iyi soğutuyor onu ama M3 direkt ısınma sorunlu 110 derece sabit çalışıyor yükte.

Bir ara m4 pro olmayan macbook pro m4, 59 görmüştü ağustos başı gibi. Yine olur gibime geliyor, acelen yoksa tavsiyemdir. Hoparlörü muazzam ve promotion farkını koyuyor.
Hocam zaten daha yeni zam yaptılar açıkçası ben düşeceğini sanmıyorum nerede gördünüz?

M4 de çok serin değil Pro daha iyi soğutuyor onu ama M3 direkt ısınma sorunlu 110 derece sabit çalışıyor yükte.
Hocam pro’nun serin olması normal değil mi? Fan var nasıl olsa.

Siz m3’e karşı niye böylesiniz?

Hocam ısı konusunda m4 ve m3 arasında varsa varsa 1-2 derece vardır, bununla birlikte pil ömrü de %1-2 ilk varsa vardır. Ayrıca multicore ve PS dışında aman aman bir fark yok m4 ve m3 arasında o yüzden M3 de ki 24GB ram burada cazip geliyor. Ayrıca bu seviyelerde bu hafiflik ve pil ömrünü sağlayan hangi Windows cihaz var ki? Zaten hali hazırda masaüstüm var ben hafiflik, pil ömrü, sessizlik, ders özelinde gündelik kullanacağım bir laptop arıyordum bu da MacBooku tarif ediyor zaten. Yani Apple da ki hediyelerden birini almak için illaki bir özelliği kısmanız gerekiyor Apple’ın sitesinde sunduğu fiyatlar yetkili satıcılara göre daha fazla özellikle PT store da daha uygun. Ha 10 binim daha olsa zaten rame bakmadan pro modeli alırdım arada 10 gram ağırlık farkı var yok.

Ekler

• IMG_5021.webp
    IMG_5021.webp
    35.2 KB · Hit: 10
  • IMG_5020.webp
    IMG_5020.webp
    28.2 KB · Hit: 11
  • IMG_5019.webp
    IMG_5019.webp
    53.1 KB · Hit: 13
  • IMG_5018.webp
    IMG_5018.webp
    33.7 KB · Hit: 14
Apple'ın sitesindeki eğitim indirimli;

M4 Air + 16gb ram + 256gb ssd + 13 inç + Airpods 4 ANC = 45 bin TL
M4 Air + 16gb ram + 256gb ssd + 15 inç + Airpods 4 ANC = 55 bin TL

Aynı zamanda 3 taksit avantajı var. (pt'de bu avantaj malesef yok). Apple 24gb + 512gb ssd upgrade'ine 20 bin lira istiyor. Onları almanın anlamı yok. Taşınabilir ssd alırsın 1/3 fiyatına. Ram konusu tabii ki sana kalmış. Yapacağın kullanım senaryolarına göre 24gb ram isteyebilirsin. Ona bir şey diyemem ama genel olarak 16gb ram fazlasıyla yeterli. Ben olsam 55'lik ürünü alırım. Airpods'u da satarım 47'e falan 15 inçlik m4 air'ı almış olurum. Tabii ki herkesin düşüncesi farklı.
Hocam siz airpodsu kaça satıyorsunuz ki 47’e almış oluyorsunuz? SSDler de pahalı ayrı bir ssd alsan yine 55 civarına gelecek o para ayrıca ben hediye seçecek olsam mouse seçerim airpodsum var yenisine ihtiyacım yok. Ayrıca 256 GB ssd okuma yazması 512 GB ssd’e göre düşük arada baya bir fark var.

13 inc’e gelecek olursak ise ekranın dışında hoparlör farkı var ses 15 inc de daha iyi.

Yani sırf hediye veriyor diye apple sitesinden almak mantıksız sattığı mouse vatanda daha ucuz ki 2. El halini alsan daha da ucuza gelecek.

Hocam zaten daha yeni zam yaptılar açıkçası ben düşeceğini sanmıyorum nerede gördünüz?

Hocam pro’nun serin olması normal değil mi? Fan var nasıl olsa.

Siz m3’e karşı niye böylesiniz?
pro olmayan m4 macbooklarda tek bir fan var fakat işlemci zaten fazla ısınmıyor, fırsat kovalamak lazım gibi. o yüzden biraz risk ama alınabilir bir risk. air de kullandım pro da, pro başka bir dünya. verdiğim her kuruşu sonuna kadar hak ediyor.

pro olmayan m4 macbooklarda tek bir fan var fakat işlemci zaten fazla ısınmıyor, fırsat kovalamak lazım gibi. o yüzden biraz risk ama alınabilir bir risk. air de kullandım pro da, pro başka bir dünya. verdiğim her kuruşu sonuna kadar hak ediyor.
Hocam emin misiniz? Macbook airlarda fan yok. Hocam zaten pro da ki ekran ve fan avantajı onu öne çıkaran özellikler. Ağırlık konusunda bir fark var mı airlarla? Birde fırsat olacağını düşünmüyorum açıkçası zaten eğitim indirimi ayağı altında satıyorlar.

Hocam emin misiniz? Macbook airlarda fan yok. Hocam zaten pro da ki ekran ve fan avantajı onu öne çıkaran özellikler. Ağırlık konusunda bir fark var mı airlarla? Birde fırsat olacağını düşünmüyorum açıkçası zaten eğitim indirimi ayağı altında satıyorlar.
Ağırlık farkı fark edilecek seviyede var

Hocam sizde sanırım 16gb ram var ram kullanımı nasıl ? Size yetiyor mu "Niye 15 inc" in cevabı yukarıda kaldı eğer görmediyseniz.
Hocam keşke daha fazlası olsaydı dediğim bir an olmadı. Gündelik hayatımda tarayıcıda çok fazla sekme kullanıyorum, kolay kolayına da açtığım sekmeleri kapatmam. Bazen 40-50 sekme aynı anda açık olur, hiçbir sıkıntı yaşatmadı. Bunla birlikte aktif olarak Next geliştiriyorum. Projeyi localde çalıştırdığımda hiçbir sorun yaşamıyorum, ram gayet yetiyor.

Airde fan yok Proda tek fan var. Yüksek işlemcili prolarda çift fan var ama bu bütçede onlar mümkün değil zaten.

Geri