Ağustos Ayı Yoksulluk Sınırı 9533TL Oldu

Earth

80+
Reaksiyon skoru
339
TÜRK-İŞ Araştırmasının Ağustos 2021 ayı sonucuna göre;

Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.926,72 TL,

Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 9.533,28 TL,

Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 3.572,79 TL olmuştur.

http://www.turkis.org.tr/AGUSTOS-2021-ACLIK-VE-YOKSULLUK-SINIRI-d554757#sthash.nE0IPKIX.dpuf

4 kişilik bir aileyiz. Annem ve babam memur. Kardeşim zaten çalışabilecek yaşta değil. Yoksulluk sınırındayız. Devletin memuruna verdiği değer bu mu?

5 Kişilik ailede olan birisi olarak yorumsuz kalmak tercihimdir.

Asgari ücretin 2825 TL, "yaşama maliyeti"nin ise 3600 TL olması dünyanın en komik fıkrası.

Son düzenleme:
3.212 tl daha kazanırsam bu ay ki yaşam maliyetimi kazanmış olucam.

Tek kelime ile müstahak

Fakir olduğumuzu öğrendim :kedi:

oleeyy 1500 TL daha fazla kazanırsam yoksul olabileceğim
maaşa zam aldın galiba 🧐
Adsız.png

AÇLIK SINIRINDA OLDUĞUMU ÖĞRENİNCE BENİM sıfad-ı eşgal-i dündârîy-e vetekkülü siâmül-i mülk havakkelü lügât şerif-i didar-ü ahval kelile-i çehre el-simadûdar-ul tecr-mün el-tehra sifad
sşg.jpg

4 kişilik bir aileyiz. Annem ve babam memur. Kardeşim zaten çalışabilecek yaşta değil. Yoksulluk sınırındayız. Devletin memuruna verdiği değer bu mu?
yoksulluk sınırı demek zenginsin demek bu ülkede. asgari ücretle çalışanlar açlık sınırının altında kalıyor.

Geri