2mApoo
80+ Silver
Açlık sınırının altıda mı var?yoksulluk sınırı demek zenginsin demek bu ülkede. asgari ücretler çalışanlar açlık sınırının altında kalıyor.
Açlık sınırının altıda mı var?yoksulluk sınırı demek zenginsin demek bu ülkede. asgari ücretler çalışanlar açlık sınırının altında kalıyor.
Açlık sınırının altıda mı var?
yok mu?(açlık sınırı) 2.926,72 TL,
Yoksul olmama 4k kalmışTÜRK-İŞ Araştırmasının Ağustos 2021 ayı sonucuna göre;
Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.926,72 TL,
Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 9.533,28 TL,
Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 3.572,79 TL olmuştur.
http://www.turkis.org.tr/AGUSTOS-2021-ACLIK-VE-YOKSULLUK-SINIRI-d554757#sthash.nE0IPKIX.dpuf
Yoksul bile olamıyoruz
Bu ülkede diye bakıp eldekine şükretme mantığı saçmalıktan başka bir şey değil. Kardeşimi ben büyüttüm, küçükken bile anne babamı sadece akşamları gördüm. Her gün saatlerce çalışıyorlar, hak ettikleri şey evin ihtiyaçlarını karşılayınca maaşlarının bitmesi değil.yoksulluk sınırı demek zenginsin demek bu ülkede. asgari ücretler çalışanlar açlık sınırının altında kalıyor.
Ben ölmeye gidiyorum. Amazon'a yeni bir AI yazması hakkında bildirimde bulunacağım.2.926,72 TL,
bana bakma. ben üniversiteyi kazandığımdan beri çalışıyorum. araba bile aldım ama şimdi olmuyor maalesef. eşimle beraber çalışıyoruz, şu an araba alamayız. alabileceklerimizi önceden aldık. durum bu. memnun muyum? hayır.Bu ülkede diye bakıp eldekine şükretme mantığı saçmalıktan başka bir şey değil. Kardeşimi ben büyüttüm, küçükken bile anne babamı sadece akşamları gördüm. Her gün saatlerce çalışıyorlar, hak ettikleri şey evin ihtiyaçlarını karşılayınca maaşlarının bitmesi değil.
Siz bilmezsiniz şükür etmeyi. Yaşın tutmaz ama o yokken biz ekmek kuyruğunda hastahane kuyruğunda beklerdik. Şimdi hastane kuyruğunu evimizde bekliyoruz Allah ondan razıkeDayı,4 kelime oldu
Hmmm, demek ülkenin %40'ı aç öyle mi? O zaman bu sayıdan değil hayattan ibaret olan "asgari ücret" neden var?TÜRK-İŞ Araştırmasının Ağustos 2021 ayı sonucuna göre;
Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 2.926,72 TL,