Çözüldü✓ Msi bravo 15 çok ısınıyor

Azexxes

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Reaksiyon skoru
2,993
Arkadaşlar yaklaşık 2 haftadır bu laptobu kullanıyorum. 4800h rx 5500m var. Sistem gereksinimi yüksek oyunlara girince işlemci 100 dereceleri görüyor. Fanlar en yüksekte cooler boost açık olmasına rağmen. Laptop soğutucum yok fakat arkasını 4 5 kitapla havaya kaldırdım. Yaklaşık 4 parmak yüksekte duruyor. Ben buna soğutucu alsam ve termal macununu değiştirsem ne kadar fark eder değerler.

Örnek oyunları yazarsam :
Mafia 1 Definitive edition : 95 - 101 derece
The forest : 91-105 derece
Dishonored 1 : 92 derece
Lol : 78-85 derece

Bana bir çözüm sunun ne yapabilriim. Fpslerde sıkıntı yok fakat w a s d olan yer biraz sıcak oluyor.

Son düzenleme:
Ryzen Controller yüklü mü?

Normalde ısınmaması lazım. Yani bu değerler normal değil. 7nm teknoloji kullanıyor. İmkansız yani bir şey var kesin.

Normalde ısınmaması lazım. Yani bu değerler normal değil. 7nm teknoloji kullanıyor. İmkansız yani bir şey var kesin.
Ben msi dragon center üzerinden en yüksek performans seciyorum o da sanirim gpu ve cpu oc yapiyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Ekran görüntüsü atın.
IMG_20210905_232951.jpg

Ekran görüntüsü atın.
hocam sonra ne yapacağım

Son düzenleme:
Tempature Limit'i olabilen en yüksek dereceye çekin.

CPU TDP (W) yazan kısmı FPS'de düşüş yaratmayacak kadar düşürebildiğiniz kadar düşürün.

Tempature Limit'i olabilen en yüksek dereceye çekin.

CPU TDP (W) yazan kısmı FPS'de düşüş yaratmayacak kadar düşürebildiğiniz kadar düşürün.
hocam siz uzun süre yazmayınca bende youtubda arattım ve ryzen 4xxx serisinin yüksek ısılarda performans kaybı olmadan çalışabildiğini ve kendini oc yapabildiğini öğrendim. bunu şu video yardımı ile devre dışı bıraktım .

normalde oyunlarda en yüksek 4.1 ghz çalışıyordu işlemci ve kendini sabitliyordu. özelliklerine baktım işlemcinin max 4.2 ghz oluyormuş zaten. bunu devre dışı bırakıp 2.9 ghz sabitledi. oyunlarda şuan aynı fps değerlerini alıyorum 1 2 fps belki fark etmiştir. ve sıcaklık değerleri inanılmaz düştü. ekran resmini ekliyorum aradaki farkı siz anlayın kapalı ve açık halini. render performansı fark ediyor. fakat render yapılacağı zaman geri açabilirsiniz turbo modunu.

hocam siz uzun süre yazmayınca bende youtubda arattım ve ryzen 4xxx serisinin yüksek ısılarda performans kaybı olmadan çalışabildiğini ve kendini oc yapabildiğini öğrendim. bunu şu video yardımı ile devre dışı bıraktım .

normalde oyunlarda en yüksek 4.1 ghz çalışıyordu işlemci ve kendini sabitliyordu. özelliklerine baktım işlemcinin max 4.2 ghz oluyormuş zaten. bunu devre dışı bırakıp 2.9 ghz sabitledi. oyunlarda şuan aynı fps değerlerini alıyorum 1 2 fps belki fark etmiştir. ve sıcaklık değerleri inanılmaz düştü. ekran resmini ekliyorum aradaki farkı siz anlayın kapalı ve açık halini. render performansı fark ediyor. fakat render yapılacağı zaman geri açabilirsiniz turbo modunu.
Oyuna girince artıyor mu Ghz'si? Yoksa FPS kaybı CS / VALO'da baya oluyorda ondan sorayım dedim. Malum Excalibur kullanıyoruz bende öyle yapıcam. Ben normalde maksimum işlemci kullanımını %99 yapıp 2.4ghz e sabitliyordum. ( cs girince geri yükseltiyordum fakat fan fulluyordum )

Bu arada sormayı unuttum. Sadece 4XXX için mi?

Oyuna girince artıyor mu Ghz'si? Yoksa FPS kaybı CS / VALO'da baya oluyorda ondan sorayım dedim. Malum Excalibur kullanıyoruz bende öyle yapıcam. Ben normalde maksimum işlemci kullanımını %99 yapıp 2.4ghz e sabitliyordum. ( cs girince geri yükseltiyordum fakat fan fulluyordum )

Aslında zaten benim işlemci 96 ya kadar çıkıp kendisini 3.4ghz e falan kısıyor 2.9ghz olsa ne kadar fps etkilerki :ı

Bu turbo frekans acik hali
IMG_20210906_001300.jpg

Bu da kapali hali
IMG_20210906_001646.jpg

Aslında zaten benim işlemci 96 ya kadar çıkıp kendisini 3.4ghz e falan kısıyor 2.9ghz olsa ne kadar fps etkilerki :ı
Cs de vs islemci tabanli oyunlarda etkiliyor. Fakat benim o tarz oyunlarla isim yok zaten. Ben gpu isteyen oyunlar oynuyorum. Sadece 4xxx serisi degil yorumlarda 10750h islemcili birisi yapmis 20 derece fark etmis. Bende 30 derece fark etti. Suan cok mutluyum. Fps kaybim da olmadi

Ve FPS'te gram oynama yok çok iyi :D

Bu turbo frekans acik hali Alıntıyı görüntüle

Bu da kapali hali Alıntıyı görüntüle

Cs de vs islemci tabanli oyunlarda etkiliyor. Fakat benim o tarz oyunlarla isim yok zaten. Ben gpu isteyen oyunlar oynuyorum. Sadece 4xxx serisi degil yorumlarda 10750h islemcili birisi yapmis 20 derece fark etmis. Bende 30 derece fark etti. Suan cok mutluyum. Fps kaybim da olmadi
Ooo bi saniye o zaman bende de 750H varsa bunu denemem lazım. Bir Excalibur kullanıcısı olarak şu an elim ayağım titriyor hocam :kedi:

Denetim masasından yapınca oyuna çok drop giriyor hemde fps azalıyordu fakat o videoda etki etmiyor ( sende de dahil )

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,483
Üyeler
195,640
Son üye
YAslanBey
Geri