200.000TL'ye Satılan Yeni (!) Taliant

oda doğru gerçi o tip motorların bakımı zor oluyor diye duymuştum doğrumu?
hem de çok zor. apex seals diye bir sekman sistemi var, iyi bakılmazsa geleneksel pistonlu motorların sekmanına göre çok kısa zamanda iş görmez hale gelebiliyor. tam madeni yağ kullanmak gerekiyor çünkü yanma odası ve yağlama aynı yerde yapılıyor. yanma odasına yağ püskürtülüp hem yağlama yapılıyor, hem de yakıtla beraber yakılıyor. o yüzden emisyonları da geleneksel benzinli motora göre yüksek.

avantajlarına gelirsek, hareketli parça sayısı çok az. rotorlar dairesel hareket ettiği için çok pürüzsüz ve çok yüksek devirlere çıkabiliyor. çok çok hafif motorlar.

Yurtdışındada yapılıyor o motor degişimi, orada biliyorlar arabaya dogru dürüst bakmayı ama ona ragmen ford ediyor sizi o motorlar. Yoksa ne diye rotar'a modifiye etmesin o insanlar?

Boomer aracı başka bir şey degil, daha ilk teste bile rahat çıkamazsınız öyle muayeneden geçmemiş aracı almak isteseniz bugünlerde. Bu tarz bir araç alacaksanız ya AVK Volkan Bey gibi güvenli biri tarafından yapılmış olacak, yada kendiniz yapacaksınız.

Zaten böyle araçlar ülkemizde hayal. Aklı olan dogru düzgün bir araba alır polismiş kontrolmüş dikkat çekmeden kullanır. Ucuz olmasının sebebi var.
Yok hocam yurt disinda wankeli durduk yere değiştiren insan yok fantezi yapmak icin veya 2jz gibi motorlar swapliyorlar egzozu da orjinal veya düzgün bir susturucu takarsin interiorda da pek sorun yok koltukta onayli koltuk zaten

hem de çok zor. apex seals diye bir sekman sistemi var, iyi bakılmazsa geleneksel pistonlu motorların sekmanına göre çok kısa zamanda iş görmez hale gelebiliyor. tam madeni yağ kullanmak gerekiyor çünkü yanma odası ve yağlama aynı yerde yapılıyor. yanma odasına yap püskürtülüp hem yağlama yapılıyor, hem de yakıtla beraber yakılıyor. o yüzden emisyonları da geleneksel benzinli motora göre yüksek.

avantajlarına gelirsek, hareketli parça sayısı çok az. rotorlar dairesel hareket ettiği için çok pürüzsüz ve çok yüksek devirlere çıkabiliyor. çok çok hafif motorlar.
genede avantajı dezavantajına göre az :d

motoru Wankel'Mi?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

değilmiş beni sarmaz FC o zaman
90 civarına bi tane wankelli var ama bozuk üstte dediğim gibi yanlis yağ kullanimi büyük ihtimalle tamiri yapilmaz değil ama ustasini bulmak lazim

genede avantajı dezavantajına göre az :d
Ben yine de wankelin avantajli olduğunu düşünüyorum yağ basıncı ayari yapilirsa daha da sorunsuz olacaktır yurt dışında milyon km yapanlarda var

Ayrica 1.3 motordan stok 200 beygir efsane bence rotaryler 19k devir bile yapiyor ama araba da değil tabi araba da imkansiza yakin

90 civarına bi tane wankelli var ama bozuk üstte dediğim gibi yanlis yağ kullanimi büyük ihtimalle tamiri yapilmaz değil ama ustasini bulmak lazim

Ben yine de wankelin avantajli olduğunu düşünüyorum yağ basıncı ayari yapilirsa daha da sorunsuz olacaktır yurt dışında milyon km yapanlarda var

Ayrica 1.3 motordan stok 200 beygir efsane bence rotaryler 19k devir bile yapiyor ama araba da değil tabi araba da imkansiza yakin
arabayı alsam bile o ayarı yaptıracak birini, ardından ona vereceğim para yoq bende :d

arabayı alsam bile o ayarı yaptıracak birini, ardından ona vereceğim para yoq bende :d
91 e satiliyor bence 150k butce varsa fazla fazla yeter ben okul bitince socara girebilirsem 2 yıl çalışıp aylik 10k dan hachi roku veya rx7 almayi düşünüyorum ya da corona alip turbo taktiricam

200.000TL'ye satılan yeni (!) Taliant gerçekten de, çok iyi (!) bir araç. Arabanın içi bomboş! Camlar kol ile açılıyor, radyosu (veya teyip) yok ve 1.0 bir motor. Sizce bu durumda gariplik yok mu?
Bu araç yerine Honda City veya Fiat Egea alırım ikiside Tailant dan hertürlü kat ve kat daha iyi bir arabalar.1.0 65bg motor şaka gibi ya. Aynalar elle ayarlanıyor,arka camlar elle açılıyor ve radio yok. 1980 lerin çoktan bittiğini düşünüyordum...
Bu arada 1.0 atmosferik motorun rezalet 0-100 performansını merak edenler bu videoyu izlesin. Test 1.06 da başlıyor.

Son düzenleme:
Bu araç yerine Honda City veya Fiat Egea alırım ikiside Tailant dan hertürlü kat ve kat daha iyi bir arabalar.1.0 65bg motor şaka gibi ya. Aynalar elle ayarlanıyor,arka camlar elle açılıyor ve radio yok. 1980 lerin çoktan bittiğini düşünüyordum...
Bu arada 1.0 motorun rezalet 0-100 performansını merak edenler bu videoyu izlesin. Test 1.06 da başlıyor.
Atmosferik bu arada Turbo 1.0 olsa çok çok performanslı😀

Arabada radyo bile yok cam desen elle açılıyor kurban ol sen kayış gibi lineaya

Atmosferik bu arada Turbo 1.0 olsa çok çok performanslı😀
1.0 turbolusu olan versiyonu bile performansı yine vasat diyebilirim hocam. Gaz tepkisi kötü. Şaka gibi araba yani. Honda City nin 1.5 atmosferik motoru, Tailant ın 1.0 Turbo olan veriyonuna kıyasla performans konusunda açık ara daha iyi diyebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,355
Üyeler
192,692
Son üye
coskunramazan
Geri