Çözüldü✓ G.Skill Trident Z RGB 4X8 GB 5066mhz ram + Asus Rog z590-A uyumu

Reaksiyon skoru
59
merhaba arkadaşlar .

kısaca ;
G.Skill Trident Z RGB 4X8 GB 5066mhz ram ramlerden 5066 mhz değeri alamıyorum .

detaylıca ;
anakartım 5333 mhz destekliyor ve ileride yüksek mhz istemler çıktığında oyunlarda ram mhz değerleri yüzünden fps dar boğazı yememek G.Skill Trident Z RGB 4X8 GB 5066mhz ram aldım , lakin bios ekranında xmp olsun manuel olsun ne seçsem 3600 mhz üstünü alamadım .
voltajı otomatik 1.6 yapıyor zaten , xmp önerisini seçiyorum yine olmuyor .
manuel seçim ile daha düşük 4000 mhz değerinde bile açtı lakin bi süre sonra mavi ekran verdi , sebebi nedir ?

yardımcı olursanız gerçekten minnetkar kalacağım , duruma göre uymazsa ve değerleri vermezse kısa sürede iade etmeliyim malum .

merhaba arkadaşlar .

kısaca ;

detaylıca ;
anakartım 5333 mhz destekliyor ve ileride yüksek mhz istemler çıktığında oyunlarda ram mhz değerleri yüzünden fps dar boğazı yememek G.Skill Trident Z RGB 4X8 GB 5066mhz ram aldım , lakin bios ekranında xmp olsun manuel olsun ne seçsem 3600 mhz üstünü alamadım .
manuel seçim ile daha düşük 4000 mhz değerinde bile açtı lakin bi süre sonra mavi ekran verdi , sebebi nedir ?

yardımcı olursanız gerçekten minnetkar kalacağım , duruma göre uymazsa ve değerleri vermezse kısa sürede iade etmeliyim malum .
İslemci ve anakartin ne ?

işlemci : 11700k
anakart : Asus Rog Z590-A
psu :asus rog 750w
gpu : rog gtx 1060

İşlemcine bağlı değilir 5066 da kullanman.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

işlemci : 11700k
anakart : Asus Rog Z590-A
psu :asus rog 750w
gpu : rog gtx 1060
Tamam olacaktır eğer IMC izin verirse 5066 da XMP çalışması zor elle girmen gerekebilir

merhaba arkadaşlar .

kısaca ;

detaylıca ;

Dram Frequency : Memory Controller Frequency olur veya düz Memory Controller onu 1:2 yada 2:1 hangisi varsa o yap 1:1 de çalışmaz

bıos a malasef pek hakim değilim , baktım autoda voltajı 1.6 yapıyor kendisi hiç ellemedim , ramler 1.6 v özelliği bilgisi ile geldi
ben direk xmp destekleğeyebilceğini düşündüm , bu konuda bilgilerinizin okuyucusuyum / öğrencisiyim diyebilirim .

İslemci ve anakartin ne ?

Dram ayarlarından gear2 yi sectin mi? Veya system agent voltaji arttırdin mi?

Dram Frequency : Memory Controller Frequency olur veya düz Memory Controller onu 1:2 yada 2:1 hangisi varsa o yap 1:1 de çalışmaz

bunları deneyip hemen cevaplamaya calısacağım

bıos a malasef pek hakim değilim , baktım autoda voltajı 1.6 yapıyor kendisi hiç ellemedim , ramler 1.6 v özelliği bilgisi ile geldi
ben direk xmp destekleğeyebilceğini düşündüm , bu konuda bilgilerinizin okuyucusuyum / öğrencisiyim diyebilirim .
Oyle bi ram aliyorsan bilgi sahibi olmalisin çünkü 5066 ddr4 lerin en ustunde.

1:2 yaptım
xmp den 5066 seçtim
direk açıldı lakin 2133 de açtı

durumlar bu şekilde üstadlar , ne yapmalıyım sizce

Ekler

• ram (1).jpg
    ram (1).jpg
    2.8 MB · Hit: 64
  • ram (1).PNG
    ram (1).PNG
    69.7 KB · Hit: 55
  • ram (2).jpg
    ram (2).jpg
    2.6 MB · Hit: 55
  • ram (3).jpg
    ram (3).jpg
    2.7 MB · Hit: 54
1:2 yaptım
xmp den 5066 seçtim
direk açıldı lakin 2133 de açtı

durumlar bu şekilde üstadlar , ne yapmalıyım sizce
Dram timing configuration sekmesının ıcındekı her seyın ss ini iatar mısın kaydıra kaydıra?_

üstadlar eğer böyle şeyleri bu platformdan aktarması zorsa sizide anlıyorum , en azından uyup uymadığından olsun bi emin olursam ona göre iade edip etmemek hakkında karara varacağım , bu konuda hakim birisi varsa ve yardımcı olursa gerçekten cok sevinirim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,066
Üyeler
186,443
Son üye
gokayburuc
Geri