Bir Ateist İle Ropörtaj

Yok hocam fiber internet ile ayda 99 TL ile verelim.

Evrim'i kabul edemeyiz.
Teorilerini kabul edip edemeyiz.
Evrim ile teorileri ayrıdır.
Maymun insan ilişkisi evrimin teorisidir ama mutasyonlar genetik değişimlerimiz zaten görüyoruz ergenlikteki insanlarda değişiyorlar.
Evrim zaten varolan bir şey.
Bilim senin veya benim evrimi kabul edip etmememize bakmaz zaten.
Bilim varlığın ne şekilde meydana geldiğini deney ve gözlemle bakarak en doğru sonuca ulaştırır. Şu anlık en doğru sonuç evrimdir.

Bir de teori halkın bildiği ''gibi teori işte ya'' denilen, boşa ortaya atılan şeyler değildir.
Teori veya kuram, bilimde bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır. Google'a yazsan 1 dk ni alır anlamını öğrenmesi.

Benim şimdi merak ettiğim bir şey var.
Ateist olarak cennet ve cehenneme inanmıyorsun hayal ürünü bunlar diyorsun.
Ateist olarak ölümden sonra ne olacağı hakkında bilgin varsa açıklar mısın?
Tam olarak ateist olmadığımı belirtmekle birlikte cevap vereyim kendimce. Ölümden sonrasını bilemeyiz, ölünce bile bilemeyiz. Ölünce bütün organların durmuş olacak. Hiçbir şey görmeyeceksin, hissetmeyeceksin. Öldüğünün farkına bile varmayacaksın.

Sonsuz bir karanlık falan da değil, tanımsız bir şey. Çünkü hiçbir şekilde herhangi bir şey algılayamıyoruz, ölmüşüz.

Tam olarak ateist olmadığımı belirtmekle birlikte cevap vereyim kendimce. Ölümden sonrasını bilemeyiz, ölünce bile bilemeyiz. Ölünce bütün organların durmuş olacak. Hiçbir şey görmeyeceksin, hissetmeyeceksin. Öldüğünün farkına bile varmayacaksın.

Sonsuz bir karanlık falan da değil, tanımsız bir şey. Çünkü hiçbir şekilde herhangi bir şey algılayamıyoruz, ölmüşüz.
Peki tanımsız bir şey için neden bu dünyada çılgınca yaşamıyor ateistler. Kurallara uyarak yaşıyorlar. Madem ölünce ne olacağımız belli değil tanımsız olarak düşünüyorlar, niye bu dünya için çabalıyorlar.

Peki tanımsız bir şey için neden bu dünyada çılgınca yaşamıyor ateistler. Kurallara uyarak yaşıyorlar. Madem ölünce ne olacağımız belli değil tanımsız olarak düşünüyorlar, niye bu dünya için çabalıyorlar.
Kurallara göre yaşamak için inançlı olmaya gerek yok. İyi insan olmak ahlaki bir değerdir, iyi biri olmak için veya bu dünyaya fayda sağlamak için dini inanca gerek yok. Kendinin ve başkalarının mutluluğu için iyi şeyler yapmalısın.

Senin dediğin gibi her şeyi yaparım tarzında düşünen insanlar var elbet ama onların da toplum huzurunu nasıl bozduğunu biliyorsundur.

Bilim senin veya benim evrimi kabul edip etmememize bakmaz zaten.
Bilim varlığın ne şekilde meydana geldiğini deney ve gözlemle bakarak en doğru sonuca ulaştırır. Şu anlık en doğru sonuç evrimdir.

Bir de teori halkın bildiği ''gibi teori işte ya'' denilen, boşa ortaya atılan şeyler değildir.
Teori veya kuram, bilimde bir olgunun, sürekli olarak doğrulanmış gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamasıdır. Google'a yazsan 1 dk ni alır anlamını öğrenmesi.
hocam zaten ben evrimi reddetmem .
Sonuçta genlerimiz mutasyona geçiriyor değişiyor ve evrim budur.

@Harley Quinn❖ ne zaman ateist oldun ?
nasıl ateist oldun?
ve hiç şunu düşündünmü
ateistler bildiğim kadarı ile cehenneme inanmıyor
haşa ya Allah varsa ve ben cehenneme gidersem ne olur?
sencede en mantıklısı allaha inanmak değil mi?
Ben bunu niye düşünemedim eşheduenlaa
Hacı benim o zaman içim rahat etmez düzgünce yaşayamam. Yani dini uygulama aşamasına geçemem çünkü mantıksız yani insan kendisine mantıksız gelen bir şeyi yapmaya kendini zorlayabilir mi?

Ben bunu niye düşünemedim eşheduenlaa
Hacı benim o zaman içim rahat etmez düzgünce yaşayamam. Yani dini uygulama aşamasına geçemem çünkü mantıksız yani insan kendisine mantıksız gelen bir şeyi yapmaya kendini zorlayabilir mi?
Dünya nasıl oluştu o zaman

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,181,200
Üyeler
187,468
Son üye
karasugundem
Geri