Fiber için router kullanılır mı ?

Batuhan Lastronin

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,142
Merhaba ben fttb fiber kullanıyorum ont cihazından gelen wan kablosunu routera alıp taksam bağlantı yapabilir miyim ? Örneğin xiamo alot ac2350 cihazını almayı düşünüyorum bu cihaza bağlantı yaparak kullanabilir miyim ?

Merhaba ben fttb fiber kullanıyorum ont cihazından gelen wan kablosunu routera alıp taksam bağlantı yapabilir miyim ? Örneğin xiamo alot ac2350 cihazını almayı düşünüyorum bu cihaza bağlantı yaparak kullanabilir miyim ?
Xiaomi Routerlar pek önerilmiyor. Almanızı önermem.
FTTB fiberde dairede ONT yoktur, size direkt CAT6 gelir ve WAN üzerinden erişim sağlarsınız.
Eğer PPPoE Kullanıcı Adı / Şifre bilgilerinize sahipseniz (bunları sağlayıcınızdan temin edebilirsiniz) yeni alacağınız bir router ile kullanım sağlayabilirsiniz.

FTTB fiberde dairede ONT yoktur, size direkt CAT6 gelir ve WAN üzerinden erişim sağlarsınız.
Eğer PPPoE Kullanıcı Adı / Şifre bilgilerinize sahipseniz (bunları sağlayıcınızdan temin edebilirsiniz) yeni alacağınız bir router ile kullanım sağlayabilirsiniz.
Benim şu an dairemde ont cihazı var o zaman FTTB altyapı değil yanlış biliyorum. ONT var ise ne yapmam gerekioyr ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bir de ont cihazı ile uyumlu max 300 tl gibi bir fiyata öneri yapma şansınız var mı ?

Son düzenleme:
Benim şu an dairemde ont cihazı var o zaman FTTB altyapı değil yanlış biliyorum. ONT var ise ne yapmam gerekioyr ?
Yine aynı mantık, ancak bazı servis sağlayıcılar (Örn. Superonline) hem PPPoE kimlik doğrulama hem de MAC adresi doğrulama isteyebiliyor. TT - TurkNet gibi firmalarda aynı durum geçerli değil.
Superonline kullanıyorsanız bu değişiklik işlerine hiç bulaşmayın derim.
Bir de ont cihazı ile uyumlu max 300 TL gibi bir fiyata öneri yapma şansınız var mı ?

TT kullanmaktayım. Teşekkür ederim :)
Vlan'de bilmeniz gerekir. Mac klonlamaya gerek olacak bir uygulama ile henüz karşılaşmadım.

Ethernet ucu ile biten tüm altyapılarda router kullanılılır. Herhangi bir modulasyona sahip router; yani modem kullanılması gereksizdir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,174,379
Üyeler
186,472
Son üye
cyperus
Geri