7/24 sürekli yorgunum

Me too, benim uyku ile alakalı ama, günde max 5.5-6 saat uyuyabiliyorum

Eskidendi o tahlil, elimde mevcut değil. Sağ olun cevabınız için, yarın gideyim sağlık ocağına o zaman.
Peki bu demir ilaçları geçici olarak etki etmiyor mu? 1 ay kullandım diyelim, bitince tekrar demir eksikliği başlamayacak mı?
İştahsızlık nedeniyle yemek yemiyorum çünkü.
Bir de bu ilaçların herhangi bir zararı var mı?
Her ilacın yan etkisi var.
Yeterli doz kullanılırsa hiçbir şey olmaz. Altında yatan sebep diyetse, et ağırlıklı beslenmek ve yeterli demir alırsan sorun olmaz gibi.

Demir eksikliği birçok farklı sebepten olabilir. Patolojşk sebeplerden genetiğe her şey olabilir. Asıl tedavi altında yatan nedeni bulmaktır ama büyük ihtimalle sen yeterince demir ve et yemediğinden bu sorundan muzdaripsin.
Olabilir, iştahsız birisiyim ve günde 1 öğün yemek yediğim günler bile oluyor.
Yetersiz beslenme nedeniyleyse verecekleri ilaçlar bittiğinde ne olacak peki?
Tekrar mı başlayacak demir eksikliği?

Olabilir, iştahsız birisiyim ve günde 1 öğün yemek yediğim günler bile oluyor.
Yetersiz beslenme nedeniyleyse verecekleri ilaçlar bittiğinde ne olacak peki?
Tekrar mı başlayacak demir eksikliği?
Doğru düzgün yemek yemeden düzelmeyeceksin. İlk etapta yorgunluğun geçsin diye ilaç verilir. Sonrasında normal seviyeye geldiğinde diyet ile o seviye korunur.

Doğru düzgün yemek yemeden düzelmeyeceksin. İlk etapta yorgunluğun geçsin diye ilaç verilir. Sonrasında normal seviyeye geldiğinde diyet ile o seviye korunur.
Keşke iştahım olsa. Sabahları uyandıktan sonra ilk 1-2 saat yemek yiyemiyorum. Boğazımdan geçmiyor yani yemek. Kendimi nedense çok tok hissediyorum. Akşamları da pek aç hissetmiyorum, aç hissetsem bile rahatsız etmiyor.

Keşke iştahım olsa. Sabahları uyandıktan sonra ilk 1-2 saat yemek yiyemiyorum. Boğazımdan geçmiyor yani yemek. Kendimi nedense çok tok hissediyorum. Akşamları da pek aç hissetmiyorum, aç hissetsem bile rahatsız etmiyor.
Doktorlar ilgilenir bunla. İştah problemi beni aşıyor hocam.

Bu demir ilaçlarını düzenli olarak uzun süre kullanmak zararlı diyorsunuz yani.
Öyle bir şey demedim. Diyetle düzelir ilaca gerek bile kalmaz ileride diyorum. Kronik hastalığı olanlar 80 90 yıl kullanıyor.

Geçen arkadaşım da aynı şikayetler üzerinde doktora gitmişti,doktor R-53 Tanısı koymuş.
Tanı adı R-53 : Kırgınlık ve yorgunluk. Bu şekilde yazıyordu.Sende de olabilir.
Sebebi uzun süre uykusuzluk,düzensiz uyku ve uykusuz ayakta kalmak ve iş yapmak.Bu gibi şeyler söylemiş.
Arkadaşımda da bunların hepsi vardı bence sende en kısa sürede bir hastaneye gitmeni tavsiye ederim.

Geçen arkadaşım da aynı şikayetler üzerinde doktora gitmişti,doktor R-53 Tanısı koymuş.
Tanı adı R-53 : Kırgınlık ve yorgunluk. Bu şekilde yazıyordu.Sende de olabilir.
Sebebi uzun süre uykusuzluk,düzensiz uyku ve uykusuz ayakta kalmak ve iş yapmak.Bu gibi şeyler söylemiş.
Arkadaşımda da bunların hepsi vardı bence sende en kısa sürede bir hastaneye gitmeni tavsiye ederim.
Uykusuzluk da var. Önceki gün 2 saat uyumuş olmama rağmen uyuyamıyorum mesela. Sabahları aşırı uykum oluyor, güneş batınca enerji patlaması yaşıyorum. Dolayısıyla da 1-2 saat uyuyabilirsem kendimi şanslı sayıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öyle bir şey demedim. Diyetle düzelir ilaca gerek bile kalmaz ileride diyorum. Kronik hastalığı olanlar 80 90 yıl kullanıyor.
Hocam hiçbir zararı yoksa kullanmakta bir sakınca yoktur o zaman ben mi yanlış düşünüyorum?
Alır yutarım ara sıra, ne olacak ki?

Uykusuzluk da var. Önceki gün 2 saat uyumuş olmama rağmen uyuyamıyorum mesela. Sabahları aşırı uykum oluyor, güneş batınca enerji patlaması yaşıyorum. Dolayısıyla da 1-2 saat uyuyabilirsem kendimi şanslı sayıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam hiçbir zararı yoksa kullanmakta bir sakınca yoktur o zaman ben mi yanlış düşünüyorum?
Alır yutarım ara sıra, ne olacak ki?
Diyet daha iyi olur. Neden bir ilaca bağımlı yaşayasın?

4 saat uyuyorum yorgunum, 8 saat uyuyorum yorgunum, 12 saat uyuyorum yorgunum...
Ne yaparsam yapayım 7/24 yorgunum. Eskiden bir ara kan tahlilinde demir eksikliği çıkmıştı diye hatırlıyorum.
Tekrar sağlık ocağına gidip kan tahlili yaptırayım mı? Demir eksiliğim varsa ondan kaynaklanıyor olabilir mi?
İştahım olmadığından sağlıklı beslenen biri de değilim, çok az yemek yiyorum.
bendede var 11 saat uyuyorum şuan bile yorgunum

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,176,772
Üyeler
186,789
Son üye
Dartanyan
Geri