1500₺ Parça tavsiyeniz

Kobilay

80+
Reaksiyon skoru
1
Arkadaşlar hepinize merhaba. Yeni bir bilgisayar toplayacağım ve elimde Rx570 4gb pulse, apacer panther 8gb 2666mhz ram ve zalman t7 kasa mevcut diğer kalan parçalar için 1500₺ bütçem mevcut önerilerinizi alabilir miyim acaba? Ben şahsen i3 9100f düşünüyorum sizce almalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.

Anakart var mı

Arkadaşlar hepinize merhaba. Yeni bir bilgisayar toplayacağım ve elimde Rx570 4gb pulse, apacer panther 8gb 2666mhz RAM ve zalman t7 kasa mevcut diğer kalan parçalar için 1500₺ bütçem mevcut önerilerinizi alabilir miyim acaba? Ben şahsen i3 9100f düşünüyorum sizce almalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.
Çoğu amd hayranı bu dediğime katılmayacak ama almanı öneririm youtube de incelemelerine bakabilirsin stok fan ile ısınma sorunu yok yüksek performanslı ekran kartını rahatlıkla besleyecek bir işlemci ekran Kartın %100 kullanılacağı için rahatlıkla seni götürür youtube den i3 9100f rx 570 4gb yazarak fps testlerine ulaşabilirsin

Anakart var mı
Yok şuan eksik parçalar işlemci,anakart,ssd(120gb),psu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çoğu AMD hayranı bu dediğime katılmayacak ama almanı öneririm youtube de incelemelerine bakabilirsin stok fan ile ısınma sorunu yok yüksek performanslı ekran kartını rahatlıkla besleyecek bir işlemci ekran Kartın %100 kullanılacağı için rahatlıkla seni götürür youtube den i3 9100f rx 570 4gb yazarak fps testlerine ulaşabilirsin
Bende öyle düşünüyorum şahsen çünkü benim ihtiyacımı karşılar fakat ileriye dönük mü bilemiyorum belki daha bilgili biri yazabilir

Çoğu AMD hayranı bu dediğime katılmayacak ama almanı öneririm youtube de incelemelerine bakabilirsin stok fan ile ısınma sorunu yok yüksek performanslı ekran kartını rahatlıkla besleyecek bir işlemci ekran Kartın %100 kullanılacağı için rahatlıkla seni götürür youtube den i3 9100f rx 570 4gb yazarak fps testlerine ulaşabilirsin
Bence bu düşünce yanlış.Intel dalga geçiyor.Her bir şey değiştirince soket değişiyor.AMD bu yüzden daha uzun ömütlü olacaktır.B450m s2h ve 1600af alabilirsiniz.Depolanız da az kalmış.Kalan parayla da onu yada depolama yükselte bilirsiniz.

Bence bu düşünce yanlış.Intel dalga geçiyor.Her bir şey değiştirince soket değişiyor.AMD bu yüzden daha uzun ömütlü olacaktır.B450m s2h ve 1600af alabilirsiniz.Depolanız da az kalmış.Kalan parayla da onu yada depolama yükselte bilirsiniz.
Düşünce iyi fakat PSU bütçesi kalmıyor fakat bütçeyi artirabilirsem düşünüyorum

o bütçeye intel onermek mantıklımı?

İşlemci:https://www.n11.com/urun/amd-ryzen-...VxoGyCh0QwwczEAYYAyABEgJUxvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Anakart:https://www.trendyol.com/gigabyte/b...MIkq209pDb6QIVV4GyCh2gvgHZEAkYASABEgKm0vD_BwE

i3 9100f alırsan pişman olursun

allahım ya R5 1600 Af varken İ3 9100F niye öneriyorsun ? İntel berbat oldunu söyledi

Anakart b450m s2h
İşlemci r5 1600af
Sendeki ramden bir tane daha
Güç kaynagin yoksa min 450w psu
Bence Intel almamalisin çünkü o parayla gelecege dönük bir sistem toplayamazsin şuan alacağın 500tl lik bir anakart bile ryzen 4.nesili gelecek update ile destekleyecek M2 slotuda var bence tercihini ryzendan yana kullanmalısın

Son düzenleme:
Arkadaşlar hepinize merhaba. Yeni bir bilgisayar toplayacağım ve elimde Rx570 4gb pulse, apacer panther 8gb 2666mhz RAM ve zalman t7 kasa mevcut diğer kalan parçalar için 1500₺ bütçem mevcut önerilerinizi alabilir miyim acaba? Ben şahsen i3 9100f düşünüyorum sizce almalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.
Şafak abimiz şuan için i3 9100f için "oyun odaklı" diye söylüyor ne kadar günümüz oyunlarının geneli tek çekirdek perfonmansına önem versede 2 yıla kalmaz tüm oyunlar çoklu çekirdek performansına önem vermeye başlıyacak evet doğru i3 9100f tek çekirdek performansında geçiyor fakat paranı ileriye dönük yatırıp pişman olmamaman çok önemli bunu intel kullanmış birisi olarak söylüyorum 10.nesil hariç intel alınmaz eğer fikrin değişmiş ise ryzen için parça önerebilirim

Anakart b450m s2h
İşlemci r5 1600af
Sendeki ramden bir tane daha
Güç kaynagin yoksa min 450w PSU
Bence Intel almamalisin çünkü o parayla gelecege dönük bir sistem toplayamazsin şuan alacağın 500tl lik bir anakart bile ryzen 4.nesili gelecek update ile destekleyecek M2 slotuda var bence tercihini ryzendan yana kullanmalısın
Eksiklerimi ve bütçemi yazmıştım bakmamissiniz galiba sizin yazdığınız bütçenin bir hayli yukarısında

Şafak abimiz şuan için i3 9100f için "oyun odaklı" diye söylüyor ne kadar günümüz oyunlarının geneli tek çekirdek perfonmansına önem versede 2 yıla kalmaz tüm oyunlar çoklu çekirdek performansına önem vermeye başlıyacak evet doğru i3 9100f tek çekirdek performansında geçiyor fakat paranı ileriye dönük yatırıp pişman olmamaman çok önemli bunu Intel kullanmış birisi olarak söylüyorum 10.nesil hariç Intel alınmaz eğer fikrin değişmiş ise ryzen için parça önerebilirim
Ryzen 5 1600af sigdirabilirsem bütçeye düşünüyorum

Eksiklerimi ve bütçemi yazmıştım bakmamissiniz galiba sizin yazdığınız bütçenin bir hayli yukarısında

Ryzen 5 1600af sigdirabilirsem bütçeye düşünüyorum
Dostum anakart 515tl
İşlemci 847 tl
Ram 298tl 1660 TL yapıyor pek aşmış değil sadece 160tl dediğiniz kadar bir geçiş yok

Bu arada biraz araştırma sonucu aynı fiyata 3100 buldum sizce tercih etmeli miyim?

Dostum anakart 515tl
İşlemci 847 TL
RAM 298tl 1660 TL yapıyor pek aşmış değil sadece 160tl dediğiniz kadar bir geçiş yok
Psu ve ssd napacagiz ?

Geri