Yaptığım işlemler Ramin frekansını attırdım driver kurdum biosu güncellemeyi unuttum onla alakası olabilir miArkadaşlar yeni PC topladım işlemci çok ısınıyor
Sistem özellikleri
1660s zotac ekran kartı
AMD ryzen 5 2600 işlemci
8 GB RAM
B450m S2H anakart
Cooller master k 350 kasa
Stock soğutucu normalde 55 derece 10 dakika GTA 5 oynadığında 80 dereceye kadar çıkıyorIsınıyor demişsin kaç dereceye çıktığını söylememişsin. Boşta ve yük altında kaç derece görüyor? Ayrıca stok soğutucu mu kullanıyorsun?
80C çok sıkıntı değil gibi yükteyken hele GTAV gibi işlemciye yüklenen bir oyunda ama boşta 55 fazlaYaptığım işlemler Ramin frekansını attırdım driver kurdum biosu güncellemeyi unuttum onla alakası olabilir mi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Stock soğutucu normalde 55 derece 10 dakika GTA 5 oynadığında 80 dereceye kadar çıkıyor
Sıcaklıklar normal ama GTA V'de 80 derece birazcık yüksek, 75 olsa normal olurdu ancak 80 normal değil. Kasanızın hava akışı güzel değil zaten, birazcık fazla ısınıyor. Gayet normal. Boost kapatırsanız 10-15 hatta 20 derece sıcaklık düştüğü oluyor. Ancak boost'u kapatırsanız daha az performans alırsınız.Stock soğutucu normalde 55 derece 10 dakika GTA 5 oynadığında 80 dereceye kadar çıkıyor
Bence sıkıntı yaşamazsın ya 80 çok değil gibi 99C'de oyun oynadığımı biliyorumStock soğutucu iş görüyor diye biliyorum aksi bir durum olmasın ?
105 derecede pcnin kapandığını biliyorum.Bence sıkıntı yaşamazsın ya 80 çok değil gibi 99C'de oyun oynadığımı biliyorum
Laptopsa zaten 95C'ye kadar okey yaKasa nedir hava akışı pek iyi değilse normal değer.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
105 derecede pcnin kapandığını biliyorum.
Sıcaklıklar normal ama GTA V'de 80 derece birazcık yüksek, 75 olsa normal olurdu ancak 80 normal değil. Kasanızın hava akışı güzel değil zaten, birazcık fazla ısınıyor. Gayet normal. Boost kapatırsanız 10-15 hatta 20 derece sıcaklık düştüğü oluyor. Ancak boost'u kapatırsanız daha az performans alırsınız.
[/QUOTE
İşlemci stok fanini değiştirmek ise yararmiSıcaklıklar normal ama GTA V'de 80 derece birazcık yüksek, 75 olsa normal olurdu ancak 80 normal değil. Kasanızın hava akışı güzel değil zaten, birazcık fazla ısınıyor. Gayet normal. Boost kapatırsanız 10-15 hatta 20 derece sıcaklık düştüğü oluyor. Ancak boost'u kapatırsanız daha az performans alırsınız.
İ5 3230m olması gerekti o laptop o gt 610m var zamanın bile en kötü laptoplarındandı. 100 tllik termal macunu haketmiyor.Laptopsa zaten 95C'ye kadar okey ya