Sınavları yetiştirebilir miyim?

Liberal Kenobi

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
866
9.Sınıfım 2 Kasımdan itibaren sınavlar başlıyo ilki matematik 9 sınavım var yetiştirebilirmiyim?
Şimdi matematikten başlıyorum

Çalışırsanız neden olmasın? Anlamadığım şey tamam burası bir forum ama sınavlarına yetişip yetişemeyeceğini neden buraya soruyorsun? Kimisi yetişir kimisi yetişemez. Bunları dert etme. Buraya girip soracağına çalış.

fazla konu yok ama diğer derslerde var sonuçta . sıfırdan zor ,ama dersleri dinlediysen ve önceden biraz baktıysan halledersin . ilkokuldaki gibi çalışmadan 100 alınmıyo . (10.sınıfım baya batırdım ben , bu hafta başladı bizim)

Bende aynı durumda sayılırım 10 günde biseyler yapmamız lazım
bide ben bu haftasonu annemdeyim nasıl olcak bilmiyorum:(
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Çalışırsanız neden olmasın? Anlamadığım şey tamam burası bir forum ama sınavlarına yetişip yetişemeyeceğini neden buraya soruyorsun? Kimisi yetişir kimisi yetişemez. Bunları dert etme. Buraya girip soracağına çalış.
fazla konu yok ama diğer derslerde var sonuçta . sıfırdan zor ,ama dersleri dinlediysen ve önceden biraz baktıysan halledersin . ilkokuldaki gibi çalışmadan 100 alınmıyo . (10.sınıfım baya batırdım ben , bu hafta başladı bizim)
Mesela matematiğe kaç gün ayırayım veya kaç saat?

9. sınıf ilk dönem konuları kolaydı rahat halledersin

Genel düşün, günde uyku yemek vb temel ihtiyaçlarını düştükten sonra 10 saatin kaldı diyelim. Bunu saatlere böl. Gün gün çalışman daha iyi olur. Okuldaki gibi yap 1 saat çalış, 15 dk mola ver. Böylelikle zihnin rahatladığı gibi kafanda dinç olur. Ortalama bir ders için 5 saat çalışma bence yeterli. Bu da molalarınla 6.5 saat yapar. Kalan vaktini de oyun dizi kitap vb aktivitelerle değerlendir.

hiç bir dersi son güne birakma az da olsa 1 konu bitir her derstten .
ne kadar çalışacağın sana kalmış o çalışma performansına bağlı . Birde sana tavsiye Tonguç falan izleme , REHBER MATEMATİK izleyebilirisn konuyu anlamak için, sonra test ile kesin pekiştir . video izleyerek sınava girme .

Genel düşün, günde uyku yemek vb temel ihtiyaçlarını düştükten sonra 10 saatin kaldı diyelim. Bunu saatlere böl. Gün gün çalışman daha iyi olur. Okuldaki gibi yap 1 saat çalış, 15 dk mola ver. Böylelikle zihnin rahatladığı gibi kafanda dinç olur. Ortalama bir ders için 5 saat çalışma bence yeterli. Bu da molalarınla 6.5 saat yapar. Kalan vaktini de oyun dizi kitap vb aktivitelerle değerlendir.
Bu saat dilimi seviyene göre. Kendi seviyeni kendin ölç. Neyi yapıp neyi yapamadığını kavra ve onun üstüne düş.

okuldan sonra bana kalan vakit 8 saat ha eğer sadece bir ders için 6.5 saat ise yapılır ama 8 saatin 6.5 saatini derse ayırmam mümkün değil

okuldan sonra bana kalan vakit 8 saat ha eğer sadece bir ders için 6.5 saat ise yapılır ama 8 saatin 6.5 saatini derse ayırmam mümkün değil
Okul, yemek, duş vb tüm ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan saate göre hareket edeceksin o zaman. Sınav haftan yaklaştığı için kamp yapıp telefondan bile uzak duracaksın. Emin ol senin için en iyisi.

Çok rahat yetişir. Fazla konu yok. Derse az baktıysan konu tekrarı yapman bile yetiyor. Okulda tüm ders uyuyup sağa sola baktıysan o senin problemin. İlk konular basit matematikte mantık falan var yaparsın. Oyle korkulacak bişi değil sınava kadar matematiğe günde 30dk baksan 80 rahat alırsın.

Ya yok telefondan uzak durayım pc de vakit harcamayım gibi hurafelere inanma. Ders çalıştığın sürece istediğini yapmakta ozgürsün. tabii ki abartmak seni geriye iter. Pc de 2 saat vakit geçirmek senin sınavından 30 almana sebep değil çalışmaman sebep olur.

9.Sınıfım 2 Kasımdan itibaren sınavlar başlıyo ilki matematik 9 sınavım var yetiştirebilirmiyim?
Şimdi matematikten başlıyorum
benim kardeşimde dokuz o kadar da zor konular yok gibi az çalışsan yaparsın

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,190,600
Üyeler
188,963
Son üye
samet2534
Geri