Ryzen 5 3600 Derece sorunu

Dostum şuan sıcaklıklar ne durumda şuan ? Aynı işlemciye sahibim
suan metro exodusda 66 derece bilgisayarı yeni açtım grafikler extreame ve rtx high dlss açık 74 60 ve bazen 45 e dusuyor fps derece bazen 70 75 oluyor

kasanın hava akışı iyi diye biliyorum termal macun var diye dusunuyorum vatandan indirim ile almıştım pc yi onlar surmustur diye tahmin ediyorum
Stok soğutucunun kendisinde termal macun var.Sürülü halde geliyor.

Aynı anakartı ve işlemciyi kullanıyoruz, İşlemci sıcaklıklarında egzoz fanı doğrudan etkilidir stok fan ile o işlemci soğumaz iyi bir hava soğutucu kullanmalısın. Bios dan Core performans boost u kapatırsan işlemci sıcaklığı düşer fakat 3600 MHz temel frekansın üstüne çıkamaz.
Diğer bir seçenekte kademeli olarak işlemci voltajını düşürebilirsin :)
OC yapamacağı sürece gayette iyi soğutur.

Gerçekten de yazık etmişssin 2133 mhz nedir?En az 3000 mhz olmalıydı?

Amd'nin stok soğutucuları iyi.Bende R5 2600 var 55 derecenin üstünü görmedim.
70 - 80 dereceden aşağı görmedim bende. Ben full hd ultra ayarlarda oynuyorum ama oyunları. Ne yaptığınıza da bağlı o sıcaklık.

suan metro exodusda 66 derece bilgisayarı yeni açtım grafikler extreame ve rtx high dlss açık 74 60 ve bazen 45 e dusuyor fps derece bazen 70 75 oluyor
3600 sabit voltaj ve frekasa geçmede düzelmiyor maalesef. Be boost core kapattım sırf bu yüzde 3.6 sabit

Abartmayın isterseniz Intel'le karıştırmayın.Sizin işlemciniz de sorun vardır.
Ne sorunu olacak hocam elimden çıkardım 2600 ü. 3600 aldım.
Oyunlara girdiğim zaman 74 dereceden aşağı çalışmıyor işlemci stok soğutucu çöp. 3600 ünde aynı soğutucu. Gaming gecesi bekliyorum değiştiricem onuda.
Asıl Intel 10 derece daha az çalışıyor zaten amd den.

Ne sorunu olacak hocam elimden çıkardım 2600 ü. 3600 aldım.
Oyunlara girdiğim zaman 74 dereceden aşağı çalışmıyor işlemci stok soğutucu çöp. 3600 ünde aynı soğutucu. Gaming gecesi bekliyorum değiştiricem onuda.
Asıl Intel 10 derece daha az çalışıyor zaten amd den.
senin de 3600 boştayke ani gaza gelmeler yaşıyormu :).

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,526
Üyeler
189,105
Son üye
metehan19tdı
Geri