Neler Yeni

Ryzen 5 5600x işlemci sıcaklığı

cascade

80+
Reaksiyon skoru
1
Değerli arkadaşlar ryzen 5 5600x işlemciyi cooler master luqıd v2 240mm sıvı soğutma ile kullanıyorum yakın zamanda fark ettiğim aslında sorun olduğundan da emin olmadığım bi durum fark ettim.örneğin PC ile valorant oynarken işlemci sıcaklığı 45 derecelerde oluyor fakat ertesi gün aynı ayarlar ile bu sıcaklık 50 dereceleri buluyor yani bir kaç günde bu işlemci sıcaklığı aynı oyunlarda aynı ayarlar işe sıcaklıklarında ortalama 5 derece fark ediyor bu değişkenlik normal mi

Bende aynı işlemci ve corsairin 120mm soğutucusu var genel olarak oyunlarda 75-65 arası.

Değerli arkadaşlar ryzen 5 5600x işlemciyi cooler master luqıd v2 240mm sıvı soğutma ile kullanıyorum yakın zamanda fark ettiğim aslında sorun olduğundan da emin olmadığım bi durum fark ettim.örneğin PC ile valorant oynarken işlemci sıcaklığı 45 derecelerde oluyor fakat ertesi gün aynı ayarlar ile bu sıcaklık 50 dereceleri buluyor yani bir kaç günde bu işlemci sıcaklığı aynı oyunlarda aynı ayarlar işe sıcaklıklarında ortalama 5 derece fark ediyor bu değişkenlik normal mi
Daha da artıyor mu yoksa 45-50 gidip geliyor mu?

Bildiğim kadarıyla 75 80 derecelere çıkmıyorsa bu kadar dert etmeyin ortam sıcaklığı vs değişkenlik gösterdiği zaman bilgisayarınız da ona göre hareket eder

Normal dert edecek bir şey yok hatta sıcaklık değerleri çok düşük.

hava sıcaklığından dolayı dalgalanma

H

Hangi oyunlarda bu sıcaklığı alıyorsunuz

yok artma durumu değiş şöyle ki bu gün valorantta misal 50 derecede oynuyorum dün bu durum 45 derece ortalamada idi
battlefield

Tşk ederim cvb verdiğiniz için biraz daha gözlemler gerekirse tekrar bilgilerinize başvurmak için yazarım
Ekran kartınız ne ve hangi çözünürlükte oynuyorsunuz bu arada? Msı afterburner ile oyun içi istatistiklerini paylaşırsan herhangi bir sorun var mı yok mu daha net anlaşılır.

Ekran kartınız ne ve hangi çözünürlükte oynuyorsunuz bu arada? Msı afterburner ile oyun içi istatistiklerini paylaşırsan herhangi bir sorun var mı yok mu daha net anlaşılır.
Afterburner uygulaması kullanıyorum hatta takibi ordan yapıyorum ekran kartım rog strix 3060ti oyunları fps oyunlar olduğu için low ayarlarda oynuyorum değerleri çekip paylaşacağım ayrıca bana değerler normal gibi geliyor yani işlemci kullanımı falan diğer günler ile farklılık göstermiyor sadece sıcaklıkta değişkenlik oluyor

Hangi oyun modunda olduğunuz bile farkeder hocam çok takılmayın sıcaklıklar ve FPS'de sorun yoksa. Oyuna ve ortam sıcaklığına ya da arka planda çalışan uygulamalara göre voltajı kendisi otomatik ayarlar . Sıcaklıklar da aynı olmaz her zaman.

A
Hangi oyun modunda olduğunuz bile farkeder hocam çok takılmayın sıcaklıklar ve FPS'de sorun yoksa. Oyuna ve ortam sıcaklığına ya da arka planda çalışan uygulamalara göre voltajı kendisi otomatik ayarlar . Sıcaklıklar da aynı olmaz her zam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anlıyorum hocam tşk ederim

Geri