[Genel Kültür] Jargon Nedir ? Kullanım Alanları Nelerdir ?

Hakaret veya nefret söylemi içermiyor. Karşıdakini küçük düşürecek rencide edecek bir söylem yok. O yüzden argo değil.

Argo hakaret söylemi içeren sözler değil ki hocaö.
20211202_202656.jpg

Sanirim dünyada birbirine en çok karıştırılan durum argo ve jargon 😂
Jargon argo da içeriyor normal kelimeler de, o yüzden hep karışır muhtemelen. Cümleye göre bakılıyor herhalde; "Harfleri yazdım."daki ile "Alfabede harfler vardır." cümlelerinde birinde jargon diğerinde değil. Ezik kelimesi de karşı taraf rahatsızsa argo, değilse jargon - nasıl tuhaf bir ayrımsa artık-. :)

Jargon argo da içeriyor normal kelimeler de, o yüzden hep karışır muhtemelen. Cümleye göre bakılıyor herhalde; "Harfleri yazdım."daki ile "Alfabede harfler vardır." cümlelerinde birinde jargon diğerinde değil. Ezik kelimesi de karşı taraf rahatsızsa argo, değilse jargon - nasıl tuhaf bir ayrımsa artık-. :)
Bak böyle diyince daha mantıklı oldu. Öğrenci jargonunda ezik demek ile normal bir konuşmada ezik demek aynı şey değil. O yüzden çok karıştırılıyor ama mantığı anlayınca neyin jargon neyin argo olduğunu anlıyorsun. Türkçe çok değişik bir dil hocam.

Bak böyle diyince daha mantıklı oldu. Öğrenci jargonunda ezik demek ile normal bir konuşmada ezik demek aynı şey değil. O yüzden çok karıştırılıyor ama mantığı anlayınca neyin jargon neyin argo olduğunu anlıyorsun. Türkçe çok değişik bir dil hocam.

Argo: "naptin? koydun mu işi? yok işi koyarken tam enayi işi ayıktı iş patladı."
Jargon: "hasta ex oldu."

Mukemmeller orneklerle farki anlattigimi dusunuyorum.

Gamer jargonundan da örnek verelim:
Adam ks attı gitti (tam ben öldürecekken başkası öldürdü)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,158,875
Üyeler
184,067
Son üye
BiGDreAM06
Geri