Bios ekranında görüntü gelmiyor

ELFKronoS

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar iyi forumlar;

Birkaç gündür farkına vardığım bir problem ile baş başayım. Sistemimde Asus x570 Dark Hero Anakart, AMD Ryzen 9 5900x İşlemci ve ROG 3080TI ekran kartı bulunmakta. Sistemime sorunsuz bir şekilde O.C. yapıp gerekli testleri gerçekleştirdim. Lakin sistemi kapatıp ne zaman bios açmak istesem biosa giriyor ekrana görüntü vermiyor. Biostayken CTRL+Alt+Delete işlemi yapınca sistem yeniden başlatılıyor ve peşinden yine girmek istediğimde aynı şekilde tekrarlıyorum taa ki ne zaman gönlü esipte ekrana görüntü verirse. Sistemde bios pilini, ramleri çıkarıp geri taktım öneride bulunurken göz önünde bulundurun lütfen. Bütün bunların haricinde O.C. ayarı yapmadan girmek istediğimde yine aynı şekilde oluyor. Windows açılana kadar görüntü gelmiyor windows açılınca şifre ekranında görüntü geliyor. İzlemem gereken yol nedir. Bilgisayarı alalı yaklaşık 34 gün oldu. Hangi parçada problem olabilir?

Yardımlarınızı bekliyorum. İyi Forumlar.

Merhabalar iyi forumlar;

Birkaç gündür farkına vardığım bir problem ile baş başayım. Sistemimde Asus x570 Dark Hero Anakart, AMD Ryzen 9 5900x İşlemci ve ROG 3080TI ekran kartı bulunmakta. Sistemime sorunsuz bir şekilde O.C. yapıp gerekli testleri gerçekleştirdim. Lakin sistemi kapatıp ne zaman bios açmak istesem biosa giriyor ekrana görüntü vermiyor. Biostayken CTRL+Alt+Delete işlemi yapınca sistem yeniden başlatılıyor ve peşinden yine girmek istediğimde aynı şekilde tekrarlıyorum taa ki ne zaman gönlü esipte ekrana görüntü verirse. Sistemde bios pilini, ramleri çıkarıp geri taktım öneride bulunurken göz önünde bulundurun lütfen. Bütün bunların haricinde O.C. ayarı yapmadan girmek istediğimde yine aynı şekilde oluyor. Windows açılana kadar görüntü gelmiyor windows açılınca şifre ekranında görüntü geliyor. İzlemem gereken yol nedir. Bilgisayarı alalı yaklaşık 34 gün oldu. Hangi parçada problem olabilir?

Yardımlarınızı bekliyorum. İyi Forumlar.
Tam emin olmamakla beraber eskiden başıma gelmişti diye hatırlıyorum. Kabloyu varsa bir tv'ye bağlayın bence ben tv'ye bağladığımda görüntü almıştım.

Ben o şekilde yapmak yerine telefondan anydesk uygulamasından bağlanabiliyorum ve görüntüyü görebiliyorum lakin monitöre hiçbir şekilde görüntü verdiremediğim için telefondan yeniden başlat komutu gönderip yeniden başlatıyorum görüntü geliyor.

Ben o şekilde yapmak yerine telefondan anydesk uygulamasından bağlanabiliyorum ve görüntüyü görebiliyorum lakin monitöre hiçbir şekilde görüntü verdiremediğim için telefondan yeniden başlat komutu gönderip yeniden başlatıyorum görüntü geliyor.
Bios'da Fast Boot diye bir ayar var o sizde açık mı acaba?

Monitör kablosunu değiştirip denermisin.

Display bağlıydı çıkarıp hdmı ile bağlıyorum aynı şekilde görüntü vermiyor
Hmm... Olmadı demek. Sorununa çözüm değil ama reset atmadan ya da sistemi start vermeden önce monitörü kapat. Sistem açılırken monitörü aç o zaman görüntü direk gelebilir.
Sorunun direk nedeni ne acaba 🤔🤔

Bios güncel.

Display bağlıydı çıkarıp hdmı ile bağlıyorum aynı şekilde görüntü vermiyor
İmkanın varsa başka bir monitöre bağlamayı deneyebilirsin.
Bu videodaki gibi shift tuşuna basarak bios'a girmeyi dener misin eğer başka türlü giremiyorsan.

Bu hatanın farkına varmama sebep olan şey shift tuşu ile yeniden başlatmak maalesef oda çözüm olmadı aynı şekilde görüntü vermiyor şu an iş yerimdeyim akşam eve gittiğimde size bunu özet bir video ile anlatacağım

Bahsettiğim problem bu arkadaşlar aynı şekilde yaşıyorum. HDMI kablosu ile bağlantı kurmaya çalışıyorum onda da vermiyor.

Bilemiyorum. Monitörünüzü başka bir PC'ye bağlayıp deneyin sorun monitörde mi anlamak için. Başka PC'de de Görüntü vermezse biosta o zaman Monitöre servis yolu görünüyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,211,792
Üyeler
195,730
Son üye
alibaki1
Geri