Biontech mi sinovac mı neden

şahin doğan

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
12,377
Aşı olacağım sizce hangisi ?

Bizimkiler Almanlara daha çok güvendiği için Biontech oldular. Kararını kişisel olarak vermen gerekiyor.

Geçen 3. doz biontech vurdurdum 1. aşıda kol ağrısı, diğerlerinde akşamdan itibaren 24 saat bildiğin grip gibi oldum.

1640348780931.png

Biontech daha koruyucu ve yurt dışı geçerliliği var çıkcaksan biontech daha garanti mesela ben bi ara düşünüyordum. Sinovac da yaşlılar ve kronik hastalar için daha iyi. daha az koruyucu ama daha az riskli. (Ben biontech oldum 2 doz)

Aşı olmanı tavsiye etmeme gerekmedikçe olma bence, babam hiç aşı olmamasına rağmen grip gibi atlattı
Kişinin bağışıklık sistemine göre değişir dediğiniz. Sırf aşı olmadığı için bazı akrabalarımı kaybettim.

Kişinin bağışıklık sistemine göre değişir dediğiniz. Sırf aşı olmadığı için bazı akrabalarımı kaybettim.
Haklısınız, geçmiş olsun, fakat sırf aşı olmadığı için değil allah onların ölmelerini dilediyse aşı olsa bile ölür. Yine de geçmiş olsun

Biontech mRna sinovac ise inaktif bir aşı.
Yani biontech canlı bir aşı iken sinovac değil diye biliyorum.
Bu yüzden yeni çıkan varyantlara göre biontech daha korumalı. Sinovac ise bağışıklık güçlendiriyor sadece.
Yani tabi yanlış da biliyor olabilirim. Bilen arkadaşlar düzeltirse sevinirim.

Aşı olacağım sizce hangisi ?
yaptırmadım son şansıma kadarda yaptırmayacağım, aşısızların sokağa çıkma yasağı falan gelirse belki.
nedenide 3 doz yaptırmış akrabalarım koronadan yatak döşek yatıyor. Madem aşı işe yarıyor neden korona oluyor ?

yaptırmadım son şansıma kadarda yaptırmayacağım, aşısızların sokağa çıkma yasağı falan gelirse belki.
nedenide 3 doz yaptırmış akrabalarım koronadan yatak döşek yatıyor. Madem aşı işe yarıyor neden korona oluyor ?
Aşı korona olmasını önlemiyor zaten?
Aşının amacı hastalığa yakalansanız bile hafif atlatma şansını arttırıyor.

Geri