Nasıl Matematik Çalışabilirim?

Konuyu çalış ardından git 1-2 tane kolay seviye kitap al onları çöz ardından orta seviye al onları çöz bu yazılın için yeterli olur sınav içinse artı olarak zor seviye çöz

Ayrıca fasikül alabilirsin tavsiyem çap trigonometri fasikülü
Yani genel olarak çap fasiküllerini beğeniyorum

Matematik bi bana mı kolay geliyo la. Matematiği 12. Sınıfa kadar hiç yapamadım daha doğrusu yapmadım yapmak istemedim çünkü dersleri dinlemiyordum zaten dinlemek istediğim zamanlardada temelim olmadığı için anlamayıp dinlemekten vazgeçiyordum güzel bi üniye gitmek istediğim için çalışmaya karar verdim yazın ilk önce temelden başlamalıydım matematiğim sıfıra yakındı, antrenmanlarla matematik kitaplarını 1 den 4 e kadar hepsini aldım.
1. tamamen temel
2. 9,10 temel
3. 10,11 temel
4. 11,12 temel
Şuan 3. Kitabın ortalarındayım. Matematik artık bana kolay geliyor çözemediğim soruları videolu çözümler ile dinleyip tekrar çözmeyi deniyordum böyle böyle matematiği temellendirdim. Artık bi konuya çalıştığım zaman çok kolay kavrıyorum. Yani sana önerim antrenmanlarla matematik serisini bitir matematikle derdin kalmayacak. Tabii sayısal zekan varsa daha kolay olur.

matematik basit.biraz fazla soru çözmen lazım.zamanla oturuyor.yeni şeyleri kolay anlıyorsun.hayatım boyunca matematikte hiç zorluk çekmedim.üniversite calculus, diferansiyel, lineer cebir dersleri dahil.iyi bir öğrenci de değildim.düzenli falan çalışmam hep son gün bakarım.

Sorunun mantığını anlamazsan tabii ki yapamazsın.
İstersen 10 saat aynı konuya çalış sadece ezber yapmış olursun.
1 saatlik anladığın bir konuyu 10 saatlik konuya tercih etmelisin.
Mantığını kavradıktan sonra her soruyu yapabilirsin.

Sıfırdan temelini atarak başla. Sorunun mantığını anla gerisi gelir. Ya seviyene uygun bir kitap al ya da seviyenin birazcık üstünde kitap al ki zorlasın ve alış.

Dostum kolay yayinlardan konulari ogrenip soru cozebilirsin. Antrenmanlarla geometri matematik sonuc yayinlari ve eis yayinlari. Ya da senol hoca kanali var oda basite indirgeyerek anlatir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,159,455
Üyeler
184,164
Son üye
OmerOzturk
Geri