1.6 Multijet motor nasıldır?

Dostum 1.3 e göre 1 tık fazla yakacaktır. Fakat yazın klima ile kullanıldığında çok mutlu eder. Şirktimizde 1.3 ve 1.6 olmak üzere 2 tane 2021 model sedan var. İkisinide kullandım. Aradaki güç farkı çok bariz ortada mesela...

Işıktan kalkarken temiz asfaltta 1.3 patinaj çekmiyorken, 1.6 çok rahat çekiyor. Hatta ilk 1.6 yı kullandığımda beni tedirgin etmişti. Çok hızlı...
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Connect 1.8 i başka bişeyle kıyaslama o araçlar gittiği kadar sağlamdırda. Yakıtlarıda çok fazla.
Doblonun verilerini baz almayın. Egea daha hafiftir kasa olarak.
Bu hafta sonu test araçlarını kullanmaya gideceğim bakalım. Umarım tatmin eder de güzel bir FİAT alırız altımıza. :D

Dostum 1.3 e göre 1 tık fazla yakacaktır. Fakat yazın klima ile kullanıldığında çok mutlu eder. Şirktimizde 1.3 ve 1.6 olmak üzere 2 tane 2021 model sedan var. İkisinide kullandım. Aradaki güç farkı çok bariz ortada mesela...

Işıktan kalkarken temiz asfaltta 1.3 patinaj çekmiyorken, 1.6 çok rahat çekiyor. Hatta ilk 1.6 yı kullandığımda beni tedirgin etmişti. Çok hızlı...

Connect 1.8 i başka bişeyle kıyaslama o araçlar gittiği kadar sağlamdırda. Yakıtlarıda çok fazla.
Doblonun verilerini baz almayın. Egea daha hafiftir kasa olarak.
Connect ile arkadaşın 1.3 Doblosunu yarıştırmıştık. Kendisi benden daha iyi sürer normalde ancak 1.8 Connect ile çok rahat arkama almıştım. Umarım 1.6'lar fena değildir. Artık araba almak istiyorum. :cry:

1.6 Euro 5 ile başlayayım Euro 6 ile de bitiririm.
Euro 5 motor 1.6 105 hp 290 Nm tork
Bu arabaya binip rampada bayıldı diyeni duymadım ki sürdüm de gayet güzel gidiyor . Yakıt olarakta ne fazla yakıyor ne az. Benim bindiğim araba şehir içi 7.4 veriyordu .
Rampada bayılmaz çünkü bu 1.3 değil.
Bakım olarak parçaları biraz pahalı fakat çok masraf çıkarmıyor .
2 akrabamda 1.6 doblo var birinde 1.3 var. Uzun yolda peş peşe giderken Euro 6 120hp olana çoğumuz yetişemedik.
1.6 Euro 6 120hp olan motorun Euro 5 ile farkı eksantriklerdi birde turbosu ,yazılımı sanırım.
Bu arabaya dediğim gibi diğer doblo ile gerçekten yetişemedik. Yakıt olarak 6.4 litre gösteriyor şehir içi kullanım farkı ile muhtemelen 7 civarı olur.
1.8 connectten inip 1.6 dobloya binersen önce cebin rahatlar.
Connectlerin geneli az yakmıyor çünkü.
120 hp olan bir doblo alırsan bir ya da iki boy fark atabilirsin(kasa hafif tork fazla güç fazla)
1.3 olanlar çok satıldı çünkü ekonomik. Rampada bayılır mı dersen yük varsa bayılır , çok iyi gitmiyor tutulma sebebi de ekonomik olması.
Konu ile alakasız ancak fiat doblo 1.3 90hp aracımız var ve şehir içi ortalama 9.5 litre yakıyor. Fazla devirli kullanmıyorum neden bu kadar fazla gösteriyor?

Konu ile alakasız ancak fiat doblo 1.3 90hp aracımız var ve şehir içi ortalama 9.5 litre yakıyor. Fazla devirli kullanmıyorum neden bu kadar fazla gösteriyor?
1.8 110 beygir Connect var. Komple devirli şekilde şehir içi kullanıyoruz o bile en fazla 9 litre yakıyor. Sizin arabanın ölçerinde falan bir sorun var sanırım.

1.8 110 beygir Connect var. Komple devirli şekilde şehir içi kullanıyoruz o bile en fazla 9 litre yakıyor. Sizin arabanın ölçerinde falan bir sorun var sanırım.
Sanmıyorum çünkü yakıtta gerçekten hızlı bir şekilde bitiyor. Motorunda her hangi bir sıkıntı yok gibi 3-4 gün önce de kontrolleri yapıldı bir sorun yine gözükmedi. Şehir dışı 80-90 ile ortalama 5.7 yakıyor şehir içi çok fazla yakıyor.

Hocam renault 1.3 tce motor nasıldır 1.6 multijete göre
1.3 tce motor ile 1.6 kıyaslanmaz. 1.3 tce benzinli 1.6 multijet dizeldir.
1.3 tce ile 1.6 kapıştırayım dersen de ister doblo olsun ister egea, uzayınca aynadan uzaklaşmasını izlersin. Namussuz araba clio da ışıklarda adam bırakmıyor.
İlk kalkışta dizel alır söyleyeyim.

1.8 Connect aşırı yakıyor hocam. Yakmaması için düşük devirde kullanıyorum, yokuş aşağı gelince gaz falan kesiyorum ancak 8.5 altını göremedim doğru düzgün.

Connect ile 1.6 Fiat doblo arasında güç olarak fark var mıdır?
Güç farkı var fakat @Spektrumdx3 dediği gibi o iki araba kıyaslanmaz.
Connect sağlam ağır yol tutuşu iyi bir ticari iken doblo da aynı kaliteyi yakalayamazsın. Bir kere yol tutuş ile connect çok fazla fark açar.

Bu hafta sonu test araçlarını kullanmaya gideceğim bakalım. Umarım tatmin eder de güzel bir FİAT alırız altımıza. :D

Connect ile arkadaşın 1.3 Doblosunu yarıştırmıştık. Kendisi benden daha iyi sürer normalde ancak 1.8 Connect ile çok rahat arkama almıştım. Umarım 1.6'lar fena değildir. Artık araba almak istiyorum. :cry:
1.3 doblo ile 1.8 connect karşılaştırmak hata. O kapışma da doblo sadece stopları izler.

Herşeyden olabilir.
Devirli kullanmadığın için katalizör dolu olabilir. Büyük lastik veya kış lastiğinden olabilir baskı balata bitik olabilir. İncelemek lazım demek daha doğru olur

Son düzenleme:
Geri