Oyunlarda Anlık drop

AliSargn

80+
Reaksiyon skoru
29
Sistemde HDD ve ssd hariç tüm parçalar yeni.
AMD ryzen 5 1600
Asus dual Radeon RX 580 8 GB
Gigabyte b450m S2H anakart
Neoforza 8 GB ddr4 3000 MHz ram
Fsp 500w psu kasasıyla beraber
Samsung 500 GB HDD belkide 7-8 yıllık
Hı level 120 GB ssd 3-4 yıllık
Örneğin cod Warzone oynarken FPS 100 lerdeyken 2-3 saniyeliğine 5 fpslere kadar düşüyor sonra normale dönüyor.oyun içinde sürekli oluyor. Sorunun HDD den kaynaklandığını düşünüyorum HDD tune ile tarama yaptım bi sorun çıkmadı fakat HDD den sanki tıkırtı sesi geliyor. Elimde şuan taşınabilir 1tb lık bir harf disk var oyunu bu harddiskin içine atıp oynasam sorunun HDD den kaynaklı olup olmadığını öğrenebilirmiyim.

Knk bendede oluyor ya hdd çok yavaştır yada ram yetersiz kalıyordur

Ekran kartinizin guncel oldugundan emin olun lutfen eger nasil yapacanizi bilmiyorsaniz anlatabilirim
Hocam güncel olan driver ı kurdum zaten.bu dediğim FPS drobu başlarda olmuyordu sonra olmaya başladı.çözüm için çok şey denedim. Sonra normale döndü fakat benim yaptığım uygulamalar sonrasını yoksa kendiliğinden mi oldu bilemiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

8 GB RAMde drop yaşanması normal, 16 yaparsan sorunun çözülecektir.
Hocam normalde olmuyordu ama bu drop

Hocam güncel olan driver ı kurdum zaten.bu dediğim FPS drobu başlarda olmuyordu sonra olmaya başladı.çözüm için çok şey denedim. Sonra normale döndü fakat benim yaptığım uygulamalar sonrasını yoksa kendiliğinden mi oldu bilemiyorum.

Hocam normalde olmuyordu ama bu drop
COD Warzone'da olması gayet normal, o oyun yaklaşık 12 GB RAM kullanıyor.

Sistemde HDD ve SSD hariç tüm parçalar yeni.
AMD ryzen 5 1600
Asus dual Radeon RX 580 8 GB
Gigabyte b450m S2H anakart
Neoforza 8 GB ddr4 3000 MHz RAM
Fsp 500w PSU kasasıyla beraber
Samsung 500 GB HDD belkide 7-8 yıllık
Hı level 120 GB SSD 3-4 yıllık
Örneğin cod Warzone oynarken FPS 100 lerdeyken 2-3 saniyeliğine 5 fpslere kadar düşüyor sonra normale dönüyor.oyun içinde sürekli oluyor. Sorunun HDD den kaynaklandığını düşünüyorum HDD tune ile tarama yaptım bi sorun çıkmadı fakat HDD den sanki tıkırtı sesi geliyor. Elimde şuan taşınabilir 1tb lık bir harf disk var oyunu bu harddiskin içine atıp oynasam sorunun HDD den kaynaklı olup olmadığını öğrenebilirmiyim.
Oyunda anlık droplar Ram ve Sıcaklıktan kaynaklı oluşur. Sorun ram'den kaynaklıdır büyük ihtimalle.

COD Warzone'da olması gayet normal, o oyun yaklaşık 12 GB RAM kullanıyor.
Misal olarak warzone dedim. Deadside rust vb çoğu oyunda oluyo bu dediğim drop.msi afterburnerı indirip değerlere baktığımda ekran kartı kullanımı bir anda yüzde 0 oluyor

Oyuna girerken windows 10 arama bolumunu oldugu yere oyun modu yazin ve onu aktif edin
Aktif zaten ama teşekkürler hocam

Misal olarak warzone dedim. Deadside rust vb çoğu oyunda oluyo bu dediğim drop.MSI afterburnerı indirip değerlere baktığımda ekran kartı kullanımı bir anda yüzde 0 oluyor

Aktif zaten ama teşekkürler hocam
Rust oyununda da normal, yeni gelen güncellemelerle en az 10 GB RAM öneriliyor.

Dediğim gibi bende sıkıntı hdd den kaynaklı galiba ama warzone 10 gb civarı kullanıyor

Geri