Oyunlarda Anlık drop

Windows ana ekranindayken gorev yoneticisini calistirin bellek yazan yerde yuzde kac yaziyor ve sizin toplam kac gb ram iniz var
Yani bence ramlerden dolayi bir siktinti olabilir

Windows ana ekranindayken gorev yoneticisini calistirin bellek yazan yerde yuzde kac yaziyor ve sizin toplam kac gb RAM iniz var
Yani bence ramlerden dolayi bir siktinti olabilir
Hocam 8 GB ram var Allah'ın belası defender %25 ram kullanıyo ve hiçbi şekilde devre dışı bırakamadım local machineden olsun vs olsun görev yöneticisinden direkt kapamaya çalıştığımda erişim engellendi hatası alıyorum.fakat öncesinde de bu vardı ve droplar olmuyordu. Yani PC zaten 1 aylık. Oyunu ilk açtığımda bu gibi sorunlarla karşılaşmadım.sonra bi anda oldu.format attım düzeldi.sonra şimdi yine oluyo her seferinde format mı atıcam. Bilsemki kesin ram den kaynaklı bi tane daha 8 alırım para biriktirip ama HDD den kaynaklıysa ya

Çalıştır komutunu açmak için Windows tuşu + R klavye kısayolunu kullanın.
2) Gpedit.msc yazın ve Yerel Grup İlkesi Düzenleyicisi'ni açmak için Tamam'ı tıklayın. (Gpedit.msc açılmıyor ve hata veriyorsa rehberin altında ki açıklamaları okuyunuz.)
3) Aşağıdaki yola göz atın:

Bilgisayar Yapılandırması> Yönetim Şablonları> Windows Bileşenleri> Windows Defender Antivirus
4) Sağ tarafta, Windows Defender Antivirus ilkesini kapat'ı çift tıklatın.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alintidir

Sistemde HDD ve SSD hariç tüm parçalar yeni.
AMD ryzen 5 1600
Asus dual Radeon RX 580 8 GB
Gigabyte b450m S2H anakart
Neoforza 8 GB ddr4 3000 MHz RAM
Fsp 500w PSU kasasıyla beraber
Samsung 500 GB HDD belkide 7-8 yıllık
Hı level 120 GB SSD 3-4 yıllık
Örneğin cod Warzone oynarken FPS 100 lerdeyken 2-3 saniyeliğine 5 fpslere kadar düşüyor sonra normale dönüyor.oyun içinde sürekli oluyor. Sorunun HDD den kaynaklandığını düşünüyorum HDD tune ile tarama yaptım bi sorun çıkmadı fakat HDD den sanki tıkırtı sesi geliyor. Elimde şuan taşınabilir 1tb lık bir harf disk var oyunu bu harddiskin içine atıp oynasam sorunun HDD den kaynaklı olup olmadığını öğrenebilirmiyim.
Ramden HDD den olabilir dostum

Geri