stereohearts
80+ Gold
- Katılım
- 25 Mart 2020
- Mesajlar
- 8,678
- En İyi Cevap
- 3
- Reaksiyon skoru
- 16,601
Reçetesiz alabileceğim kullandığınız veya hafif bir antidepresan var mı?
Yasaklandı deniyor da. Eczaneye sor, verebiliyorlar. Bkz; prozac, lustral, efexor xr
Msü mülakatta eleme sebebi psikiyatri geçmişinin olması, ondan ötürü gitmiyorumDoktora danışmadan almamanı tavsiye ederim. Psikiyatriye gidip derdini anlatırsan zaten sana hafif bir antidepresan vericektir.
Antidepresana hiç bulaşma.Reçetesiz alabileceğim kullandığınız veya hafif bir antidepresan var mı?
Orasını bilemem, ben verebileceklerini söyledim. Eczacıya kalmış bir şey.Prozac, lustral reçetesiz satılmıyor. Bu ilaçları eczanelerde "korona" döneminde reçetesiz verdiler, çünkü reçete yazdırmaya ya da rapor almaya gidilmesi tehlikeliydi. Bu dönemde de sadece bu ilaçlarda sıkıntı çıkaran hastalara "genellikle" verildi. Reçetesiz verilmez bu ilaçlar. (Verilmemesi lazım.)
usta sen asker falanmı olcan eğer öyleyse h.o geleceğinde kolaylıklar dilerim konuyla alakasız bir mesajmış şimdi fark ettim özür diliyorumMsü mülakatta eleme sebebi psikiyatri geçmişinin olması, ondan ötürü gitmiyorum
Orasını bilemem, ben verebileceklerini söyledim. Eczacıya kalmış bir şey.
Neden?Antidepresana hiç bulaşma.
Xanax gibi resmen legal uyuşturucu olan antidepresanlardan ötürü dedi sanırım. Kısmen haklı, uygunsuz kullanımda uyuşturucu nöbeti ve aşırı dozda septik şoka bağlı ölüme kadar gidiyor ancak ben sadece beni rahatlatacak kadar olan ve kırmızı reçete ile verilmeyen ilaçlardan istiyorum.Neden?
Teşekkür ederimusta sen asker falanmı olcan eğer öyleyse h.o geleceğinde kolaylıklar dilerim konuyla alakasız bir mesajmış şimdi fark ettim özür diliyorum
En kötü aile hekiminden isterim, o daha iyi bilir. Hafif bir antidepresan istiyorum zaten en azından uyku sorunumu ve stresimi azaltsınEczacılık okuyorum aslında eczacıya kalmış bir şey değil. Söylediğin ilaçlar reçeteli ilaçlar, bu ilaçları verebilmesinin 2 yolu var.
1. Elinde bir hastaya verecek kadar ilacı olmadığında eczacılar depodan sipariş edeceğini ve kendisinin hastaya 1 ilaç borçlu olduğunu sonradan gelip almasını söyler. Hasta gelip almazsa elinde kalır ve sisteme işlendiği için bir kişiye satılan ilaç başkasına satılamaz bu tarz durumlarda ilaçlar ihtiyaç sahiplerine verilebilir.
2. Sana verir, küpürünü alır. Kendisi doktora yazdırır ve sisteme işler.
2. yolu çoğu eczacı yapmaz eğer tanıdık değilse. 1. yol ise sanmıyorum yapacaklarını ki benim staj yaptığım yerde asla yapmadık, prozac asla vermezler. Depolarda prozac sıkıntısı var, yani prozacı şu son dönemde getirtmek bile sıkıntılı.
Neden son dönemde verildi? Basit, adam gelip eczanede kavga çıkartıyor, ilacımı verin diye. Bu yüzden verildi başka bir sebebi yoktu. Canımızdan değerli değil prozac![]()