Hangi programlama dili ile öğrenmekle başlamalıyım?

Gri Caner

80+ Titanium
En İyi Cevap
7
Reaksiyon skoru
29,569
Gelecekte oyun tasarımcısı olmak istiyorum. Bir oyun yapmak istiyorum.
Bu şu an mümkün mü bilemem.
Gelecek 6 ay içerisinde bir dil öğrenip uygulama yapıp para kazanmak mümkün mü bu konuda aydınlatırsanız sevinirim. Bu mümkünse hangi dil öğrenilmesi gerekir?

İngilizce.

hangi-programlama-dilini-ogrenmeliyim-infografik-webmasto.png

Bu tablo yanlışlarla dolu.Buna bakıp birinin doğru yol haritası bulması imkansız.
Ama yol gösterebilir. Zaten adım attıkça neyin ne olduğunu anlar. Bunlar temsil. Biraz yanlışlık olması normal

C# ya da Java öğrenerek başlayabilirsin ben Java yapıyorum.

Ama yol gösterebilir. Zaten adım attıkça neyin ne olduğunu anlar. Bunlar temsil. Biraz yanlışlık olması normal
Yok baya baya göze batan ciddi yanlışlar var. iOS için C önermesi(swift varken),andorid için java önermesi(kotlin varken),cross platform flutter veya react-natice dan bahsetmemesi,,c# için windowsta kullanılır demesi (cross platformdur).Javanın windows için kötü olduğu yazıyor falan.Ciddiye alınacak tablo değil.

Programlama dili diyorum ama. Neden İngilizce öğrenmeliyim? Sıfır da değilim az buz İngilizcem var.
Programlama dillerin temelinde İngilizce var, yeterli düzeyde İngilizce biliyorsanız sizin için kolaylık sağlayacaktır.

C# ya da Java öğrenerek başlayabilirsin ben Java yapıyorum.
Java ile ne yapıyorsun?

@asertyu Bilgilisiniz galiba. Sorularıma yanıt verebilir misiniz?
Javayı giriş seviyesi için önermem.Ağır kalır. Yeni başlayan birinin Phyton veya Javascript öğrenmesi en mantıklısı. Bunlardan birini seçip biraz temel attıktan sonra eğer oyunla uğraşacaksan c# öğren.C# yazmak baya rahat unity de yazarsın. Biraz pişmen lazım ama.

Son düzenleme:
Programlama dillerin temelinde İngilizce var, yeterli düzeyde İngilizce biliyorsanız sizin için kolaylık sağlayacaktır.
Ya böyle makale okuyamam ama İngilizce'ye aşinalığım var. Çok kötü- kötü değilim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,354
Üyeler
188,083
Son üye
Jayzima
Geri