Gigabyte b450m s2h overclock

Celal

80+
Reaksiyon skoru
21
arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar, bende bir tane gigabyte b450 m s2h anakart ve 2200g işlemci var. İki sorum olacak ilki 4 ghz ye kadar çıkarttım işlemciyi sıkıntısız çalışıyor fakat 4.1 4.2 yapınca sistem testlerde kitleniyor nedendir? ikincisi ise apu ya oc yaptım 1500 mhz ye çıkarttım fakat voltaj 0.00675 te sıkıntıda yok ama nette herkes 1.1 1.2 vb veriyor acaba benim kart voltajın yarısını mı gösteriyor daha fazla oc nasıl yapabilirim denemiş birisi varsa voltaj ve frekans değerlerini verebilir mi?
Teşekkürler :D

Uzun zamanlı test yaptın mı?
Oyunlarda falan kitlenebilir sistemin.
Ayrıca OC'ye gerek yok cidden, makineni yorma.

Uzun zamanlı test yaptın mı?
Oyunlarda falan kitlenebilir sistemin.
Ayrıca OC'ye gerek yok cidden, makineni yorma.
knk şöyle diyim derece 80 i geçmeden 78 de fln sistem kitleniyo. nasıl mı mouse donuyo hiç hareket etmiyo pc donuyo binevi ama gelmiyo beklesen de yani aşırı beklemedim ama gelmedi baya bi beklediğimde 2. olarakta apu bu knk ne kadar performans o kadar iyi benim kasada 4 tane fan var bide işlemcinin fanı var oc siz olmaz valoda 1080 p High da 70 80 alıyo 8gb ram olduğu halde fakat darboğaz yapıyo ekran kartı 80 civarı işlemci 90 civarı o halde bile 55 derecelerde seyrediyor şöyle 70 lere çıksında darboğaz yapmasın istiyorum.
biraz fazla yazdım kusura bakma :D

knk şöyle diyim derece 80 i geçmeden 78 de fln sistem kitleniyo. nasıl mı mouse donuyo hiç hareket etmiyo pc donuyo binevi ama gelmiyo beklesen de yani aşırı beklemedim ama gelmedi baya bi beklediğimde 2. olarakta apu bu knk ne kadar performans o kadar iyi benim kasada 4 tane fan var bide işlemcinin fanı var oc siz olmaz valoda 1080 p High da 70 80 alıyo 8gb ram olduğu halde fakat darboğaz yapıyo ekran kartı 80 civarı işlemci 90 civarı o halde bile 55 derecelerde seyrediyor şöyle 70 lere çıksında darboğaz yapmasın istiyorum.
biraz fazla yazdım kusura bakma :D
Hacı bende APU kullanıyorum ve OC yaptığımda genelde kilitleniyor ve bilgisayar çok ısınıyor. Üstelik düşük voltajda yüksek frekans ayarları bile denedim. Yine ısınıyor.
O yüzden bazı çözünürlükleri 1080p'ye upscale ediyorum ve keskinleştirmeyi artırarak oyunlarımı 45-60 FPS arası güzelce oynuyorum.
Bir de anakarttan silent moda verdim çok sessiz çalışıyor.
Ayrıca ben 2 tane fan kullanıyorum ve ısınmıyor cidden. Stok halinde bıraktım.

Rekabetçi oyunlarda 60 FPS ve üstünü alıyor zaten. Bir drop söz konusu da olmuyor.

Hacı bende APU kullanıyorum ve OC yaptığımda genelde kilitleniyor ve bilgisayar çok ısınıyor. Üstelik düşük voltajda yüksek frekans ayarları bile denedim. Yine ısınıyor.
O yüzden bazı çözünürlükleri 1080p'ye upscale ediyorum ve keskinleştirmeyi artırarak oyunlarımı 45-60 FPS arası güzelce oynuyorum.
Bir de anakarttan silent moda verdim çok sessiz çalışıyor.
Ayrıca ben 2 tane fan kullanıyorum ve ısınmıyor cidden. Stok halinde bıraktım.

Rekabetçi oyunlarda 60 FPS ve üstünü alıyor zaten. Bir drop söz konusu da olmuyor.
knk benim pc de oc li şuan 1500 mhz gpu 4 ghz cpu 2200g valo da 60 ı zor görüyo ama furmark gibi testlerde tek işlemci yada tek gpu yu test yapıncada sıkıntıy yok ama aynanda yapınca sıkıntı çıkıyo kitleniyo pc 80 lerde termal macun aldım mx4 onu sürecem bakalım bi fark olcak mı kasanın soğutması ztn yeterli 3 önde fan var 1 eksoz 1 de cpu stock var

Geri