Kasa sürekli yeniden başlıyor

valoo

80+
Reaksiyon skoru
141
Bilgisayarda ssd sata 2 ye takılmıştı bilgisayarcı arkadaş sağolsun onu sata 3e taktım sonra bilgisayarın yan kapağını taktım ekipmanları işte taktım hepsini bilgisayara sonra bilgisayarı açmak istediğimde sürekli fanlar çalışıp duruyor sonra tekrardan başlatıyor kasayı bu işlem sonsuza kadar gidiyor. Statik elekltrik olduğunu düşünüyorum fakat güç tuşuna basılı tutuyorum aradan 1 gün geçti hiç ellemedim kasayı sonra içindeki elektrik boşalmıştır dedim tekrardan açmaya çalıştım yine sürekli pc yeniden başliyor. Bu süre zarfında ekrana hiçbirşey gelmiyor işlemcimin ve ekran kartımın isiları çok çok az zaten. Bir kere daha böyle bi sorun yaşadım bilgisayarı tam 1 gün boyunca açmadım sonra açtığımda teklemeden açtı fakat bu seferde 1 gün bekleyip açmaya çalıştım aynı sorun devam ediyor lütfen yardım edin topraklı prizde deneyeceğim birde sorun ondan kaynaklandığını düşünüyorum ama önerileriniz benim için değerlidir yardımcı olursanız sevinirim.

Elektriksel olma ihtimali yüksek. windows corrupted olsa veya HDD-SSD'de sorun olsa, bios ekranına girebilirdiniz yine. En son donanımsalı düşünmek lazım.

Elektriksel olma ihtimali yüksek. windows corrupted olsa veya HDD-SSD'de sorun olsa, bios ekranına girebilirdiniz yine. En son donanımsalı düşünmek lazım.
Geçenlerde babama söylemiştim şu prizi değiştirelim toprak hattı olduğundan şüpheliyim demiştim bana bir ton kızmıştı. Elektrikçi geldi bu odada toprak hattı yok dedi baktık 2 kablo geliyor prize 3. gelmesi gereken toprak kablosu yoktu. Şuan pc yeniden bozulduğunu babam duyarsa kesinlikle bana kızacak. Topraklı olan prize takçam pcyi umarım açılır.

İnş açılır. ama elektriksel bir problem bu bence direkt.

sata 2 geri tak bios pili cikar 10dk bekle tekrar takip aç çalışmazsa islemci cikar 5 dk bekle onuda geri tak deneme yap.
prizler zaten topraksizdir farkli prizde deneme yapabilirsiniz tabi ama topraksiz priz olamaz her elektronik alete sorun verir

sata 2 geri tak bios pili cikar 10dk bekle tekrar takip aç çalışmazsa islemci cikar 5 dk bekle onuda geri tak deneme yap.
prizler zaten topraksizdir farkli prizde deneme yapabilirsiniz tabi ama topraksiz priz olamaz her elektronik alete sorun verir
Hocam öyle işlemci falan sökme işlerinden anlamıyorum şimdi işlemciyi çıkarsam pinleri falan yanlışlıkla kırarım daha kötü sorun çıkartırım pc ye bide termal macun falan baya uğraştırır beni topraklı prize takçam pc yi ona göre yol izlicem ama pcyi sök tak yapamam babam zaten beni o halde görse döver

bende de aynı sorun oluyor. Prizler topraklı fiş topraklı bios pili cikardim bekledim ram cikardim bekledim 2 ram var ikisini de tek slotlarda denedim ekran kartini cikarip bekledim psudan supheliyim olabilir mi

Anakartla alakalı olabilir bende mesela ilk açılışta 1 kere kapıyor kendini sonra normal açılıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Aynı şekilde sistemi ilk kurduğumda parçalar kendini tanıması için 3 kere kendini resetledi başladı pc sonra açılıd

Anakartla alakalı olabilir bende mesela ilk açılışta 1 kere kapıyor kendini sonra normal açılıyor

Aynı şekilde sistemi ilk kurduğumda parçalar kendini tanıması için 3 kere kendini resetledi başladı pc sonra açılıd
Geçenlerde ek hdd ekledim pc'ye fakat 1 kere yeniden başlattı aynı bios uptade edersin ya pc kapanır yeniden açılır aynı onun gibi olmuştu sorunsuzdu sata 3'e kabloyu bağlayınca pc sürekli yeniden başlamaya başladı

bende de aynı sorun oluyor. Prizler topraklı fiş topraklı bios pili cikardim bekledim ram cikardim bekledim 2 ram var ikisini de tek slotlarda denedim ekran kartini cikarip bekledim psudan supheliyim olabilir mi
Ya psu'nun gücü yetişemiyor ya da statik elektrikten dolayı yapıyor olabilir. Benim önceki kasalarımda en azından elektriği kasaya yayıyordu ve statik ile ilgili 1 kere bile sorun yaşamamıştım bide prizde topraksız olduğuı halde. Nedendir bilmiyorum ama topraklı prizdede aynı sorun devam edecek gibi ev boşken deniyeceğim yoksa babam beni o halde elimde fişle görürse baya kızacak.

Geçenlerde ek hdd ekledim pc'ye fakat 1 kere yeniden başlattı aynı bios uptade edersin ya pc kapanır yeniden açılır aynı onun gibi olmuştu sorunsuzdu sata 3'e kabloyu bağlayınca pc sürekli yeniden başlamaya başladı

Ya psu'nun gücü yetişemiyor ya da statik elektrikten dolayı yapıyor olabilir. Benim önceki kasalarımda en azından elektriği kasaya yayıyordu ve statik ile ilgili 1 kere bile sorun yaşamamıştım bide prizde topraksız olduğuı halde. Nedendir bilmiyorum ama topraklı prizdede aynı sorun devam edecek gibi ev boşken deniyeceğim yoksa babam beni o halde elimde fişle görürse baya kızacak.
statik elektrikse çözümü var mı acaba

statik elektrikse çözümü var mı acaba
Bildiğim kadarıyla kasanın güç düğmesine ardı ardına bi kaç kere basınca boşalması gerekiyormuş ama ben denediğimde olmadı hatta bi başka forumda görmüştüm birisi psu'nun anahtarını kapatıp deniyor pc 3 saniye sonra açılıyor elektriği tamamen boşaltılmış biçimde ama benim pc de düğmeye dokunur dokunmaz hemen fanların işığı yanıp dönüyor durup yeniden dönmeye başliyor sürekli

Bildiğim kadarıyla kasanın güç düğmesine ardı ardına bi kaç kere basınca boşalması gerekiyormuş ama ben denediğimde olmadı hatta bi başka forumda görmüştüm birisi psu'nun anahtarını kapatıp deniyor pc 3 saniye sonra açılıyor elektriği tamamen boşaltılmış biçimde ama benim pc de düğmeye dokunur dokunmaz hemen fanların işığı yanıp dönüyor durup yeniden dönmeye başliyor sürekli
onu ben de denedim ve olmadı bütün yöntemleri denedim baska kablo bios pili ram ekran kartı işlemci hatta baştan montaj yaptim yine de düzelmedi

Psu markası nedir acaba

Geri