Ryzen 5 3600 Derece sorunu

Henüz
senin de 3600 boştayke ani gaza gelmeler yaşıyormu :).
Henüz gelmedi 3600. Gelince bakacağım şuan işlemci olmadan duruyor öyle ? inşallah besler rtx 2070 i

Ne sorunu olacak hocam elimden çıkardım 2600 ü. 3600 aldım.
Oyunlara girdiğim zaman 74 dereceden aşağı çalışmıyor işlemci stok soğutucu çöp. 3600 ünde aynı soğutucu. Gaming gecesi bekliyorum değiştiricem onuda.
Asıl Intel 10 derece daha az çalışıyor zaten amd den.
Allah'ım kimlerle karşılaşıyorum.Bir Intel Fanboy,araştırmadan yorum yapma buralarda.Yazın sen gel gör ki Intel 80-90 derece de çalışıyor.Amd'nin max 60 derece üstünü zar zor görüyor.

3600 dengesiz bir işlemci, oc yapmadan kullanmamak üzere yapılmış.
oc yapıp daha serin çalıştırabilirsin

3600x işlemcimi 4,3 ghz de kullanıyorum, 60 dk lık stress testinde en fazla 64 derece voltaj 1,236 soğutucu e-sports duo
voltajı düşürüp en stabil halini bulacagım

3600 dengesiz bir işlemci, oc yapmadan kullanmamak üzere yapılmış.
oc yapıp daha serin çalıştırabilirsin

3600x işlemcimi 4,3 ghz de kullanıyorum, 60 dk lık stress testinde en fazla 64 derece voltaj 1,236 soğutucu e-sports duo
voltajı düşürüp en stabil halini bulacagım
doğru sabit ve sağlıklı voltaj için overclock yapmak lazım ama 4.3 ghz lerde sağlıklı değil aslında bir nevi undervolt yapılmalı 3600 e yine 4.2ghz de çalışabilir, stock hali gereksiz voltaj çekiyor, ama benim gibi alt seviye bir B450 anakart alır iseniz yapamassınız genelde X serisi anakart en kötü ihitmalde 700 800 TL lik B450 anakartlar lazım, çünkü onlarda özel voltaj ayarı var (BİOS larında).

doğru sabit ve sağlıklı voltaj için overclock yapmak lazım ama 4.3 ghz lerde sağlıklı değil aslında bir nevi undervolt yapılmalı 3600 e yine 4.2ghz de çalışabilir, stock hali gereksiz voltaj çekiyor, ama benim gibi alt seviye bir B450 anakart alır iseniz yapamassınız genelde X serisi anakart en kötü ihitmalde 700 800 TL lik B450 anakartlar lazım, çünkü onlarda özel voltaj ayarı var (BİOS larında).
anakartım b450 aorus pro
sıcaklık ve voltaj değerleri güzel ayrıca oyunlarda o derecelere çıkacağını düşünmüyorum. sorun olacağını zannetmem

Aorus gibi üst seviye B450 anakartım olasada bende undervolt yapsam :D.

Aorus gibi üst seviye B450 anakartım olasada bende undervolt yapsam :D.
olur be dostum bende çok bekledim hatta ekran kartım bile yok. ne kullandığımı bilsen polise şikayet edersin tarihi eser kaçakçısı diye :D :D

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,191,526
Üyeler
189,105
Son üye
metehan19tdı
Geri