Margot Robbie
80+ Titanium
- En İyi Cevap
- 2
- Reaksiyon skoru
- 61,533
EstağfurullahKaldı mı senin gibi arkadaşlar ya![]()
EstağfurullahKaldı mı senin gibi arkadaşlar ya![]()
ne? Türk kültüründe oruç nerde var?Ne alaka kültürde var.
Din eşittir kültürne? Türk kültüründe oruç nerde var?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
2 sene önceye kadar hep tutardım artık yok ya. Ramazanda spor salonları mis gibi olcak şimdi bir gitcem bomboş yapcam gelcem sporumu.
Böyle bir sallamasyonu ilk defa duydum teşekkürler. Yanı hac da türk kültürü zekat vermek de... Oğuz kağanın hacca gittiği de çok rivayet edilirdi haklısınız.Din eşittir kültür
Din eşittir kültür diyorum. İslamiyetin etkileri görülmeye başladıktan sonra din eşittir kültür.Böyle bir sallamasyonu ilk defa duydum teşekkürler. Yanı hac da türk kültürü zekat vermek de... Oğuz kağanın hacca gittiği de çok rivayet edilirdi haklısınız.
Değildir. Din = kültür olsaydı çoğunluğu müslüman olup da çocuk yaşta evliliğe karşı olan tek ülke biz olmazdık.Din eşittir kültür diyorum. İslamiyetin etkileri görülmeye başladıktan sonra din eşittir kültür.
Mezhep farkı. Din eşittir kültürdür.Değildir. Din = kültür olsaydı çoğunluğu müslüman olup da çocuk yaşta evliliğe karşı olan tek ülke biz olmazdık.
Tek biz değiliz. Araplarda var bu olay. Genel olarak o çöl coğrafyasında görülüyor. Diğer neredeyse hiçbir Müslüman çoğunluk ülkede yok. Bu durumun olduğu ülkelerde de son birkaç yıldır yükseldi sınır. Yanlış bilmiyorsam Suudi Arabistan'da 15 yaş altı yasak, 18 yaş altı ise veli izni gerektiriyor. Belçika gibi Batı ülkelerinde de cinsellik yaşı 14-15 civarında. Çocuk yaşta evlilik olmuyorsa da bol seks oluyor. Dinle, kültürle pek işi yok anlayacağın. Ha, geçmişte yani yüzlerce yıl evvel günümüze göre çocuk sayılacak yaşlarda evlilikler olmuş mu? Çokça. Arabistan oldukça sıcak bir coğrafyaya sahip. İnsanlar erken ergenliğe giriyor. Erkeklerden de kadınlardan da 10-15 yaşlarında evlenen çok görürdün. Ayrıca ortalama insan yaşınının 40 civarı olduğu ve sürekli savaşların olduğu bir ortam. Günümüz değerleriyle bakıp anakronizme düşmemek gerek. Üremek esastı eskiden. İnsan gücü de gerekiyordu. Oraları bırakalım. Bizim Anadolu coğrafyasında bile 14-15 yaşta evlenen çok kişi bulurdun bir, iki asır evvel.Değildir. Din = kültür olsaydı çoğunluğu müslüman olup da çocuk yaşta evliliğe karşı olan tek ülke biz olmazdık.