CPU ani ısı artışı neden olur ?

TSIRAA

80+
Reaksiyon skoru
34
Öncelikle herkese merhabalar, yeni almış olduğum sistemi dün bir hevesle kurdum 1-2 oyun denemek için oyuna girdiğimde işlemci 65-70 derecelerden bir anda 80-85 derecelere çıkıyor ve geri iniyor ayrıca boş da 40-60 arası gidip geliyor bu ani sıcaklık artışını nasıl stabilize edebilirim bunu yaşayan veya çözümünü bir bilen varsa yardımınızı bekliyorum. 😊

çünkü işlemcin turbo boost uyguluyor ve ısınıyor ama ısındığı için turbo boostu azaltıyor sıcaklığı düşüyor sıcaklığı düşünce neden turbo boost yapmayayım yahu diyor yine turbo boost yapıyor ***** gibi döngüye giriyor. 85 derece yüksek geldi ama büyük sorun olduğu sanmıyorum, ince bir fan ayarı ve undervolt ile sıcaklığı çok daha azaltabilir ve stabil bir hale getirebilirsiniz benim gibi.

Core boost açıktır.. güzel bi işlemci soğutucuyla ısıyı kontrol altına alabilirsin

Amd ise normal diyorsun ? başka işlemci yapan kaç firma var merak ettım

AMD ise normal diyorsun ? başka işlemci yapan kaç firma var merak ettım

Bak Şimdi İNTEL 9900K'da kullanıyorum. 3900X'te kullanıyorum.

İntel İşlemcilerin BİOS'u stabil olduğundan böyle sorunları fazla yaşamazsın. Çok Nadir.

Maalesef AMD işlemcilerin BİOS'u daha stabil olmadığından dolayı böyle sorunları yaşatması normal. Eylül ayında yeni bir BİOS geleceği söyleniyor.
Ve ayrıca.

AMD 3900X işlemcinin voltajı ile oynadığımda Sabit 60 Derecede çalışan işlemci 40 - 45 Derecelere düşüyor. Ve bu bir çok forumda bahsedilmiş bir konu.

Bak Şimdi İNTEL 9900K'da kullanıyorum. 3900X'te kullanıyorum.

İntel İşlemcilerin BİOS'u stabil olduğundan böyle sorunları fazla yaşamazsın. Çok Nadir.

Maalesef AMD işlemcilerin BİOS'u daha stabil olmadığından dolayı böyle sorunları yaşatması normal. Eylül ayında yeni bir BİOS geleceği söyleniyor.
Ve ayrıca.

AMD 3900X işlemcinin voltajı ile oynadığımda Sabit 60 Derecede çalışan işlemci 40 - 45 Derecelere düşüyor. Ve bu bir çok forumda bahsedilmiş bir konu.
garip bi tek bende sorun yaşanmıyor bu AMD de bi ben şanslıyım galiba

Normal bir durum bu, yine AMD ye laf atanları görüyorum :). 9400F i Cooler Master ın soğutucusu ile kullanırken 30-40 dereceden bi anda 60 dereceye çıkıyordu çünkü oyuna girerken işlemci kullanımı ve frekansı artıyor. Şimdi R5 3600 kullanıyorum ve yine Cooler Master in soğutucusunu kullanıyorum ve yine 30-40 dereceden 60 a çıkıyor oyuna girince. Anlıyacağınız istersen İntel istersen AMD olsun her türlü işlemciye binen ani yükte böyle sıcaklık artar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,418
Üyeler
192,713
Son üye
ridvaneymenyildiz
Geri