3200 tl Monitör tavsiyesi VA mı alsam IPS mi

GkTran

80+
Reaksiyon skoru
5
ekran kartım 6600xt 2k monitör mü almalıyım yoksa daha kaliteli 1080p monitörleri tercih etmeliyim bu bütçe aralığında max 3.5k ya çıkabilirim ama tercihim 3k ve hangi paneli tercih etsem daha iyi olur VA mı IPS mi oyun da oynuyorum film ve dizi de izliyorum oynadığım oyunlar csgo valo lol

Ekran kartın güzel 2k'da hemen hemen her oyunu ufak tefek ayarları kısarak rahat oynarsın bence 2k al, va panellerde çok ghosting oluyor ben kesinlikle tavsiye etmiyorum günlük kullanımda internette gezerken bile sayfayı kaydırdığınızda siyah arkaplan üzerindeki beyaz görüntü ve yazılar neredeyse kayboluyor, bu sebeple kesinlikle ips panel bakmalısın viewsonic'in bu modelini araştır seni memnun eder bence.

https://www.trendyol.com/viewsonic/...44hz-gaming-monitor-p-43150099?merchantId=968

Ekran kartın güzel 2k'da hemen hemen her oyunu ufak tefek ayarları kısarak rahat oynarsın bence 2k al, va panellerde çok ghosting oluyor ben kesinlikle tavsiye etmiyorum günlük kullanımda internette gezerken bile sayfayı kaydırdığınızda siyah arkaplan üzerindeki beyaz görüntü ve yazılar neredeyse kayboluyor, bu sebeple kesinlikle ips panel bakmalısın viewsonic'in bu modelini araştır seni memnun eder bence.

https://www.trendyol.com/viewsonic/...44hz-gaming-monitor-p-43150099?merchantId=968
hocam o üründen çok fazla şikayet var 2. el gönderiyorlarmış ölü piksel çıkıyormuş
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

https://www.amazon.com.tr/dp/B093JD...=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1 bu monitör nasıl 27 inç olması

Son düzenleme:
ekran kartım 6600xt 2k monitör mü almalıyım yoksa daha kaliteli 1080p monitörleri tercih etmeliyim bu bütçe aralığında max 3.5k ya çıkabilirim ama tercihim 3k ve hangi paneli tercih etsem daha iyi olur VA mı IPS mi oyun da oynuyorum film ve dizi de izliyorum oynadığım oyunlar csgo valo lol
İps öneririm.

Fullhd almanı tavsiye ederim.
Bu ürün 2800 TL alabileceğin en iyi monitörlerden biri.
Cs go/Valo / Apex gibi FPS oyunları oynayacaksan kesinlikle VA panel almayacaksın.

Fullhd almanı tavsiye ederim.
Bu ürün 2800 TL alabileceğin en iyi monitörlerden biri.
Cs go/Valo / Apex gibi FPS oyunları oynayacaksan kesinlikle VA panel almayacaksın.
hocam bu monitör daha iyi değil mi g-sync var + 165hz

IPS öneririm, renkleri daha iyi.

Ips 1gtg alırsanız işinizi görür 1080p o kart için daha ideal.

hocam bu monitör daha iyi değil mi g-sync var + 165hz
Ekran kartın Nvidia mı ? Öyleyse bile dahili Gsync modülüne gerek yok artık. AMD Freesync destekleyen monitörler de Gsync açabiliyor DP kablosu ile. Yani LG'de de Gsync var. 144-165 hz farkı önemli bir fark değil. Tabii Csgo valo için daha iyi olur ama ben her türlü LG'yi alırdım yükseklik ayarı da olduğu için. Yani benim için ergonomi rahatlık daha önemli. Eğer diyorsan ki yükseklik ayarı vs önemli değil Asus da üzmeyecektir ama yükseklik ayarı önemli değilse de yine aynı LG'nin yükseklik ayarsız modelini tercih ederdim . 2600 TL'ye.

Ekran kartın Nvidia mı ? Öyleyse bile dahili Gsync modülüne gerek yok artık. AMD Freesync destekleyen monitörler de Gsync açabiliyor DP kablosu ile. Yani LG'de de Gsync var. 144-165 hz farkı önemli bir fark değil. Tabii Csgo valo için daha iyi olur ama ben her türlü LG'yi alırdım yükseklik ayarı da olduğu için. Yani benim için ergonomi rahatlık daha önemli. Eğer diyorsan ki yükseklik ayarı vs önemli değil Asus da üzmeyecektir ama yükseklik ayarı önemli değilse de yine aynı LG'nin yükseklik ayarsız modelini tercih ederdim . 2600 TL'ye.
hocam peki siz lg kullanıcısı olarak ışık sızması olayı oluyormu monitörde asusda şikayet duydum lg de nasıl acaba

hocam ekran kartınız 1080p kartı. monitör olarakta düşünmeden IPS almanızı öneririm.

hocam peki siz lg kullanıcısı olarak ışık sızması olayı oluyormu monitörde asusda şikayet duydum lg de nasıl acaba
Ben Asus kullanıyorum VG249Q. Normalde aşağıdaki 4 monitörden birinin(En ucuzunun) alınması taraftarıyım bu bütçede . Hepsi birbirinin muadili. Diğerlerinin fiyatı çok arttığı için LG'yi önerdim. Eğer alacağınız zaman diğerlerinden biri daha ucuz olursa onu da alabilirsiniz. (2800 TL Aoc 24g2u ölü pixelli) Hepsinin performansı 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Tüm monitörlerde ışık sızması olur. Özellikle bu ürünler gibi ince çerçeveli ise. Karanlık ortamda full parlaklıkta kullanmadığınız sürece sorun olmaz. Dediğim gibi imkanınız varsa 24GN650B alın ergonomiden vazgeçmeyin.
1652278221418.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,323
Üyeler
183,413
Son üye
HadeS_edex
Geri