dx12 ye alınca oyunda optimizasyon sıkıntısı oluşuyor

syee

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
59
merhaba arkadaşlar fortnite oynunda dx 11 de kullanıyorum fps drop yiyiorum ortalama 200 fps alıyorum orta yüksek ayarlarda 1080p de forumlarda çoğu arkadaş dx 12ye aldım drop sorunu çözüldü yazmışlar deneyim dedim berbatt ötesi oldu oyun 200 lerden 10 lara çakılı kalıyor kamerayı çeviriken sanki 5 fps miş gibi oyun sistemimi aşagıda belirticeğim bir sıkıntımı var sistemde yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden

rtx 3060 ti oc
i5 11400f 4.2 ghz
8+8 16 gb ram 3200 mhz
asus 560mp anakart
650+ psu
500 gb m2 ssd

merhaba arkadaşlar fortnite oynunda dx 11 de kullanıyorum fps drop yiyiorum ortalama 200 fps alıyorum orta yüksek ayarlarda 1080p de forumlarda çoğu arkadaş dx 12ye aldım drop sorunu çözüldü yazmışlar deneyim dedim berbatt ötesi oldu oyun 200 lerden 10 lara çakılı kalıyor kamerayı çeviriken sanki 5 fps miş gibi oyun sistemimi aşagıda belirticeğim bir sıkıntımı var sistemde yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden

rtx 3060 ti oc
i5 11400f 4.2 ghz
8+8 16 gb ram 3200 mhz
asus 560mp anakart
650+ psu
500 gb m2 ssd
DX12 Yeni çıkmış ve tam test edilmemiş stabil olmayan bir yazılım olduğundan dolayı böyle hatalar verebilir. Bir de performans moduna alıp dener misin? Muhtemelen sorunun çözülecektir, ekran kartın iyi zaten.

DX12 Yeni çıkmış ve tam test edilmemiş stabil olmayan bir yazılım olduğundan dolayı böyle hatalar verebilir. Bir de performans moduna alıp dener misin? Muhtemelen sorunun çözülecektir, ekran kartın iyi zaten
aldıgım fps den memnunum yeni aldım bilgisayarı şöyle güzel grafiklerde akıcı oynamak istiyorum sadece fps den memnunum ama ah bide drop girmese sanliselik kaşıntı yapıyor görmezden gelmemeye çalışsamda performans moduna almadan çözümü varmı çoğu arkadaşın stabil çalışıyor gibi yazmışlar genelde dx12 ye bendemi sorun var acaba dx12 aldım ama berbat diyen görmedim daha :(

DX12 özünde performans arttırmaya yönelik geliştirilmiş ama bazen böyle sorunlar oluşturuyor. Drop sorunu için fpsyi 144'e sabitlemeyi deneyin.

aldıgım fps den memnunum yeni aldım bilgisayarı şöyle güzel grafiklerde akıcı oynamak istiyorum sadece fps den memnunum ama ah bide drop girmese sanliselik kaşıntı yapıyor görmezden gelmemeye çalışsamda performans moduna almadan çözümü varmı çoğu arkadaşın stabil çalışıyor gibi yazmışlar genelde dx12 ye bendemi sorun var acaba dx12 aldım ama berbat diyen görmedim daha :(
Hocam bende 8 senelik laptop var dx12 alınca gayet güzel çalışıyor da sizde nasıl çalışmıyor anlamadım. Peki internetten kaynaklı kastırma olmadığından emin misiniz? Oyun oynarkenki MSİ Afterburner değerlerini atsanız iyi olur aslında. (FPS, GPU CPU sıcaklığı ram kullanımı vb.)

DX12 Yeni çıkmış ve tam test edilmemiş stabil olmayan bir yazılım olduğundan dolayı böyle hatalar verebilir. Bir de performans moduna alıp dener misin? Muhtemelen sorunun çözülecektir, ekran kartın iyi zaten.
2015 senesinde çıkan şey nasıl yeni ve test edilmemiş oluyor? Ayrıca onu geç, Xbox Series X'te vs. de var.

Hocam bende 8 senelik laptop var dx12 alınca gayet güzel çalışıyor da sizde nasıl çalışmıyor anlamadım. Peki internetten kaynaklı kastırma olmadığından emin misiniz? Oyun oynarkenki MSİ Afterburner değerlerini atsanız iyi olur aslında. (FPS, GPU CPU sıcaklığı ram kullanımı vb.)
her şey ortalamanın altında sıkıntı yok stres teslerinde bile cpu 62 gpu 58 i geçmiyor bende ram kullanımıda normal

Bu mesajıma neden yanlış bilgi işareti koyduğunuzu öğrenebilir miyim?

Ekler

• Ekran görüntüsü 2022-05-16 160800.png
    Ekran görüntüsü 2022-05-16 160800.png
    373.5 KB · Hit: 22
Epic Games, Fortnite için unstable demiş olmalı. Bunun başka bir izahı olamaz çünkü.
Ben de zaten arkadaş Fortnite dediği için Fortnite için konuştum yani bu durumda "Yanlış Bilgilendirme" olarak işaretlemeniz haksız yere olmuş oluyor hocam?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Anladım, oyuna yeni gelmiş sanırsam DirectX 12. Ondan bahsetmişsiniz. Ben DirectX 12'den genel bahsettiğinizi sanmıştım. Özür dilerim.
Önemli değil hocam, yalnız şu ceza puanını ve yanlış bilgilendirme işaretini kaldırmanız mümkün mü? :D

Geri