- En İyi Cevap
- 3
- Reaksiyon skoru
- 4,025
Sorun şu ki kendiniz bir senaryo yazıp o senaryoya göre kendinizi haklı çıkarıyorsunuz.Hocam her parçanın ne darboğazı olduğunu anlayabiliyorum merak etmeyin.
ssd hdd darboğazı drop a sürükler aynı şekilde ram darboğazı vs.
fakat ekran kartı işlemciye göre düşük olursa muhabbetine inanmıyorum sadece. işlemci kendi başına farklı amaçlar için kullanılabiliyor çünkü.
ama siz yine de benim dediklerimin üstüne düşünmeyeceksiniz o yüzden bu tartışmayı devam ettirmeyin hocam, teşekkürler.
Tekrar ediyorum ben bu arkadaşın bu konudaki durumu için bütçesi yetiyorsa alsın diyorum zaten.
Varsayım üzerinden konuşacaksak da tabii ki CPU ağırlıklı render ile işi olan birisi isterse 5950x'in yanına sadece görüntü alabilmek için Rx550 bile takabilir bunda hiç bir sorun yok. Çünkü ekran kartının daha iyi olmasının bir mantığı yok. Bu sizin yarattığınız senaryo. Bir de PC'den anlamayan birisinin OYUN OYNAMAK İÇİN 5950x ve yanına rx550 aldığını düşünün. İşte bu ekran kartının işlemciye yetememesinden kaynaklı darboğazdır . 5950 RTX 3090ti bile besleyebilecekken yanına düşük ekran kartı almak ya da rx550'yi 10100f bile besleyebilecekken 5950x almak ekran kartının işlemciye yetmediği darboğazı oluşturur... Önemli olan hedef çözünürlükte amacınıza göre optimum değerleri alabilmektir. Bu "bottlneck kavramı sadece teknoloji dünyasında olan bir şey de değil. Hayatın her yerinde minimum yasası adıyla karşımıza çıkar. En basitinden 1 ekmek= 1 yumurta+ 1 bardak su + 1 bardak un'dan yapılıyor desek ve elimizde 100 yumurta 100 bardak su olsa ama sadece 1 bardak unumuz olsa yine sadece en fazla 1 tane ekmek yapabiliriz. Burada bulunan tüm malzemeler darboğaza sebep olabilir. Un darboğazı olmaz su darboğazı olmaz diye bir mantık yok.
Son düzenleme: