ryzen 5 5600 alinir mi

Hocam her parçanın ne darboğazı olduğunu anlayabiliyorum merak etmeyin.
ssd hdd darboğazı drop a sürükler aynı şekilde ram darboğazı vs.
fakat ekran kartı işlemciye göre düşük olursa muhabbetine inanmıyorum sadece. işlemci kendi başına farklı amaçlar için kullanılabiliyor çünkü.
ama siz yine de benim dediklerimin üstüne düşünmeyeceksiniz o yüzden bu tartışmayı devam ettirmeyin hocam, teşekkürler.
Sorun şu ki kendiniz bir senaryo yazıp o senaryoya göre kendinizi haklı çıkarıyorsunuz.
Tekrar ediyorum ben bu arkadaşın bu konudaki durumu için bütçesi yetiyorsa alsın diyorum zaten.
Varsayım üzerinden konuşacaksak da tabii ki CPU ağırlıklı render ile işi olan birisi isterse 5950x'in yanına sadece görüntü alabilmek için Rx550 bile takabilir bunda hiç bir sorun yok. Çünkü ekran kartının daha iyi olmasının bir mantığı yok. Bu sizin yarattığınız senaryo. Bir de PC'den anlamayan birisinin OYUN OYNAMAK İÇİN 5950x ve yanına rx550 aldığını düşünün. İşte bu ekran kartının işlemciye yetememesinden kaynaklı darboğazdır . 5950 RTX 3090ti bile besleyebilecekken yanına düşük ekran kartı almak ya da rx550'yi 10100f bile besleyebilecekken 5950x almak ekran kartının işlemciye yetmediği darboğazı oluşturur... Önemli olan hedef çözünürlükte amacınıza göre optimum değerleri alabilmektir. Bu "bottlneck kavramı sadece teknoloji dünyasında olan bir şey de değil. Hayatın her yerinde minimum yasası adıyla karşımıza çıkar. En basitinden 1 ekmek= 1 yumurta+ 1 bardak su + 1 bardak un'dan yapılıyor desek ve elimizde 100 yumurta 100 bardak su olsa ama sadece 1 bardak unumuz olsa yine sadece en fazla 1 tane ekmek yapabiliriz. Burada bulunan tüm malzemeler darboğaza sebep olabilir. Un darboğazı olmaz su darboğazı olmaz diye bir mantık yok.

Son düzenleme:
Aboov konuya ne olmuş böyle. :D Hocam konu darmadağın olmuş boşverin tartışmaya gerek yok. :D

Bir de PC'den anlamayan birisinin OYUN OYNAMAK İÇİN 5950x ve yanına rx550 aldığını düşünün.
Bu forumda konuyu açan kişi zaten az çok ne alması gerektiğini bilir, siz her şeyi abarta abarta söylüyorsunuz.
adam cs de sporcuysa ryzen 5 3600 ve rtx 2060 alacağına rx 6500xt ve 5600x alır.
oyunda grafiği çizen ekran kartıdır ekran kartı %100 kullanıldığı sürece bunun ötesi bir fps i alamazsınız (anca ram hızı arttırma vs. onlarda bir yere kadar)
Bize diyorsun senaryo çiziyor vs. vs. asıl benim ne dediğimi siz anlamıyorsunuz, sizin dediğinize göre her zaman darboğaz var.
her işlemcinin dengi olan ekran kartını illaki bir oyunda grafik yükseltmeden %100 kullandıramayacağı oyunlar olur.
siz aklınızda çizmişsiniz i3 10100f varsa 1660 alınmalı 5900x varsa 3090 alınmalı, İNSANLAR İHTİYACINA GÖRE ALIR.
ekran kartına %40 ihtiyacı varsa %60 da işlemciye ihtiyacı varsa ona göre seçim yapar.
ama yok size göre 5900x i varsa illa 3090 olmalı 2060 takarsa darboğaz olur.
ki buna da darboğaz denemez 5900x in yanına 2060 takıp valo da low ayarlarda oynadığında ekran kartı %100 mü kullanılacak? hayır ama 1050 takarsa 1080p low da dahi %100 kulanılıyor kendim kullandım test ettim.
2060 lı duruma darboğaz denemez işlemci performansı denir 1050 li duruma ise ekran kartı performansı denir bu oyunlarda böyledir ama gerçek darboğazdan bahsediyorsak rdr 2 ye girelim i3 10100f e 3090 takalım işte bu zaman darboğaz olur ama cs ye girersek işlemcinin performansını alırız çünkü 1660 da taksak 3090 da taksak benzer fps leri alırız, peki rdr 2 de i3 10100f in yanına rx 560 taksak ekran kartını tam anlamıyla besler ve işlemcinin yarısı boşta kalır sizin dediğinize göre bu bir darboğaz hayır bu darboğaz değil pc de ekstra alan ekstra rahatlık demektir. sizi de anlamaya çalışıyorum fakat dediğiniz şeyler sadece ekran kartı neyse ona göre denge kurmak insanların ihtiyacına göre dizmek değil o yüzden size çok fazla şey anlatamayacağım

Son düzenleme:
Hala benim söylemediğim ve ya kastetmediğim şeyleri yazıyorsun. 10 bin kere söyledim aynı şeyleri ihtiyaca göre alınmalı diye. 5950xi olan render ile uğraşan biri rx550 de takabilir dedim ama okumuyorsun ki.
Ve evet her zaman darboğaz vardır. Önemli olan bunu minimuma indirmek.
Tekrar ediyorum ben bu arkadaşın bu konudaki durumu için bütçesi yetiyorsa alsın diyorum zaten.
tabii ki CPU ağırlıklı render ile işi olan birisi isterse 5950x'in yanına sadece görüntü alabilmek için Rx550 bile takabilir bunda hiç bir sorun yok
Önemli olan hedef çözünürlükte amacınıza göre optimum değerleri alabilmektir.

Kaldı ki ben imkanı varsa r5 5600 alsın diyorum eğet CS ve ya VALO tarzı oyunlar oynuyorsa.
@RevenKalr
Daha fazla cevap yazmayacağım konunun uzamasına gerek yok. Bilgisayar dünyasında açıkça "ekran kartının işlemciye yetmemesi durumu" da darboğaz olarak adlandırılırken hala BENCE böyle bir şey yok diyen birisini ciddiye almayacağım. İyi günler.

Hala benim söylemediğim ve ya kastetmediğim şeyleri yazıyorsun. 10 bin kere söyledim aynı şeyleri ihtiyaca göre alınmalı diye. 5950xi olan render ile uğraşan biri rx550 de takabilir dedim ama okumuyorsun ki.

@RevenKalr
Daha fazla cevap yazmayacağım konunun uzamasına gerek yok. Bilgisayar dünyasında açıkça "ekran kartının işlemciye yetmemesi durumu" da darboğaz olarak adlandırılırken hala BENCE böyle bir şey yok diyen birisini ciddiye almayacağım. İyi günler.
Tamam hocam kolay gelsin.
oyunlardaki grafiğin ekran kartı tarafından değil işlemci tarafından çizildiğini düşünmeye devam edin işlemcinin fazla olmasının bir zararı olmadığını ama ekran kartının fazla olmasının drop a yol açtığını bilmeden ve burada bizi anlamaya çalışmayarak bildiğiniz yoldan gitmeye devam edin. sizin dediğiniz ekran kartının işlemciye yetmeme durumunu oturdum düşündüm fakat mantıklı bir tarafı olmadı çünkü pc de oyun oynarken drop yedirecek bir zararı yok fakat işlemci yetmeyince oyunlarda drop oluşuyor.
Fakat biz cahiliz hocam, iyi günler

@RevenKalr
Yeterince uzatmışsın zaten.

Hocam noluyo burda

Ee senin amacın ne şimdi bunu yazarak? Yazmayacağım demişim ve yazmamışım.
Konuyu okudum ve diğer arkadaşın dediği daha mantıklı geldi, sen sadece konuyu boş yere uzatmışsın. Arkadaşın dediği "işlemcinin fazla olmasının bir zararı olmadığını ama ekran kartının fazla olmasının drop a yol açtığını bilmeden" cevabı bile tartışmayı tamamen özetliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,165,106
Üyeler
185,026
Son üye
DoublonS35
Geri