16 GB DDR5 mi 32GB DDR4 mü?

Reaksiyon skoru
8
16 GB DDR5 RAM ile 32 GB DDR4 RAM arasında çok az fiyat farkı var sistem toplarken. DDR5 mi yoksa DDR4 mü daha mantıklıdır?

Önemli olan ram fiyat farkı değil diğer parçaların fiyat farkı alabiliyorsanız DDR5 kurmak daha mantıklı.

DDR5 güncel olduğu için daha mantıklı, ben DDR5 alırdım.

DDR 4 öneriyorum , DDR5 teknoloji ve uyum olarak şu anda kötü değil berbat seviyede. Daha önce DDR5 bir sistem topladım youtube videom var , halen daha kesinlikle tavsiye etmiyorum. Kıyamet gibi bios problemleri , yazılım ve uyum problemi var. Ayrıca tek kanal ddr5 kullanmak hiç akıllıca değil .

DDR 4 öneriyorum , DDR5 teknoloji ve uyum olarak şu anda kötü değil berbat seviyede. Daha önce DDR5 bir sistem topladım youtube videom var , halen daha kesinlikle tavsiye etmiyorum. Kıyamet gibi bios problemleri , yazılım ve uyum problemi var. Ayrıca tek kanal ddr5 kullanmak hiç akıllıca değil .
Peki dual channel almak konusunda ne diyorsunuz? Bios güncellemesiyle düzeltilebilir mi kısa vadede ve başka ddr5 in dezavantajları var mıdır? Gecikme değerleri için ne diyorsunuz?

Peki dual channel almak konusunda ne diyorsunuz? Bios güncellemesiyle düzeltilebilir mi kısa vadede ve başka ddr5 in dezavantajları var mıdır? Gecikme değerleri için ne diyorsunuz?
Gecikme değerine takılma birisi gidiş geliş değeri sunuyor (ddr5), birisi sadece gidiş değerini sunuyor(ddr4). Bilinmezliğe yolculuk ddr5 , birçok ram fabrika çıkışı hatalı ,arızalı.
DDR5 de samsung bellekler kesinlikle tercih edilmemeli .
4 kere ramlerini garantiye gönderen var. Şu an çevremden duyduğum en sıkıntısız ramler xpg ve kingstona ait.
Link bıraktım dilersen bir göz gezdir videoya .

DDR5 alırsan tek kanal kullanmak zorunda kalıcaksın ileri de bir 16 daha alırsan senin için iyi olur.

ddr4 toplardım ben

Seçtiğin DDR'a göre anakartı da değiştirmen lazım.
Evet biliyorum. Şuandaki indirimlerle DDR4 anakart ile DDR5 anakart arasında fiyat farkı çok az olarak alınabiliyor. 2x8 GB ddr5 ram almam daha mantıklı değil midir? Yoksa single channel 16 GB ddr5 ram almalı mıyım?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

ddr4 toplardım ben
Geleceğe yönelik nasıl olur sizce peki?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,172,862
Üyeler
186,252
Son üye
semih_talha