Birdsvillage
80+
- Reaksiyon skoru
- 8
16 GB DDR5 RAM ile 32 GB DDR4 RAM arasında çok az fiyat farkı var sistem toplarken. DDR5 mi yoksa DDR4 mü daha mantıklıdır?
gelecek için ddr5 daha mantıklı16 GB DDR5 RAM ile 32 GB DDR4 RAM arasında çok az fiyat farkı var sistem toplarken. DDR5 mi yoksa DDR4 mü daha mantıklıdır?
Anakart fiyatları biribirine yakın olarak bulunuyor şuanda. Geri kalan parçalar zaten aynı oluyor. Yani fiyat farkı çok önemli olmuyor. Bu şartlarda DDR5 mi diyorsunuz?Önemli olan ram fiyat farkı değil diğer parçaların fiyat farkı alabiliyorsanız DDR5 kurmak daha mantıklı.
Bütçeniz var ise DDR5 alın.Anakart fiyatları biribirine yakın olarak bulunuyor şuanda.
Peki dual channel almak konusunda ne diyorsunuz? Bios güncellemesiyle düzeltilebilir mi kısa vadede ve başka ddr5 in dezavantajları var mıdır? Gecikme değerleri için ne diyorsunuz?DDR 4 öneriyorum , DDR5 teknoloji ve uyum olarak şu anda kötü değil berbat seviyede. Daha önce DDR5 bir sistem topladım youtube videom var , halen daha kesinlikle tavsiye etmiyorum. Kıyamet gibi bios problemleri , yazılım ve uyum problemi var. Ayrıca tek kanal ddr5 kullanmak hiç akıllıca değil .
Gecikme değerine takılma birisi gidiş geliş değeri sunuyor (ddr5), birisi sadece gidiş değerini sunuyor(ddr4). Bilinmezliğe yolculuk ddr5 , birçok ram fabrika çıkışı hatalı ,arızalı.Peki dual channel almak konusunda ne diyorsunuz? Bios güncellemesiyle düzeltilebilir mi kısa vadede ve başka ddr5 in dezavantajları var mıdır? Gecikme değerleri için ne diyorsunuz?
Seçtiğin DDR'a göre anakartı da değiştirmen lazım.16 GB DDR5 RAM ile 32 GB DDR4 RAM arasında çok az fiyat farkı var sistem toplarken. DDR5 mi yoksa DDR4 mü daha mantıklıdır?
Evet biliyorum. Şuandaki indirimlerle DDR4 anakart ile DDR5 anakart arasında fiyat farkı çok az olarak alınabiliyor. 2x8 GB ddr5 ram almam daha mantıklı değil midir? Yoksa single channel 16 GB ddr5 ram almalı mıyım?Seçtiğin DDR'a göre anakartı da değiştirmen lazım.
Geleceğe yönelik nasıl olur sizce peki?ddr4 toplardım ben