Fişi prize takınca patlama sesi

Reaksiyon skoru
59
Arkadaşlar Psu Patladı Konum Var olayı derinden anlatayım benim bilgisayarın fişi hep 3 lü fişe bağlıdır 3lü fişide prize takmamıştım tam taktım patlama sesi geldi 3lü prizin fişi erimiş sorun burda fiş de mi pc de mi bu olay olduğunda pc açık değildi.

PC çalışıyor mu şu an?

Evet açtım çalışıyor
Üçlü prizde kısa devre meydana gelmiş. Kaliteli bir priz kullanmanı öneririm. Kalitesiz olanlar gerçekten çok kalitesiz olabiliyor.

İnternette 70 TL'ye satılan Viko'nun prizleri var. Onları tercih edebilirsin. Ya da bütçe arttırarak akım korumalı priz alabilirsin. Schneider öneririm.

Üçlü prizde kısa devre meydana gelmiş. Kaliteli bir priz kullanmanı öneririm. Kalitesiz olanlar gerçekten çok kalitesiz olabiliyor.

İnternette 70 TL'ye satılan Viko'nun prizleri var. Onları tercih edebilirsin. Ya da bütçe arttırarak akım korumalı priz alabilirsin. Schneider öneririm.
Bilgisayarda sorun yoktur değilmi çünkü bakın ben 3lü fişi prize takınca oldu bu patlama bilgisayarı açmadım bile patlama olurken ondan 30dk sonra denedim açıldı masaüstünü gördüm pc de.

Bilgisayarda sorun yoktur değilmi çünkü bakın ben 3lü fişi prize takınca oldu bu patlama bilgisayarı açmadım bile patlama olurken ondan 30dk sonra denedim açıldı masaüstünü gördüm pc de.
Kısa devre olduğu için bilgisayara elektrik gitmemiştir bile. Elektrik akımı en kolay geçtiği yeri tercih eder. Kısa devre de elektriğin kolay geçtiği durumdur. Bundan dolayı da 5000 Watt'ın üzerinde bir güç gerçekleşir. Priz ve üçlü priz bu akıma dayanamaz. Şalter de atar. Şalterin görevi yüksek akımı engellemektir zaten.

Kısa devre olduğu için bilgisayara elektrik gitmemiştir bile. Elektrik akımı en kolay geçtiği yeri tercih eder. Kısa devre de elektriğin kolay geçtiği durumdur. Bundan dolayı da 5000 Watt'ın üzerinde bir güç gerçekleşir. Priz ve üçlü priz bu akıma dayanamaz. Şalter de atar. Şalterin görevi yüksek akımı engellemektir zaten.
Bişey olmaz demi hocam bilgisayara ciddiyim dediğinizden bişey anlamadim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şalter atma gibi bi durum olmadi hocam

Bişey olmaz demi hocam bilgisayara ciddiyim dediğinizden bişey anlamadim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Şalter atma gibi bi durum olmadi hocam
Üçlü prizin içerisini açıp bana fotoğrafını atabilir misin?

Belson JS-400 sistemi açtım çalıştı fakat patlar diye açmaya şuan korkuyorum (tekrar açmaya)
Bir şey olmaz. PSU gerçekten kaliteli değil bu arada. Eğer sistemin iyiyse bu PSU'yu kullanmaya devam etmemelisin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,604
Üyeler
184,949
Son üye
recep Talha
Geri