Hangi Bilgisayar Daha Mantıklı?

Reaksiyon skoru
13
Bütçe
30000
Merhabalar arkadaşlar bilgisayar alacağım fakat çok kararsız kaldım. Öncelikle bütçem 30 bin Lira civarı. Taksitle alacağımdan dolayı hazır sistem alabiliyorum. Toplama PC önermezseniz sevinirim o yüzden. Aklımda 2 seçenek var:

1) Direkt olarak linkini bıraktığım laptopu almak.
28 bin TL fiyatı.

2) Attığım sistemde belirttiğim özelleştirmeleri yaparak almak. Bu da 29 bin TL yapıyor. Sizce hangisi daha mantıklı veya başka öneriniz varsa onlara da açığım. Teşekkürlerimle..

-SSD WD BLUE SN550 1 TB M2 yapılacak.
-Güç kaynağı 750W yapılacak (aynı model).
-Seagate 2 TB harddisk.
-ASUS TUF GAMING VG27AQ1A 27" 170Hz 1Ms IPS G-Sync QHD Monitör

Merhabalar arkadaşlar bilgisayar alacağım fakat çok kararsız kaldım. Öncelikle bütçem 30 bin Lira civarı. Taksitle alacağımdan dolayı hazır sistem alabiliyorum. Toplama PC önermezseniz sevinirim o yüzden. Aklımda 2 seçenek var:

28 bin TL fiyatı.

2) Attığım sistemde belirttiğim özelleştirmeleri yaparak almak. Bu da 29 bin TL yapıyor. Sizce hangisi daha mantıklı veya başka öneriniz varsa onlara da açığım. Teşekkürlerimle..

-Seagate 2 TB harddisk.
koyacak yerin varsa tabii ki masaüstü

28 bin TL fiyatı.

-Seagate 2 TB harddisk.
hocam 2tb harddisk abartı biraz 1tb m2 ssd yeterli olucaktır para israfı olur masaüstünü al bence ama seçim senin

Masaüstünü öneririm. Performans olarak daha iyi olur, tabii laptopa ihtiyacın yoksa.

hocam 2tb harddisk abartı biraz 1tb m2 ssd yeterli olucaktır para israfı olur masaüstünü al bence ama seçim senin
Haklısınız hocam onu almayayım. Teşekkürler diğerlerinde sorun var mı?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Masaüstünü öneririm. Performans olarak daha iyi olur, tabii laptopa ihtiyacın yoksa.
Sag olun hocam

koyacak yerin varsa tabii ki masaüstü
Var yerim evet.

@DerratiX Hocam siz de bir bakar mısınız rica etsem

Haklısınız hocam onu almayayım. Teşekkürler diğerlerinde sorun var mı?

Sag olun hocam

Var yerim evet.

@DerratiX Hocam siz de bir bakar mısınız rica etsem
o zaman düşünmen bile hata al masaüstü geç

güç kaynağını 750w yapmana gerek yok. ama fiyat farkı azmış yapılabilir.
Monitör güzel fakat onda çok ölü pixel şikayetine rastladım. umarım şansınıza kaliteli panel gelir.
HDD Pahalı orada. ayrı al.

sene olmuş 2022 hala birbirinden tamamen farklı iki cihazı karşılaştırıyorsunuz. laptop ile masaüstü karşılaştırması OLMAMASI gereken bir şey.

Toplama daha kalitesini toplarsın btw. haberin ola. Kasa çok kaliteli değil. anakartta kaliteli değil. SSD'de Dram yok. giriş seviyesi model. Anakartın mosfet soğutması vasatın altı. 2 Ram slotu var sadece. 2 tane M.2 slotu varmış bu güzel.

güç kaynağını 750w yapmana gerek yok. ama fiyat farkı azmış yapılabilir.
Monitör güzel fakat onda çok ölü pixel şikayetine rastladım. umarım şansınıza kaliteli panel gelir.
HDD Pahalı orada. ayrı al.

sene olmuş 2022 hala birbirinden tamamen farklı iki cihazı karşılaştırıyorsunuz. laptop ile masaüstü karşılaştırması OLMAMASI gereken bir şey.

Toplama daha kalitesini toplarsın btw. haberin ola. Kasa çok kaliteli değil. anakartta kaliteli değil. SSD'de Dram yok. giriş seviyesi model. Anakartın mosfet soğutması vasatın altı. 2 Ram slotu var sadece. 2 tane M.2 slotu varmış bu güzel.
Evet hocam da maalesef taksit imkanı açısından bu uygun geliyor. Ama alinir yani de mi

Evet hocam da maalesef taksit imkanı açısından bu uygun geliyor. Ama alinir yani de mi
Hdd almayacağım zaten.

Hdd almayacağım zaten.
Alınabilir toplama alınamıyorsa. kötü bir sistem değil.

Tamamdir hocam teşekkürler. İçimi rahatlattiniz. SSD cok kötüyse 1500 daha verip yanında bi model var onu da alabilirim.
O kadar para etmez o. Hızlı bir şey istiyorsan şunu al 2 slot var zaten.

Ya da daha yavaş olan bunu.

Bu attığım iki SSD'den birini windows SSD'si yap. diğer SN550 1 TB'ı oyun depolamak için kullan. Hayırlı olsun şimdiden.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,298
Üyeler
190,724
Son üye
dogancandogan
Geri