Anime karakterine aşık olmak anormal mi?

wake up to reality

80+ Silver
Reaksiyon skoru
1,193
Bir anime izliyordum anime sezon finali yaptı. Son birkaç gün deli gibi sabah akşam mangasını okudum ve şu ana kadarki olan kısmı bitirdim. Mangayı okuyunca iyice kafayı da taktım. Bir kız karakter var ve bayağı seviyorum. (Karakteri uzun zamandır seviyorum ama son zamanlarda biraz daha kafaya taktım. Okul zamanı böyle değildi ama yazın boş kalınca böyle oldu) Psikolojim bozuk birkaç gündür. Karakter hem güzel hem de kişiliğini çok seviyorum. (Ayrıca normal hayatta benim için karşı tarafta bulunması gereken bazı şeyler var ve bu anime karakteri de normalde istediğim özellikleri sahip, sanki normalde istediğim kişinin gerçek olmayan hali gibi) Şu an gerçekte hoşlandığım ve sevdiğim biri yok. Bu yüzden sadece karaktere takmış durumdayım. Biraz garip hissediyorum. Tek başıma yaşasam herhalde psikolojim daha çok bozulurdu, karakterin body pillow'unu alıp ona sarılıp boş boş yatardım herhalde saatlerce. Şu anda öyle bir şey alamayacağımdan dolayı normal yastığıma sarılıyorum. Bunlar normal mi yoksa bende mi sıkıntı var?
(Not: dalga geçecek olan varsa direkt konuya bakmadan çıksın)

Bu hastalık haberin olsun aynısını oyun karakterleriyle yaşayan var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hangi karakter ?

Screenshot_2022-07-09-02-11-31-273_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

Tipini merak edenler için

knk çizgi film karakterine aşık olmak normal birsey değil haberin olsun .d

Kanka normal
Yas kac

Önceden mitsuriye aşıktım 😳

Normal bir şey değil bu, psikolojik bir rahatsızlık. Kendini gerçekten soyutlarsın bu takıntın devam ettikçe. Anime vs. şeylerden kendini uzak tut, gerçek hayata atıl. Baktın olmuyor, psikolojik destek al. Sorunlar ertelendikçe, görmezden gelindikçe içeriden seni yavaş yavaş kemirir farkına bile varamazsın. Özellikle bunun gibi büyük bir sorun ise. Realist olmaya çalış, bu karakter gerçek değil ve asla gerçek te olmayacak. Gerçek bir kadına aşık olup onunla evlenip çocuk yapacaksın. Bu tür gerçekleri aklında kurarak kendini hayal dünyandan kurtarmaya çalış.

@Alexa hocam bu psikiyatristlik mi psikologluk mu? ( Tam olarak uzman olmasanız da çoğumuz dan daha bilinçli ve bilgilisiniz bu konularda.)

Psikiyatriye git.

Bir anime izliyordum anime sezon finali yaptı. Son birkaç gün deli gibi sabah akşam mangasını okudum ve şu ana kadarki olan kısmı bitirdim. Mangayı okuyunca iyice kafayı da taktım. Bir kız karakter var ve bayağı seviyorum. (Karakteri uzun zamandır seviyorum ama son zamanlarda biraz daha kafaya taktım. Okul zamanı böyle değildi ama yazın boş kalınca böyle oldu) Psikolojim bozuk birkaç gündür. Karakter hem güzel hem de kişiliğini çok seviyorum. (Ayrıca normal hayatta benim için karşı tarafta bulunması gereken bazı şeyler var ve bu anime karakteri de normalde istediğim özellikleri sahip, sanki normalde istediğim kişinin gerçek olmayan hali gibi) Şu an gerçekte hoşlandığım ve sevdiğim biri yok. Bu yüzden sadece karaktere takmış durumdayım. Biraz garip hissediyorum. Tek başıma yaşasam herhalde psikolojim daha çok bozulurdu, karakterin body pillow'unu alıp ona sarılıp boş boş yatardım herhalde saatlerce. Şu anda öyle bir şey alamayacağımdan dolayı normal yastığıma sarılıyorum. Bunlar normal mi yoksa bende mi sıkıntı var?
(Not: dalga geçecek olan varsa direkt konuya bakmadan çıksın)
normal

Geri