Çözüldü✓ CPU ve DRAM ışığı yanıyor

melihv48

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
223
Arkadaşlar selamlar ocak ayında topladığım sistemim, normal akşam kapattığım ( her zamanki gibi) ve sabah çalışmaması ile şoke oldum :D. Anakart fanları vs döndürüyor CPU ve DRAM hatası veriyor. Ramleri söktüm başka çalışan ram taktım olmadı(bütün slotlar denendi), bios sıfırladım olmadı, işlemciyi söktüm pinlere baktım sıkıntı yok. İşlemci naneyi yedi sanırım durduk yere ?

Kabloları kontrol ettiniz mi benim biri eksikti PSU denemek için söktüğümde direk CPU ışığını yaktı anakart, kontrol etmenizde fayda var

anakarta taktığınız kablolardan biri tam oturmamış olabilir bende öyle olmuştu

Geçen aylarda durduk yere bozulmuştu benim işlemci ve ramin biri garantiden değişim olmuştu 5600 işlemci

Arkadaşlar 6 aylık sistem kabloların hepsi doğru 6 aydur çalışıyordu yani :)
anakarta taktığınız kablolardan biri tam oturmamış olabilir bende öyle olmuştu
Kabloları kontrol ettiniz mi benim biri eksikti PSU denemek için söktüğümde direk CPU ışığını yaktı anakart, kontrol etmenizde fayda var
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Geçen aylarda durduk yere bozulmuştu benim işlemci ve ramin biri garantiden değişim olmuştu 5600 işlemci
Benimde bi anda gitti çok saçma bi durum. 6 aydır sorun yok kapalı oldugu halde gitti. Siz nasıl hallettiniz hocam ben teknobiyotikten almıştım göndersem ilgilenirler mi acaba

Her zamanki gibi akşam kapadiginiz kısmını görmemişim işlem yaptınız sandım hocam :D
Türk usulü sok tak yapın, tozlandiysa üfleyin o da olmazsa garantiye gönderin gitsin :D

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Benimde bi anda gitti çok saçma bi durum. 6 aydır sorun yok kapalı oldugu halde gitti. Siz nasıl hallettiniz hocam ben teknobiyotikten almıştım göndersem ilgilenirler mi acaba
Vatandan almıştım gittim verdim 1 hafta olmadan yeni sıfır işlemciyi aldım ,istanbul a garantiye gitti değişim demişler mağazadan yenisini verdiler, başka işlemci ile deneyin öncelikle tam emin olun farklı ram ile deneyin filan iyice emin olun arızadan sonra aldığınız yere gönderirsininiz

Vatandan almıştım gittim verdim 1 hafta olmadan yeni sıfır işlemciyi aldım ,istanbul a garantiye gitti değişim demişler mağazadan yenisini verdiler, başka işlemci ile deneyin öncelikle tam emin olun farklı ram ile deneyin filan iyice emin olun arızadan sonra aldığınız yere gönderirsininiz
Ram denedim elimde vardı sağlam onun ile de olmadı sanırım cpu sıkıntılı şimdi arkadaşta 10.nesil işlemci var onu deneyeceğim ama büyük ihtimal işlemci gidik. Teşekkürler :)

Ram denedim elimde vardı sağlam onun ile de olmadı sanırım cpu sıkıntılı şimdi arkadaşta 10.nesil işlemci var onu deneyeceğim ama büyük ihtimal işlemci gidik. Teşekkürler :)
Neydi işlemcin

Başka işlemci taktım çalıştı. İşlemcide sıkıntı olmaz demeyin 6 aylık gitti kendi kendine sizlere ömürlük. Servis yolu gözüktü :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,703
Üyeler
187,966
Son üye
quârzenn
Geri