babam istemediğim liseyi yazdırdı

Reaksiyon skoru
131
sınavdan 356puan aldım obpm96.5
babam sınavla öğrenci alan okullara istediklerimi yazdı(bu liselerden birinin gelmesi mucize) ama yerel yerleştirmeye 70-75 puanlık liseler yazdı(bu liseler hepsi kötü mahallerde ve tüm sıkıntılı tipler orada) hocaya onay verdirdi bende babama bunu niye yaptığını sordum babam o liselerin evin yakınında olduğunu söyledi bende ona 90 puanlık liseler var neden yazmadın dedim babam da onlar uzak sabah erken kalkıp uğraşamazsın dedi

babam sırf bu yüzden benim geleceğimle oynadı çok üzgünüm beyler

Neee şaka mı???
Elim ayağım titriyor şu an.

Baban hiç mi bahsetmedi "bizim zamanımızda okula yürüyerek yalın ayak giderdik hem de yol 59 km idi, çitalar ve aslanlardan kaçardık" gibi bir şeyden.

Şimdi ne var da ya servis denen bir şey var, hadi servise vermedi diyelim kendin çalışır elektrikli motor scooter falan alırsın ya da yarım saat erken uyanır gidersin.

sınavdan 356puan aldım obpm96.5
babam sınavla öğrenci alan okullara istediklerimi yazdı(bu liselerden birinin gelmesi mucize) ama yerel yerleştirmeye 70-75 puanlık liseler yazdı(bu liseler hepsi kötü mahallerde ve tüm sıkıntılı tipler orada) hocaya onay verdirdi bende babama bunu niye yaptığını sordum babam o liselerin evin yakınında olduğunu söyledi bende ona 90 puanlık liseler var neden yazmadın dedim babam da onlar uzak sabah erken kalkıp uğraşamazsın dedi

babam sırf bu yüzden benim geleceğimle oynadı çok üzgünüm beyler
Büyük geçmiş olsun hep derim coğrafya değil aile kaderdir.

Ama hayat bitmiş değil dostum başarılar ve kolaylıklar dilerim.

Daha 2. tercih dönermi var sanırım yani değiştirebilmen gerek. Babanı ikna etmeye çalış o zamana kadar.

Geleceğinle oynamış olmuyor dedin ya, bir nevi geleceğiyle de oynamış oluyor.
Bence olmuyor. Geleceğini kendi çalışmasıyla belirleyecek. Ben iyi liseye gidiyorum ama hiç çalışmıyorum en kötü lisedekiler bile beni sınavda geçebilir.

Bence olmuyor. Geleceğini kendi çalışmasıyla belirleyecek. Ben iyi liseye gidiyorum ama hiç çalışmıyorum en kötü lisedekiler bile beni sınavda geçebilir.
Şimdi şöyle, gideceği lisenin öğrenci profili iyi değilse bu öğrenci çalışmaya değil, başka boş işlere güdülenir. Ancak çevre ve öğretmen profili iyi liseye giden bir öğrencinin çevresindeki insanlar da çalışacağı için kendileri de çalışmaya güdülenir. Daha başarılı olurlar.

İyi lisede olup çalışmamak istisnadır, ben genel konuşuyorum. İllaki çıkar çalışmayan. Mesela kötü bir lisede kaç tane duydun iyi bölüme giden insan? Çok nadir. O gidenlerde istisna konusunda bahsettiğim kişiler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,216,493
Üyeler
196,975
Son üye
dodoempire
Geri