Çözüldü✓ R5 5600x için stok fan yeterli mi ?

Zerad

80+
Reaksiyon skoru
3
Merhaba arkadaşlar sistemimin kasa hariç bütün parçalarının siparişini geçtim. Ancak işlemci soğutucusunda çok kararsız kaldım. 5600x için stok fan kullanmak sıkıntı yaratır mı ? Stok fan kullanma derseniz de sıvı soğutucu mu kule tipi soğutucu mu önerirsiniz ?

kasaya göre birazcık değişebilir sıcaklık. eğer alacaksanız ilk bir kullanırsınız ve test edersiniz yük altında sonrasında eğer hızlı bir şekilde 85 derecelir üstüne çıkarsa yükseltebilirsiniz. ama yavaşça yükselirse 95 dereceye kadar sınırı var

Overclock yapmayacaksanız sizi yaz ayları hariç idare eder. Ne kadar sıcak kullanırsanız o kadar zararlı ve ısındıkça performans düşüşü yaşarsınız.

Stock fan yetersiz. 300-400tl gibi bir bütçeyle kule tipi soğutucu almanız daha iyi olacaktır.

kasaya göre birazcık değişebilir sıcaklık. eğer alacaksanız ilk bir kullanırsınız ve test edersiniz yük altında sonrasında eğer hızlı bir şekilde 85 derecelir üstüne çıkarsa yükseltebilirsiniz. ama yavaşça yükselirse 95 dereceye kadar sınırı var
Hava sirkülasyonu iyi olan bir atx kasa önerin var mı ? Çok kararsız kaldım kasa seçiminde

Değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sistem ne kaça aldınız? Hazır mıydı? Neden 5600 almadınız? Soğutucu için bütçe ne?

Hava sirkülasyonu iyi olan bir atx kasa önerin var mı ? Çok kararsız kaldım kasa seçiminde
yani öneri olarak bir şey diyemeyeceğim ama şunudiyeyim kaliteli bir markadan alırsanız sülkilasyon iyi olacaktır. daha da extra istiyorsanız mesh de bakabilirsiniz ama kaliteliyse hiçbir şey olmayacaktır. yine de isterseniz bütçenizi verin bir araştırayım

Var mı bir önerin ?
İşlemcinizle çokta güzel olur.

Stock fan yetersiz. 300-400tl gibi bir bütçeyle kule tipi soğutucu almanız daha iyi olacaktır.
Var mı bir önerin
Değil
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sistem ne kaça aldınız? Hazır mıydı? Neden 5600 almadınız? Soğutucu için bütçe ne?
İşlemcinizle çokta güzel olur.
Teşekkürler

yani öneri olarak bir şey diyemeyeceğim ama şunudiyeyim kaliteli bir markadan alırsanız sülkilasyon iyi olacaktır. daha da extra istiyorsanız mesh de bakabilirsiniz ama kaliteliyse hiçbir şey olmayacaktır. yine de isterseniz bütçenizi verin bir araştırayım
1500 2000 arası olabilir hocam

MSI 100R olabilir kasa olarak fiyat performans

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,205,495
Üyeler
192,732
Son üye
eminbabos
Geri