Ryzen 5 5600 sıcaklık değeri

Enes ÖZDEMİR31

Cezalı
80+
Reaksiyon skoru
34
Sistemim southpaws işlemci ryzen 5 5600 ekran kartı 6700xt valorantta 85 dereceleri görüyor adana dayım bide baya sıcak hava lol de 75 falan chrome sekmeleri falan açıkken de 55 derecelerde bunlar normal mi sıvı sogutucu yada işlemci sogutucu alabilirim 1 aya hangisini önerirsiniz kasa corsair spec delta rgb

Ryzen 5 5600x rainbow six siege'de 95 derece görüyor benim. Bir soğutucu da bana lazım

Sistemim southpaws işlemci ryzen 5 5600 ekran kartı 6700xt valorantta 85 dereceleri görüyor adana dayım bide baya sıcak hava lol de 75 falan chrome sekmeleri falan açıkken de 55 derecelerde bunlar normal mi sıvı sogutucu yada işlemci sogutucu alabilirim 1 aya hangisini önerirsiniz kasa corsair spec delta rgb
Bende de aynı sistem var Instagramdan 385liraya kasa mesh panel aldım 20derece düştü işlemci sıcaklığı bursadayim ve şuan 41 derece hava işlemci gowda 88 90 derecelere cikiyodu bazen şimdi 75derece e fazla yakında bir de soğutucu almayı düşünüyorum sana da mesh panel almani tavsiye ederim

Bende de aynı sistem var Instagramdan 385liraya kasa mesh panel aldım 20derece düştü işlemci sıcaklığı bursadayim ve şuan 41 derece hava işlemci gowda 88 90 derecelere cikiyodu bazen şimdi 75derece e fazla yakında bir de soğutucu almayı düşünüyorum sana da mesh panel almani tavsiye ederim
link ?

Benimde 5600x işmecim var pubg düşük ayarlarda 73 74 derecelere çıkıyordu. 240mm sıvı soğutma aldım denedim hiçbir düşüş olmadı. Bios ayarlarında cpb yi kapattığım da aynı ayarlarda hiçbir fps kaybı olmadan 51 dereceyi geçmedi. Cpb kapatınca işlemcim 3.7 de sabit çalıştı. Sonra ben kendim işlemciyi 4.5 ghz 1.0375v ile ayalarına çektim. Furmark testinde 68i aidata64 de 65i geçmedi. Oyuna girdim denedim hiçbir fps kaybı yok. Isı değerlerim oyunda 50-55 arası geziyor. Sıvı soğutmayı da iade ettim. 200 TL ilk bi kule tipi soğutucu var şuanda. Bende bursadayım. Değerler bu şekilde. Umarım anlatabilmişimdir.
Özet olarak bence cpb ayarını kapatın ve manuel bir MHz ile V girin. Böylesi çok daha iyi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bütçen var ise arctic lf 280 öneriyor herkes.2000 TL civarında.
Bende sıvı soğutucu aldım dark marka 240 lık iade ettim. Hiçbir faydasını görmedim. Arctic duo e spor 34 model hava soğutmayı alacağım.

knk bende bursalıyım benim 97 çıkıyor kasada yarı mesh

uv yapın hocam denedinizmi

Stok fan varsa normal.
Kule tipi soğutucu alın. Dark freezer X125 önerebilirim.

Hocam kasanızı değiştirebilirsiniz eğer kötü ise. En iyi çözüm olarak işlemcinizin voltaj ve çalışma hızı değerlerini sabitlemenizi öneririm. Varsayılan ayarlarda stres testlerinde 90 derecelere çıkan işlemcim vardı. Şuan 1,11250 voltaj değerinde ve 3.9Ghz hızında kullanıyorum. Stres testinde maksimum 66 oluyor. Ryzen 5 3600 kullanıyorum.

Bu video size yardımcı olacaktır fakat eğer kendinize güvenmiyorsanız hiç ayarları karıştırmayın bozarsınız.

Ryzen 5 5600x rainbow six siege'de 95 derece görüyor benim. Bir soğutucu da bana lazım
Biostan auto core boost u auto dan off a cevirin

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Crox
Benimde 5600x işmecim var PUBG düşük ayarlarda 73 74 derecelere çıkıyordu. 240mm sıvı soğutma aldım denedim hiçbir düşüş olmadı. Bios ayarlarında cpb yi kapattığım da aynı ayarlarda hiçbir fps kaybı olmadan 51 dereceyi geçmedi. Cpb kapatınca işlemcim 3.7 de sabit çalıştı. Sonra ben kendim işlemciyi 4.5 ghz 1.0375v ile ayalarına çektim. Furmark testinde 68i aidata64 de 65i geçmedi. Oyuna girdim denedim hiçbir fps kaybı yok. Isı değerlerim oyunda 50-55 arası geziyor. Sıvı soğutmayı da iade ettim. 200 TL ilk bi kule tipi soğutucu var şuanda. Bende bursadayım. Değerler bu şekilde. Umarım anlatabilmişimdir.
Özet olarak bence cpb ayarını kapatın ve manuel bir MHz ile V girin. Böylesi çok daha iyi

Bütçen var ise arctic lf 280 öneriyor herkes.2000 TL civarında.
Bende sıvı soğutucu aldım dark marka 240 lık iade ettim. Hiçbir faydasını görmedim. Arctic duo e spor 34 model hava soğutmayı alacağım.
Hocam cpb kapatınca bazı oyunlarda FPS değişir bazilarinda değişmez mesela ac serisi çok işlemci kullandığından 10fps düşürdü cpb kapalıyken ama 20derece de dusuruyo haklısınız MHz ile V girmek için biraz bilgi sahibi olmak lazım ben şuan videolardan falan anlamaya çalışıyorum overclock ama hiç açıklayıcı bir video görmedim anlasilir olarak

knk bende bursalıyım benim 97 çıkıyor kasada yarı mesh
Termal macunu kontrol et kasada toz var mı bak olmazsa uv dene

Kasamodifiyem yaz instaya mesaj At dmden

Hocam cpb kapatınca bazı oyunlarda FPS değişir bazilarinda değişmez mesela ac serisi çok işlemci kullandığından 10fps düşürdü cpb kapalıyken ama 20derece de dusuruyo haklısınız MHz ile V girmek için biraz bilgi sahibi olmak lazım ben şuan videolardan falan anlamaya çalışıyorum overclock ama hiç açıklayıcı bir video görmedim anlasilir olarak

Termal macunu kontrol et kasada toz var mı bak olmazsa uv dene
Ben testlerimi şöyle yaptım. Ryzen master dan basit görünümde manuel modda önce 4600mhz 1.2 v ayarlardım. CPU z benchmark testine soktum ve çıkan sonuçları not aldım. (Skorları tekli performans, çoklu performans, sıcaklık vs). Sonra yavaş yavaş MHz ve voltaj düşüre düşüre az sıcaklıkta en iyi skoru veren değeri kaydettim. Biosa girip cpb kapatıp en iyi sonuç veren değerleri biosa girdim. Şuan o şekilde kullanıyorum. Aidata64 ve furmark sonuçlarımı yazmıştım. Sistemde kapanma olmadı. Sende bu şekilde deneyebilirsin. İnan bende bu işlerden anlamıyorum. Böyle bi yol izledim kendime.

Ben testlerimi şöyle yaptım. Ryzen master dan basit görünümde manuel modda önce 4600mhz 1.2 v ayarlardım. CPU z benchmark testine soktum ve çıkan sonuçları not aldım. (Skorları tekli performans, çoklu performans, sıcaklık vs). Sonra yavaş yavaş MHz ve voltaj düşüre düşüre az sıcaklıkta en iyi skoru veren değeri kaydettim. Biosa girip cpb kapatıp en iyi sonuç veren değerleri biosa girdim. Şuan o şekilde kullanıyorum. Aidata64 ve furmark sonuçlarımı yazmıştım. Sistemde kapanma olmadı. Sende bu şekilde deneyebilirsin. İnan bende bu işlerden anlamıyorum. Böyle bi yol izledim kendime.
Ben biostan voltaj düşürdüm MHz sabitlemeden ve en ufak voltaj düşürmede işlemci 3.9ghzi geçemiyo voltajı daha da az düşürdüm ve 4.2ghz oldu ama onda da 2 3 derece fark etti

Geri