Msi Afterburnerdan Temp Limit Kısmak

FatihKvk

80+
Reaksiyon skoru
23
Merhabalar Gigabyte Windforce RTX 2060 6 GB ekran kartına sahibim oyunda 82-83 dereceyi görüyor diye msi afterburner kurcaladım ve temp limiti 75 derece yapıp power limit'i %100 yaptım sonuç olarak oyun cidden 75-76 derecelerde çalıştı bunun ekran kartıma ne zararı olur? Yani çok güzel düşük derece vermesi.
1659299354698.png

Anladığım kadarıyla fanlar 75 dereceyi gördüğünde %100 yükte çalışıyor. Bu durumda hiç bir sorun yok. Onun yerine direk oyuna girdiğinde fan speedi kendin de yüzde olarak ayarlayabilirsin. Bu hiç bir sorun arz etmez.

Merhabalar Gigabyte Windforce RTX 2060 6 GB ekran kartına sahibim oyunda 82-83 dereceyi görüyor diye msi afterburner kurcaladım ve temp limiti 75 derece yapıp power limit'i %100 yaptım sonuç olarak oyun cidden 75-76 derecelerde çalıştı bunun ekran kartıma ne zararı olur? Yani çok güzel düşük derece vermesi. Alıntıyı görüntüle
Kasanızın marka modeli nedir?

Anladığım kadarıyla fanlar 75 dereceyi gördüğünde %100 yükte çalışıyor. Bu durumda hiç bir sorun yok. Onun yerine direk oyuna girdiğinde fan speedi kendin de yüzde olarak ayarlayabilirsin. Bu hiç bir sorun arz etmez.
Öbür türlü 83 e eşitlersem bu sefer 83 derecede çalışıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kasanızın marka modeli nedir?
Delta Spectre RGB
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

FPS' in düşebilir. Kartın hızını yavaşlatmış olabilir.
Fps düşüşü pek görmedim en azından denediğim oyunda

Merhabalar Gigabyte Windforce RTX 2060 6 GB ekran kartına sahibim oyunda 82-83 dereceyi görüyor diye msi afterburner kurcaladım ve temp limiti 75 derece yapıp power limit'i %100 yaptım sonuç olarak oyun cidden 75-76 derecelerde çalıştı bunun ekran kartıma ne zararı olur? Yani çok güzel düşük derece vermesi. Alıntıyı görüntüle

Sağlıklı bir hareket yaptığınızı söyleyemem. Düzgün bir UV uygulayın temp limite ve power limite dokunmayın daha sağlıklı olur.

Sağlıklı bir hareket yaptığınızı söyleyemem. Düzgün bir UV uygulayın temp limite ve power limite dokunmayın daha sağlıklı olur.
uv yapmak istemiyorum ama 83 derecede çalışıyor ve çok sinir bozucu , 75 de çalıştırıp 3 fps eksik hatta hiç fps düşürmeden yapabiliyorsa power ı kıstığım halde daha mantıklı olmaz mı düşükte kullanmam

uv yapmak istemiyorum ama 83 derecede çalışıyor ve çok sinir bozucu , 75 de çalıştırıp 3 fps eksik hatta hiç fps düşürmeden yapabiliyorsa power ı kıstığım halde daha mantıklı olmaz mı düşükte kullanmam

Durum şöyle oluyor kart sağlıksız bir şekilde çekirde hızı düşürüyor, teknik olarak zaten UV yapmış oluyorsunuz kart keyfine düşürmüyor o sıcaklığı bir götürüsüde var tabii. O yüzden sağlıklı olması için voltaj ile beraber çekirdek hızını düşün düzgün olsun.

Durum şöyle oluyor kart sağlıksız bir şekilde çekirde hızı düşürüyor, teknik olarak zaten UV yapmış oluyorsunuz kart keyfine düşürmüyor o sıcaklığı bir götürüsede var tabii. O yüzden sağlıklı olması için voltaj ile beraber çekirdek hızını düşün düzgün olsun.
Yani olduğu gibi mi bırakayım yoksa ikisini eşitleyip kartı %90 güçte kullanıp 77-78 derece mi alayım?

Yani olduğu gibi mi bırakayım yoksa ikisini eşitleyip kartı %90 güçte kullanıp 77-78 derece mi alayım?

Power limit ile Temp limite dokunmayın olduğu gibi kalsın, CTRL + F ile yada direk Curve editor buttonunda ulaşabildiğiniz kısımdan detaylı UV ayarı yapıp test edin.

Power limit ile Temp limite dokunmayın olduğu gibi kalsın, CTRL + F ile yada direk Curve editor buttonunda ulaşabildiğiniz kısımdan detaylı UV ayarı yapıp test edin.
Sanki düşük sıcaklık vermesi daha iyi geldi bana ama o zaman eski halinde bırakıyorum

Sanki düşük sıcaklık vermesi daha iyi geldi bana ama o zaman eski halinde bırakıyorum

Dediğim gibi zaten kart o sıcaklığa düşmek için çekirdekte kısımlar yapıyor ama sağlıklı bir şekilde yapılmadığı için bir iş yaparken yada oyun oynarken hata verebilir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,210,956
Üyeler
195,486
Son üye
asikyazgan
Geri