EBA Sistem fiyatı? Şaka gibi.

klavye mouse hoparlör pc var daha ne istediğinizi anlayamadım? (!)

Devlet ne alaka zorla aldıran yok.
İsteyen istediği fiyata satar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hayır dolandırıcılık değil

Öğrensin o zaman

Devlet ekonomi için bir tehdittir

Evet

Binme o zaman.
Devlet her şeyi odalara bağlayarak rekabeti öldürüyor zaten
Nasıl devlet ne alaka? Serbest piyasa diyoruz biz buna. Serbest piyasa olduğu sürece herkes dolandırılmaya devam edecek. Dolandırıcılık nasıl olmuyor merak ettim? Şu sistemi o fiyata satmak helal mi yani? Serbest piyasa kalksın satsın satabiliyorsa o fiyata :) Bizim ülke de var bu tip dolandırıcılar helal kazanıyor gibi gözüküp haram para kazanıyor. Anlamayan bir çok insan alacak ne yazık ki bu sistemleri.

Devlet ne alaka zorla aldıran yok.
İsteyen istediği fiyata satar.

Öğrensin o zaman

Devlet ekonomi için bir tehdittir

Evet

Binme o zaman.
Devlet her şeyi odalara bağlayarak rekabeti öldürüyor zaten
Binme mi kcnekxkelks bu su içme o zaman diyen dayıya benzedi. Neyse hocam size dar dünyanızda başarılar

Aynen devlet senin keyfine göre hareket edecek. Hatta cebinden fazla para çıkmasın diye gümrük vergisi ve diğer vergiler filan da kaldırılacak.
Devlet varsa senin benim sayemde var tabikide keyfime göre hareket edecek. Devlet senin benim için var hala bunu anlamayacak kadar cahil cüheyla insanlarla aynı ülkede aynı havayı solumaktan utanıyorum.

Binme mi kcnekxkelks bu su içme o zaman diyen dayıya benzedi. Neyse hocam size dar dünyanızda başarılar
Evet binme.
Normal şartlarda devlet bizdeki gibi müdahale etmediğinde piyasaya rekabet oluşur ve sen ona değil başkasına binersin.

Nasıl devlet ne alaka? Serbest piyasa diyoruz biz buna. Serbest piyasa olduğu sürece herkes dolandırılmaya devam edecek. Dolandırıcılık nasıl olmuyor merak ettim? Şu sistemi o fiyata satmak helal mi yani? Serbest piyasa kalksın satsın satabiliyorsa o fiyata :) Bizim ülke de var bu tip dolandırıcılar helal kazanıyor gibi gözüküp haram para kazanıyor. Anlamayan bir çok insan alacak ne yazık ki bu sistemleri.
Zırva

Diyelim ekran kartı alıcaksın serbest piyasa diye diye bütün satıcılar 20k yapti rtx 2060 ı o zaman napıcan başkası satıyo 20k ya ben satıyorum 8k adam 1 tane satışıyla 3 satışıma eşdeğer para kazanıyor ben neden tek seferde 3 satışlık para kazanmak yerine 8k ya satıyorum ? hani diyosunuz ya alıcısı var ki 6k ya koymuş bende Oyle yapiyim o zaman:D
O satıcı mesela 20bin TL'ye koydu diye satışları normaldeki gibi ayda 30-40 satış olmuyor normal fiyatı ile 30-40 satış ise 20bin TL'ye koyunca şanslıysa 1 satış falan oluyor o yüzden sen daha avantajlısın adamlar bakıyor bu 20bin TL'ye koymuş sen 8bin TL'ye koymuşsun gelip senden alıyor bu zararı bırak senin faydana bile.

Evet binme.
Normal şartlarda devlet bizdeki gibi müdahale etmediğinde piyasaya rekabet oluşur ve sen ona değil başkasına binersin.

Zırva
Hiç mi mantık yok sende? Şehir dışında okuyorum ve bütün otobüs firmaları aynı fiyatta.

Hiç mi mantık yok sende? Şehir dışında okuyorum ve bütün otobüs firmaları aynı fiyatta.
Sorun da o zaten.
Ülkede rekabete açık bir ekonomi yok.
Siz hâlâ devlet yüzünden olan şeyi devlet çözsün diyorsunuz.
Commie gelmiş serbest piyasa suçluyor.

Evet binme.

Zırva
Zırva :D Laflara bak kesin sende bu tarz bir dükkan falan işletiyorsun milleti dolandırıyorsun ama dolandırıcılık olmuyor bunun adı :D Yazık kafanıza. Sen ve senin gibiler yüzünden bu ülkeden bir b*k olmaz Allah sizden alıp hakedenlere versin amin :)

Zırva :D Laflara bak kesin sende bu tarz bir dükkan falan işletiyorsun milleti dolandırıyorsun ama dolandırıcılık olmuyor bunun adı :D Yazık kafanıza. Sen ve senin gibiler yüzünden bu ülkeden bir b*k olmaz Allah sizden alıp hakedenlere versin amin :)
Dükkanım yok.
Serbest piyasaya sallayan devletçi ortadoğulu bir commie ile tartışıyorum işe bak haha

Dükkanım yok.
Serbest piyasaya sallayan devletçi ortadoğulu bir commie ile tartışıyorum işe bak haha
Devletçi falan değilim? Aksine hepsinden nefret ediyorum. Ama bizim sayemizde o koltuklarda oturup bize hizmet etmiyorlarsa hepsine yallah arabistana diyeceğiz yapacak bir şey yok :)

Devletçi falan değilim? Aksine hepsinden nefret ediyorum. Ama bizim sayemizde o koltuklarda oturup bize hizmet etmiyorlarsa hepsine yallah arabistana diyeceğiz yapacak bir şey yok :)
Sana hizmet ederken para allahtan gelmiyor.
Bir işe 10 kişi atayarak kalitesiz ürünü sana 10 kat fazla fiyata veriyor devlet.
Devletten medet umma kafasını geçiniz.
Ona buna cahil diyen kişiye bak Devletçiliğin anlamını bilmiyor.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,164,594
Üyeler
184,949
Son üye
recep Talha
Geri