Nasıl devlet ne alaka? Serbest piyasa diyoruz biz buna. Serbest piyasa olduğu sürece herkes dolandırılmaya devam edecek. Dolandırıcılık nasıl olmuyor merak ettim? Şu sistemi o fiyata satmak helal mi yani? Serbest piyasa kalksın satsın satabiliyorsa o fiyataDevlet ne alaka zorla aldıran yok.
İsteyen istediği fiyata satar.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
Hayır dolandırıcılık değil
Öğrensin o zaman
Devlet ekonomi için bir tehdittir
Evet
Binme o zaman.
Devlet her şeyi odalara bağlayarak rekabeti öldürüyor zaten
Binme mi kcnekxkelks bu su içme o zaman diyen dayıya benzedi. Neyse hocam size dar dünyanızda başarılarDevlet ne alaka zorla aldıran yok.
İsteyen istediği fiyata satar.
Öğrensin o zaman
Devlet ekonomi için bir tehdittir
Evet
Binme o zaman.
Devlet her şeyi odalara bağlayarak rekabeti öldürüyor zaten
Devlet varsa senin benim sayemde var tabikide keyfime göre hareket edecek. Devlet senin benim için var hala bunu anlamayacak kadar cahil cüheyla insanlarla aynı ülkede aynı havayı solumaktan utanıyorum.Aynen devlet senin keyfine göre hareket edecek. Hatta cebinden fazla para çıkmasın diye gümrük vergisi ve diğer vergiler filan da kaldırılacak.
Gene bir bİNDİRİM
Evet binme.Binme mi kcnekxkelks bu su içme o zaman diyen dayıya benzedi. Neyse hocam size dar dünyanızda başarılar
ZırvaNasıl devlet ne alaka? Serbest piyasa diyoruz biz buna. Serbest piyasa olduğu sürece herkes dolandırılmaya devam edecek. Dolandırıcılık nasıl olmuyor merak ettim? Şu sistemi o fiyata satmak helal mi yani? Serbest piyasa kalksın satsın satabiliyorsa o fiyataBizim ülke de var bu tip dolandırıcılar helal kazanıyor gibi gözüküp haram para kazanıyor. Anlamayan bir çok insan alacak ne yazık ki bu sistemleri.
O satıcı mesela 20bin TL'ye koydu diye satışları normaldeki gibi ayda 30-40 satış olmuyor normal fiyatı ile 30-40 satış ise 20bin TL'ye koyunca şanslıysa 1 satış falan oluyor o yüzden sen daha avantajlısın adamlar bakıyor bu 20bin TL'ye koymuş sen 8bin TL'ye koymuşsun gelip senden alıyor bu zararı bırak senin faydana bile.Diyelim ekran kartı alıcaksın serbest piyasa diye diye bütün satıcılar 20k yapti rtx 2060 ı o zaman napıcan başkası satıyo 20k ya ben satıyorum 8k adam 1 tane satışıyla 3 satışıma eşdeğer para kazanıyor ben neden tek seferde 3 satışlık para kazanmak yerine 8k ya satıyorum ? hani diyosunuz ya alıcısı var ki 6k ya koymuş bende Oyle yapiyim o zaman![]()
Hiç mi mantık yok sende? Şehir dışında okuyorum ve bütün otobüs firmaları aynı fiyatta.Evet binme.
Normal şartlarda devlet bizdeki gibi müdahale etmediğinde piyasaya rekabet oluşur ve sen ona değil başkasına binersin.
Zırva
Sorun da o zaten.Hiç mi mantık yok sende? Şehir dışında okuyorum ve bütün otobüs firmaları aynı fiyatta.
ZırvaEvet binme.
Normal şartlarda devlet bizdeki gibi müdahale etmediğinde piyasaya rekabet oluşur ve sen ona değil başkasına binersin.
Zırva
Dükkanım yok.ZırvaLaflara bak kesin sende bu tarz bir dükkan falan işletiyorsun milleti dolandırıyorsun ama dolandırıcılık olmuyor bunun adı
Yazık kafanıza. Sen ve senin gibiler yüzünden bu ülkeden bir b*k olmaz Allah sizden alıp hakedenlere versin amin
![]()
Devletçi falan değilim? Aksine hepsinden nefret ediyorum. Ama bizim sayemizde o koltuklarda oturup bize hizmet etmiyorlarsa hepsine yallah arabistana diyeceğiz yapacak bir şey yokDükkanım yok.
Serbest piyasaya sallayan devletçi ortadoğulu bir commie ile tartışıyorum işe bak haha
Sana hizmet ederken para allahtan gelmiyor.Devletçi falan değilim? Aksine hepsinden nefret ediyorum. Ama bizim sayemizde o koltuklarda oturup bize hizmet etmiyorlarsa hepsine yallah arabistana diyeceğiz yapacak bir şey yok![]()