Virüs korkumu nasıl çözerim

Messinin kramponu

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
485
Virüs konusunda cidden sebepsiz ve saçma bir korkum var ve bu durumu çözmek istiyorum. Nasıl çözebilirim?

yazılımsal virüs mü yoksa corona gibi olan mı

Onları öğrenerek. Aslında tüm korkularımız öğrenilmiş korkudur ve nedenini bilmediğimiz için korkarız. Bunları öğrenince korkumuzu aşarız. Neyin ne olduğunu öğrenip hangi kaynağı nasıl kullanacağını öğrendiğinde bu sorun kalkar.
Ben mesela güvenlik duvarını kapatıp kullanıyorum. 2 milyon dosyamdan sadece 300 ü virüs olarak tespit ediliyor. Onlar da false positive. Yani yanlış alarm.

yıllardır windows defender kullanıyorum, win10, win11 sürekli güncel bir şekilde, kullandığım birçok program da crackli olmasına rağmen bugüne kadar hiç sıkıntı yaşamadım

Kaspersky açık ara en iyisi onunla korunmazsan zaten seni hiçbir şey koruyamaz
Onu demiyorum hocam yine korkuyorum anlamında.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Onları öğrenerek. Aslında tüm korkularımız öğrenilmiş korkudur ve nedenini bilmediğimiz için korkarız. Bunları öğrenince korkumuzu aşarız. Neyin ne olduğunu öğrenip hangi kaynağı nasıl kullanacağını öğrendiğinde bu sorun kalkar.
Ben mesela güvenlik duvarını kapatıp kullanıyorum. 2 milyon dosyamdan sadece 300 ü virüs olarak tespit ediliyor. Onlar da false positive. Yani yanlış alarm.
Hocam gidip bilgisayara virüs yükleyecek halim yok ya. Ne yapmamı önerirsiniz?

Saçma sapan sitelere girmezsen, önüne gelen linke tıklamazsan ve düzgün bir antivirüs kullanırsan bir şey olmaz.

Saçma sapan sitelere girmezsen, önüne gelen linke tıklamazsan ve düzgün bir antivirüs kullanırsan bir şey olmaz.
Hocam bilgisayarda sitelere girmeyeli 1 yıl oldu.

İnternetten ne idüğü belirsiz şeyleri indirmediğin sürece virüs bulaşmaz merak etme.
Neden indireyimki hocam? Ben eski oyun savelerimden şüpheleniyorum.

Hocam bilgisayarda sitelere girmeyeli 1 yıl oldu.

Neden indireyimki hocam? Ben eski oyun savelerimden şüpheleniyorum.
Kankam şüpheleniyorsan buraya birkaç tane konu açmak yerine dediğimi yapıp Kaspersky tam tarama yapabilirsin.

Ayrıca abartacak bir şey yok virus kolay kolay bulaşmaz indirdiğin bir dosyayı açmadan önce tarat.

Geri