Dininiz nedir? Neden?

Liseye kadar aşırı dindar ve muhafazakar biriydim öyleki erkek altın takmaz pamuklu giymez diyip hediyeleri reddediyordum. Orta okul son gibi arayışa girdim o zamanlar Facebook da zaten deli gibi tartışma grupları vardı. Merakla birlikte Bütün hak din kitaplarını okumuştum ama kesmemişti. Şamanizm vb farklı inançları bile benimsemiştim ardından ateist olduğumdan bahsediyordum ama ateizm inancı bugün bile saçma geliyordu bana dinler insan yapımı olabilir ama bu evren in oluşumu güçlü bir varlık tarafından olduğundan emindim. Bi dönem satanist grubundaydım hallerinin içler acısı durumunu görünce oradan da uzaklaştım. Genel olarak dinler kültürlere göre hep birbirine benziyor. Şu anda yaratıcının olduğuna eminim ama dinlere hala güvenemiyorum.

Liseye kadar aşırı dindar ve muhafazakar biriydim öyleki erkek altın takmaz pamuklu giymez diyip hedileri reddediyordum. Orta okul son gibi arayışa girdim. O zamanlar Facebook da zaten deli tartışma grupları vardı bütün hak din kitaplarını okumuştum ama kesmemişti. Şamanizm vb farklı inançları bile benimsemiştim ardından ateist olduğumdan bahsediyordum ama ateizm inancı bugün bile saçma geliyordu bana dinler insan yapımı olabilir ama bu evren in oluşumu güçlü bir varlık tarafından olduğundan emindim Bi dönem satanist grubundaydım hallerinin içler acısı durumunu görünce oradan da uzaklaştım. Genel olarak dinler kültürlere göre hep birbirine benziyor. Şu anda yaratıcının olduğuna eminim ama dinler e hala güvenemiyorum.
Deistsin yani

Liseye kadar aşırı dindar ve muhafazakar biriydim öyleki erkek altın takmaz pamuklu giymez diyip hediyeleri reddediyordum. Orta okul son gibi arayışa girdim o zamanlar Facebook da zaten deli gibi tartışma grupları vardı. Merakla birlikte Bütün hak din kitaplarını okumuştum ama kesmemişti. Şamanizm vb farklı inançları bile benimsemiştim ardından ateist olduğumdan bahsediyordum ama ateizm inancı bugün bile saçma geliyordu bana dinler insan yapımı olabilir ama bu evren in oluşumu güçlü bir varlık tarafından olduğundan emindim. Bi dönem satanist grubundaydım hallerinin içler acısı durumunu görünce oradan da uzaklaştım. Genel olarak dinler kültürlere göre hep birbirine benziyor. Şu anda yaratıcının olduğuna eminim ama dinlere hala güvenemiyorum.
O zaman deist oluyorsunuz

hristiyanlar dinde yahudilerde dünyada aşırı gittigi için kaybetti

Deist değilsin yani
Aynen öyle bir inanca veya dine bağlı değilim derim. Ateist misin diye soruyorlar hayır inançları reddetmekte bir inançtır o da olmuyor. İnancımı temsil edecekse uzay boşluğu temsil eder hiçbir şey yok ama Bi o kadar enerji var.

teist misin diye soruyorlar hayır inançları reddetmekte bir inançtır o da olmuyor.
Hocam inanç reddi inanç falan değildir. Kanıt yükümlülüğü zaten varlığını iddia edendedir. Ki varlıklarını kanıtlayamadıkları için bunun doğruluğunu kabul etmek inanç olur. Yokluğa inanmak diye bir şey söz konusu olamaz. Satanizme bakınca da kalan teist dinlerden daha mantıklı geliyor bana.

Birkaç kişi dinini açıklayacak. Sonra biri gelecek ateistlik din değil diyecek. Sonra başkası evet ateizm inanç diyecek. Sonra öbürü de diyecek ki ateistlik ret ediyor bilimi kaynak alıyor nasıl inanç olsun ki diyecek. Oradan yürüyecek konu.
Elin kahini yazılımda bizimkisi Donanım Arşivi'nde

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,202,832
Üyeler
191,176
Son üye
Atilla2001
Geri